Colagenul Zenyth ne ajută să avem o piele mai sănătoasă, mai frumoasă și cu aspect mai tânăr

Share the joy
 • 87
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Cum ne ajută colagenul să avem o piele mai sănătoasă, mai frumoasă și cu aspect mai tânăr

Nu cred că a existat vreodată vreo persoană care să fie fericită că îmbătrânește. Firele albe, primele riduri și câte un junghi ici și colo sunt semne clare care ne arată că anii trec, chiar dacă nu le dăm prea mare importantă, și în iureșul vieții cotidiene par să treacă într-o clipire.

În cele din urmă vanitatea ne face pe mulți să apelăm la operații estetice sau proceduri de înfrumusețare de tot felul, doar, doar vom păcăli oglinda și vom păstra tinerețea în reflexia noastră cât mai mult timp.

Desigur, orice am face, trebuie să avem foarte clar în minte că un stil de viață nesănătos este unul dintre factorii majori ai îmbătrânirii premature a pielii. Plaja și bronzul care ne fac să ne pierdem capul în fiecare vară este un obicei fatal pentru tinerețea și fermitatea pielii.

Alcoolul și tutunul au și ele consecințe nefaste asupra sănătății și frumuseții tenului nostru, iar o dietă necorespunzătoare nu doar că afectează pielea până în cele mai profunde straturi, dar contribuie și la erodarea sănătății întregului organism.

Păstrarea unui ten frumos și tineresc depinde în mare măsură și de ceea ce mănânci

Pielea, cel mai mare organ al omului, se reînnoiește la nivel celular la fiecare 28 de zile, când organismul nostru produce celule noi. Evident că dacă nu primește nutrienții necesari, reînnoirea celulară nu se realizează în mod optim și pielea începe să arate mai devreme sau mai târziu consecințele lipsei de vitamine și minerale esențiale.

Cei doi litri de apă zilnic și o dietă adecvată, bogată în proteine, acizi grași esențiali, minerale și vitamine, se reflectă în pielea sănătoasă, fermă, luminoasă și hidratată. Dar uneori nu avem posibilitatea de a procura hrană care să fie bogată, completă si complexă și dietele nu sunt nici ele de mare ajutor în menținerea unui stil de viață sănătos, de aceea este bine să apelăm la suplimente pentru a atenua lipsa acestor nutrienți.

Colagenul, cel mai cunoscut supliment pentru frumusețea și tinerețea pielii

Dacă ne gândim la suplimente pentru frumusețea pielii probabil cel mai faimos este colagenul, în toate formele sale.

Injecțiile de colagen pentru a avea buzele pline sau pentru a netezi ridurile de pe față au fost cândva foarte la modă, vedetele chiar abuzând de această practică. Apoi industria cosmetică a descoperit o modalitate mai puțin dureroasă și mult mai eficientă de a furniza organismului această substanță ce readuce tinerețea și frumusețea pielii noastre, punându-le la dispoziția consumatorului sub formă de suplimente alimentare cu colagen.

Pudra de colagen, gelurile de tot felul și capsulele sunt unele dintre variantele care ajută la creșterea nivelurilor de colagen din corpul nostru pentru a preveni ca semnele îmbătrânirii să se manifeste pe fața noastră.

Fiecare varianta este agreată de unii și mai puțin plăcută pentru alții deoarece fiecare dintre noi este unic în felul său și are tot felul de preferințe personale chiar și când vine vorba de suplimente, de aceea astăzi vă vorbesc despre colagen sub formă de pudră de la Zenyth România care este în opinia mea cea mai simplă formă de a-l consuma pentru că poate fi combinat cu orice aliment sau băutură, fără a-i modifică gustul și fără a avea senzația că bei sau mănânci ceva în plus, să nu mai vorbim de disconfortul de a bea capsule care pentru unii dintre noi este un adevărat calvar, mai ales dacă urmăm și alte tratamente.

Dar ce este colagenul?

…Și cât este de adevărat că dacă îl consumi îți va face pielea să pară mai tânără mai mult timp?

Ei bine, am testat acest lucru pe pielea mea în acest an… și v-am tot povestit pe aici despre adevăratele efecte pe care chiar eu le-am observat.

