Recenzie carte: Femeia din cabina 10, de Ryth Ware

Femeia din cabina 10 de Ruth Ware, recenzie carte
Share the joy
 • 73
 •  
 •  
 • 2
 •  
 •  

Recenzie carte: Femeia din cabina 10, de Ryth Ware

Bună tuturor,
Astăzi vă povestesc despre o carte foarte frumoasă, un thriller care m-a ținut cu sufletul la gură într-o seara ploioasă din această vară atât de capricioasă: Femeia din cabina 10, de Ryth Ware

De această autoare nu am mai citit nicio altă carte și am văzut păreri diferite la persoanele care au terminat-o, astfel că am devenit curioasă și cum fiul meu are o listă lungă de lectură pentru vacanță, am considerat că a sosit momentul să mă răsfăț și eu cu un volum mai altfel.

Cartea am luat-o de pe site-ul targulcartii.ro si pentru început pot să vă spun că am descoperit cu uimire o poveste în genul celor scrise de Agatha Christie.

În mare parte urmărește același scenariu: primele pagini sunt de introducere a personajului principal și aidoma cărților Aghatei se întâmplă ceva care va afecta eroina noastră în aventură descrisă pe tot parcursul cărții, obligându-ne într-un fel sau altul să încercăm să rezolvăm misterul odată cu ea.

Cartea începe cu prezentarea tuturor personajelor cu lux de amănunte. Descrierile minuțioase ale cabinelor luxuriante și atmosfera relaxantă ce nu pare să prevestească lucrurile terifiante ce vor urmă și te introduc încet într-un roman interesant și deloc plictisitor. Când apare crima, din nou gândul îți fuge la operele Aghatei Christie: unul dintre noi este criminalul.

Femeia din cabina 10, de Ryth Ware

Jurnalista Lo Blacklock (Laura) are șansa vieții când primește oferta de a merge într-o croazieră pe un vas luxos. După ce își pierde credibilitatea căzând pradă combinației fatale dintre alcool și pastile, această călătorie pare să ii ofere posibilitatea să își reabiliteze numele.

Ritmul este ceva mai lent la început, introductiv, cu descrieri exact pe gustul meu, dar crește rapid și parcă nu vrei să lași cartea din mână, curios de ce se va mai întâmpla.

Scrisă la persoană întâi,din punctul de vedere al Laurei, te transpui ușor în pielea personajului. Ritmul este super agil menținând cititorul atent până la sfârșit.

Schimbările de situații sunt imprevizibile și se creează o atmosferă sufocantă în care nu poți avea încredere în nimeni. Totul este atât de bine gândit de autoare încât aproape că putem simți supărarea Laurei pentru că nimeni nu o crede și se vede prinsă în capcana luxoasă, simțind amenințările criminalului.

Mi-au plăcut personajele. Laura este eroina principală, totul învârtindu-se în jurul ei, ceilalți au un rol mic, aflându-se tot timpul într-un con de umbră.

Mi-a plăcut mult și spațiul acțiunii și decorul. Când eram copil îmi plăcea foarte mult teatru și oarecum m-am dus cu gândul în acea direcție. Vasul de croaziera creează un cadru în care aproape că devii anxios. Poți simți frigul pătrunzător și aproape ca vrei sa închizi ochii admirând luminile spectaculoase ale nordului, care dau și numele navei de altfel: Aurora. Toate acestea vor crește copleșitor sentimentul de neputință a protagonistei.

Femeia din cabina 10 de Ruth Ware, recenzie carte

Cartea Femeia din cabina 10, de Ryth Warete te ține în suspans de la început până la sfârșit!

După ce în miezul nopții, învăluită în aburii alcoolului, Laurei i se pare că aude un țipat și descoperă urme de sânge. Șocată, vrea să demonstreze tuturor că a avut loc o crimă, dar cum nu lipsește nimeni de la bord, toată lumea o privește ciudat.

Laura suferă o agonie de nedescris când își dă seama că doar fostul ei iubit, Ben, invitat și el ca jurnalist la evenimentul de inaugurare al vasului, este singurul care o crede. Dar sunt atât de multe lucruri suspecte care se întâmplă pe navă, încât sfârșește prin a nu se mai încrede în nimeni.

Lo se simte în pericol și urăște că toată lumea o ia drept nebună, încă afectată de alcool și pastile, mai ales din cauza experienței teribile pe care a avut-o cu câteva zile înainte de a se îmbarca, când i-a fost jefuită casa. În plus, faptul că toată lumea să știe că ia antidepresive de ani buni, pare să adâncească neîncrederea celorlalți.

Vor fi momente trecătoare când ea însăși se îndoiește de propria sănătate mintală. Și pentru ca totul să fie și mai terifiant, Internetul nu mai funcționează și se află în mijlocul mării imense, fără posibilitatea de a comunica cu restul lumii.

Echipajul o asigură că la cabina numărul 10 nu a fost nimeni și că de la bord nu lipsește niciun pasager. Astfel, cu o îngrijorare tot mai mare, Laura își dă seama că nimeni nu o crede. Iar cel mai rău lucru nu este că se simte singură și izolată și că o serie de evenimente ciudate o conving că poate fi următoarea victimă.

Privată de toată credibilitatea și lipsită complet de apărare, dar cu un curaj imens, Laura va trebui să afle singură cine este criminalul. În curând își da seama că trebuie să lupte pentru a ieși din acea navă în viață.

Știți că nu vă dau spoilere, astfel că nu vă mai spun nimic. Romanul este bunișor și dacă îți plac cărțile de thriller & mistery nu poți să îl ratezi.

 • 73
 •  
 •  
 • 2
 •  

Be the first to comment on "Recenzie carte: Femeia din cabina 10, de Ryth Ware"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*