Pisicile Razboinice 14, Puterea celor trei – Râul Întunecat de Erin Hunter

Pisicile Razboinice 14, Puterea celor trei - Râul Întunecat de Erin Hunter
Share the joy
 • 59
 •  
 •  
 • 5
 •  
 •  

Pisicile Razboinice 14 – Râul Întunecat de Erin Hunter

Iată-ne ajunși la volumul 14 al celei mai iubire serii pentru copii Pisicile războinice.

Clanul Tunetului este o comunitate formată din pisici unde toți trăiesc formând o societate ierarhica, disciplinată, respectând codul războinicilor. Ei continua să se confrunte cu celelalte clanuri rivale: Clanul Umbrelor, Clanul Vântului și Clanul Râului, respectând întotdeauna Clanul Stelelor.

În acest volum „Râul Întunecat” putem află cum trăiește o comunitate, dar mai ales ca a trăi așa, nu este ușor, fără o societate bine structurată și de aceea de la naștere fiecare pisică are bine desemnată activitatea pe care o va desfășura în viitor.

În fiecare moment te gândești la acest grup ca la un sătuc unde nu trebuie să lipsească niciodată hrană și toată comunitatea trebuie să fie păzită zi și noapte de războinicele pisici.

Un lucru remarcabil și demn de subliniat este că autoarele îi dau o misiune importantă unei pisici oarbe: Labă de Gaiță, care este vraci ucenic. Mi-a plăcut mult această abordare și așa cum am subliniat în recenziile anterioare, comunitatea pisicilor este asemănătoare cu a noastră, pufoasele fiind umanizate la maxim. Astfel, pentru că uneori avem alături un prieten cu un tip de dizabilitate și acest lucru trebuie reflectat în literatură pentru ca cei mici să învețe să ii trateze egal.

Puterea celor trei – Râul Întunecat de Erin Hunter, recenzie carte

Răul Întunecat este volumul doi din seria „Puterea celor trei„a sagei Pisicile Războinice și este structurat în 21 de capitole, cu un prolog și nelipsitele hărți și glosarul ce cuprinde numele pisicilor și funcția pe care o ocupă fiecare. Acest lucru este minunat dacă vrei să identifici rapid atât a personajele, cât și clanurile din care fac parte.

Modul în care este narată întreagă acțiune, te fac să descoperi prin ochi de pisică lumea pe care autoarele au creat-o la perfecțiune, unde vom cunoaște personaje minunat bine conturate. Chiar dacă este scrisă la persoană a treia, dialogurile nu lipsesc, astfel încât lectură este agilă și plăcută.

Stilul caracteristic al autoarelor se reflectă în detaliile pe care le oferă despre comportamentul pisicilor. Cum se poziționează să vâneze, să-și spele fața sau când își freacă spatele. Descrierile sunt făcute în așa fel încât te obligă să îţi imaginezi că te afli în mintea unei pisici și te cobori acolo, la firul ierbii să vezi cu ochii minții și să simți toate trăirile lor.

Pisicile Razboinice 14, Puterea celor trei - Râul Întunecat de Erin Hunter

Puterea celor trei – Râul Întunecat de Erin Hunter, descriere oficială

Autor: Erin Hunter
Categoria: Literatura Universala
Colecție: Galaxia copiilor
Editura: ALL
An apariție: 2019
Nr. pagini: 361
Titlu Original: Warriors. Power of Three. Dark River
Varsta recomandata: +10 ani

În lumea pisicilor războinice crește suspansul… O profeție misterioasă a făcut trecerea către cea mai nouă etapă din viață clanurilor de pisici sălbatice: „Vor fi trei, neam din neamul tău, care țîn în labe puterea stelelor”. Acesta este mesajul pe care înaintașii din Clanul Stelelor i l+au transmis lui Stea de Foc. Și de neînțeles a rămas, până să se nască cele două fiice ale lui și fiii acestora: Laba de Laur, Laba de Gaiță și Laba de Leu. Pe măsură ce trece timpul, se dovedește că cei trei dețin talente și puteri neobișnuite, nemaiîntâlnite până atunci la pisicile din clanuri. Cartea a XIV-a ii surprinde în etapa de ucenicie în Clanul Tunetului.

În acest volum viața pașnică a Clanului Tunet este pe cale să înceteze. Prietenia dintre Labă de Leu și Labă de Iarbă-Neagră, războinic din Clanul Vântului continuă și aceștia se întâlnesc în tunelele secrete ori de câte ori se pot strecura afară din tabăra. Dar în curând Laba de Leu renunța la această prietenie, deoarece crede că va aduce probleme și confruntări în clanul său, dacă Steaua Foc află.

Nu numai Laba de Leu va lua hotărârea de a răci relațiile, dar și sora lui Labă de Laur va încerca să destrame prietenia sa cu Labă de Gaiță, ucenicul vindecătorului Clanului Tunetului

În timp ce Labă de Laur și Labă de Leu continuă să progreseze că războinici ucenic, Labă de Gaiță are aspirații de a deveni vraci și este din ce în ce mai fericit printre ierburi, ajutând clanul. Între timp, secretul său continuă ascuns și abilitatea lui de a intra în visurile altor pisici și de a vedea trecutul și ce se poate întâmpla continuă să se dezvolte din ce în ce mai mult. În plus, acesta va manifesta statornicie și vine necontenit în contact cu spiritele pisicilor. Dar mai presus de toate, el va ține cont de profeția pe care o auzise în visul lui Stea de Foc. „Vor fi trei, neam din neamul tău, care țin în labe puterea stelelor”

Inutil să vă spun că eu și fiul meu suntem fascinați de această poveste și pisicile care își trăiesc viață în desișul pădurii, într-o societate atât de asemănătoare cu cea a oamenilor.
Cei trei frați sunt extraordinari, drepți și curajoși, învățându-ne să ne confruntăm cu tot ce ne dă viața. Laba de Gaiță mi-a furat inima și am admirat curajul său de a deveni vraci, chiar dacă este orb.

Ușor de citit, în fața ochilor ni se dezvăluie o lume foarte atractivă pentru micii cititori și mai ales pentru cei care iubesc pisicile. Fiecare pagină va va duce mai adânc în această lume fantastică, cu descrieri extraordinare, cu personaje perfect creionate, cu detalii surprinzătoare care fac să te transpui și tu în viața și mintea pisicilor.

Acest volum păstrează magia și lumea creată de autoarele reunite sub pseudonimul Erin Hunter ce încă reușesc să surprindă cu povestea Pisicilor Războinice.

Multumesc libris.ro pentru volumul oferit și șansa de a continua să ne răsfățăm cu această minunată poveste.

 • 59
 •  
 •  
 • 5
 •  

Be the first to comment on "Pisicile Razboinice 14, Puterea celor trei – Râul Întunecat de Erin Hunter"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*