Colagenul, dacă vrem să folosim un termen copilăros, este un fel de lipici care îți ține corpul lipit omogen. În organismul nostru se găsesc mai multe tipuri de colagen, majoritatea de tip I, care este principala proteină structurală din piele, oase, păr etc.

Acest tip de colagen este cel mai important pentru că menține pielea fermă, uniformă și tânără. În mod natural și fără să putem evita în vreun fel, în jurul vârstei de 25 de ani corpul nostru începe să producă mai puțin colagen de tip I, iar cel pe care îl avem deja începe să se descompună mai repede decât corpul nostru îl poate înlocui.

Deteriorarea pielii nu este imediat observabilă, de aceea când ai 25 de ani, nu prea îți pasă și vă spun din proprie experiență că foloseam vitamina C doar când eram răcită și filtru de protecție solară doar când mergeam la plajă… dar asta s-a întâmplat acum aproape două decenii și tare bine mi-ar fi prins să fi citit pe bloguri sau să fi văzut reclame la tot tipul de suplimente cu colagen și cât de mult ajută acesta în menținerea sănătății și elasticității pielii.

Asa cum v-am mai spus, in jurul vârstei de 25 de ani  pielea începe să-și piardă elasticitatea și în general cosmeticiana când te pensează îți spune că a sosit timpul să folosești creme cosmetice pentru conturul ochilor. Si asta e primul semnal de alarmă și de aici incolo ar trebui să faci măcar două cure de colagen pe an.

Dar colagenul se pierde din organismul nostru cu o viteză copleșitoare și studiile de specialitate arată că în fiecare an piele noastră are cu 1,5% mai puțin colagen, se subțiază, se ridează și capătă aspect de piele îmbătrânită…

Frumusețe din interior pentru un exterior veșnic tânăr

Colagenul este de multă vreme un ingredient popular în cremele de îngrijire a pielii, dar întrebarea este dacă această proteină poate pătrunde cu adevărat în stratul exterior al pielii și mai ales dacă rezistă acolo pentru a conferi o imagine strălucitoare tenului nostru. De aceea așa cum vă spun adesea, frumusețea trebuie păstrată pe toate planurile și că vine și din interior, nu doar din produsele cosmetice pe care le așezăm pe față noastră.

colagen sub formă de pudră de la Zenyth România

Astăzi au început să apară tot mai multe suplimente alimentare care conțin colagen. De obicei, acestea conțin arome și îndulcitori pentru a le face mai plăcute însă acest colagen sub formă de pudră de la Zenyth este neutru și nu are o aromă specifică. Ba cred că ai putea să îl amesteci în paharul cu apă și să nu se modifice gustul deloc.

Eu l-am pus în cafea, smoothie, ceai și limonadă, dar îl prefer în smoothie și cafea, pentru că sunt băuturile pe care le beau cel mai des.

De asemenea, pudra de colagen fără aromă o puteți adăuga în tot felul de sucuri proaspăt stoarse, piureuri, supe și chiar iaurt sau alte derivate lactate, vegan sau de origine animală.

Colagen hidrolizat Zenyth

Există două tipuri de colagen utilizate în suplimentele alimentare: integral și hidrolizat.

Colagenul pudră de la Zenyth este hidrolizat, adică este descompus în peptide (aminoacizii și  elementele de bază din care corpul nostru construiește proteinele).

Colagenul hidrolizat este mai eficient deoarece s-a demonstrat că aceste peptide ajung la derm (stratul interior al pielii, care conține vase de sânge, nervi și foliculi de păr) și înlocuiesc sau completează nivelurile de colagen.

Fiecare borcănaș are 150g pulbere cu colagen și o măsură de plastic de 3g pentru dozarea cantității necesare în fiecare zi. Așadar în fiecare borcan sunt 50 de porții ce te aduc mai aproape de o piele radiantă.

Chiar funcționează?

Sunt multe studii care indică faptul că consumul de colagen hidrolizat este cel mai eficient în îmbunătățirea texturii pielii și eliminării primelor semne de îmbătrânirii a pielii, prin stimularea producției de colagen, îmbunătățirea elasticității pielii și creșterea hidratării și densității colagenului în piele. Despre acestea veți găsi multe detalii pe site-ul celor de la Zenyth la fiecare produs în parte.

