Călătorie în timp în compania unui hamster de Ross Welford, recenzie carte

Calatorie in timp in compania unui hamster
Share the joy

Călătorie în timp în compania unui hamster de Ross Welford, recenzie carte

Hello readers,
astăzi vă vorbesc despre un roman pentru copii, foarte original și atipic, pe care cred că dacă eu însămi l-aș fi citit pe când eram copil, aș fi fost complet captivată.

Este una dintre acele povești care are două basme împletite majestuos pentru a alcătui o poveste fermecătoare. Una copilăroasă, plină de candoare și altă serioasă, pentru vremea când creștem și viaţa devine mai complicată.

Cartea este un amestec delicios! Știință reală, dar fără explicații greoaie, doze mari de SF și teorii netestate, aventuri de neimaginat, dragoste pentru familie, călătorii în timp, un hamster și un scuter de culoare mov sunt ingredientele care alcătuiesc o poveste fantastica, unică și captivantă, care va încânta copiii și adulții deopotrivă.

Călătorie în timp în compania unui hamster de Ross Welford

Povestea ni-l aduce în prim plan pe Albert, un puști care primește un cadou special în ziua în care împlinește doisprezece. Chiar de ziua lui acesta primește o scrisoare misterioasă de la tatăl său, despre care stie ca a murit pe vremea când avea doar opt ani. Tatăl său, care era om de știință și lucra pe cont propriu, îi cere în scrisoare să folosească mașina timpului pe care a construit-o într-un buncăr de sub vechea casă și să călătorească în trecut pentru a-i preveni moartea.

Desigur, Al crește fără să știe că tatăl său a inventat o mașină a timpului. Știe doar că a murit tragic pe cand  avea doar opt ani și că în fiecare zi care trece, își amintește de el tot mai puțin. Mama sa s-a recăsătorit și deși tatăl vitreg și sora vitregă nu sunt oameni răi, nu au nimic în comun cu el. Din fericire îl are pe bunicul său, un om cult și amuzant.

Albert locuiește împreună cu mama sa, tatăl vitreg Steve, sora lui vitregă Carly și bunicul său Byron, cel mai bun prieten ,care îl înlocuiește pe tatăl său toată viața.

Bunicul este unul dintre cele mai încântătoare personaje din roman, un om extrem de înțelept, ordonat și integru, cu o memorie fabuloasă, care îl va ajuta pe Albert foarte mult.

Albert va descoperi că „mașina timpului” este un laptop conectat la un hard disck și un lighean de zinc și în plus, singurul său însoțitor de aventuri prin spațiu și timp va fi hamsterul său pe nume Alan Shearer.

După ce descoperă mașina timpului, cartea devine extrem de interesantă, iar fiul meu nu s-a mai desprins de ea până nu a terminat-o de citit.

Albert, tânărul nostru protagonist, începe primele sale călătorii în trecut unde își va ucide din întâmplare tatăl. Desigur că joacă prin spațiu și timp se va transforma într-un carusel amețitor, iar acesta va fi începutul călătoriilor continue în care totul va fi din ce în ce mai complicat, pentru că atunci când călătorești în timp, lucrurile nu merg niciodată așa cum este planificat.

Își va salva oare Albert pe tatăl sau își va distruge propriul trecut, prezent și viitor?

Calatorie in timp in compania unui hamster

Călătorie în timp în compania unui hamster

Autor: Ross Welford
Editura: Corint
An apariție: 2019
Număr pagini: 448

Cartea este extraordinar de bine scrisă. Cu un nivel ușor ridicat, relatată la timpul prezent și la prima persoană, îl vom însoți pe Albert în misiunea riscantă de a-și salva tatăl, un bărbat care a fost destul de egoist pentru că a cerut fiului său de doar doisprezece să încalce cele mai nebunești legi ale fizicii și universului să-l salveze cu prețul de a trece prin pericole uriașe.

Ritmul amețitor în care se succed întâmplările ne va face să zburăm cu viteză luminii prin paginile romanului, iar în fata noastră se va țese o poveste care ne face să credem în imposibil. De fapt vom descoperi ca totul este mult mai profund decât ne-am fi așteptat să găsim într-o carte adresată unui segment de varsă 10+.

Protagonistul nostru va face multe greșeli pe care va trebui să le corecteze, dar nu va renunța la până nu îl va readuce înapoi pe tatăl său pentru că familia să fie completă din nou.

Călătorie în timp în compania unui hamster de  Ross Welford  este un roman pentru copii, distractiv și diferit, care ascunde o poveste mult mai serioasă și matură cu privire la pierderea unui părinte.

Este o poveste nebunească cu aventuri printr-un spațiu relativ, care da dependență și din care cei mici au multe de învățat.

Pe scurt, Călătorie în timp în compania unui hamster oferă cititorilor ceea ce promite pe copertă: o poveste scrisă pe un ton comic și lipsit de griji despre un băiat care încearcă să-și recupereze tatăl pierdut.

Be the first to comment on "Călătorie în timp în compania unui hamster de Ross Welford, recenzie carte"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*