Collagen Pure – Supliment cu colagen de tip I și III Verisol®. Pentru piele, păr, unghii, articulații. 150 g pulbere

Collagen Pure - Supliment cu colagen Zenyth pareri

Cei care mă urmăriți știți că sunt o persoană perfect sănătoasă, nu consum alcool, nu fumez și mănânc cât de cât natural și echilibrat. De câțiva ani îmi îngrijesc conștiincios pielea și chiar beau 2 litri de apă pe zi, dar după ce am trecut de 40 de ani s-a văzut cu ochiul liber cum pielea își pierde fermitatea și de exemplu conturul obrazului nu mai este perfect definit, începe să apară bărbia dublă și linia maxilarului începe să se lase.

Aici pot spune că se văd rezultatele cele mai elocvente. După o cură completă cu colagen, obrazul se redefinește, pielea recăpăta suplețea și strălucirea care începea să se ofilească.

Colagenul Pure Supliment este cu colagen de tip I și III Verisol®, un real ajutor pentru piele, păr, unghii și articulații. Așadar nu doar pielea beneficiază de toate aceste avantaje, ci întreg organismul și chiar dacă nu am dureri articulare încă, părul și unghiile mele sunt mândria mea.

Suplimentarea cu peptide de colagen, așa cum sunt cele prezente în produsul Collagen Pure, nu crește doar nivelurile de colagen din piele, ceea ce face pielea mai fermă și suplă, ci reduce și activitatea colagenazei, o enzimă care descompune colagenul din matricea extracelulară.

Nenumărate cercetări indică faptul că suplimentele de colagen pot fi benefice pentru piele, așadar eu le-am consumat fără teamă și chiar sunt încântată de rezultate. Pentru că nu doar pielea fetei se uniformizează, ci vei observă cum abdomenul, sănii sau coapsele devin mai catifelate, iar dacă ai celulită posibil să se atenueze, dacă nu este foarte profundă.

Collagen + Hyaluron

Supliment cu colagen de tip I și III Verisol® și acid hialuronic. Aromă naturală de căpșuni. Pentru piele, păr, unghii, articulații.

Collagen + Hyaluron Zenyth pareri

Collagen + Hyaluron este un supliment alimentar pe bază de colagen Verisol® și acid hialuronic, sub formă de pulbere. Colagenul Verisol® este un amestec de peptide bioactive, obținute printr-un proces patentat de hidroliză a colagenului de tip I și III.

Orice nutriționist recomandă o dietă echilibrată înaintea suplimentelor, dar colagenul este o excepție, deoarece majoritatea studiilor demonstrează că beneficiile sunt vizibile atunci când se consumă sum forma de suplimente nutricosmetice. În plus ar trebui să consumăm cantități impresionante de supă de oase sau alte astfel de alimente pentru a oferi corpului o doză adecvată. Suplimentele Zenyth în schimb, vor furniza colagen într-un mod mai ușor de absorbit de organism. Iar Collagen + Hyaluron are un gust atât de delicios, a căpșuni, încât e o plăcere să îl consumi.

Pe acesta l-am adăugat în salate de fructe și în iaurt și chiar este un răsfăț, atât gustul cât și textura. Cred că cel mai mult îmi place la aceste suplimente că nu trebuie să modific în niciun fel obiceiurile mele alimentare, doar să le adaug ca un ingredient oarecare în orice aliment am la masă.

În timp ce un stil de viață sănătos nu poate preveni pierderea colagenului, așa cum am spus la începutul articolului, dietele, viciile și practicile nesănătoase de a ne expune la soare sunt factori dovediți în îmbătrânirea prematură a pielii.

Așadar eu urmez o dietă variată și echilibrată, cu o cantitate limitată de zahăr, care este strâns legată de îmbătrânirea prematură a pielii, dar consum tot timpul astfel de suplimente…. și DA! se vede! Oglinda nu-mi întoarce imaginea unei femei care curând va împlini 44 de ani.

Acidul hialuronic hidratează pielea din interior

Suplimentul cu colagen Zenyth de tip I și III Verisol® și acid hialuronic are un avantaj în plus.

Acidul hialuronic este o componentă cheie a țesutului conjunctiv și epitelial. Acidul hialuronic are capacitatea de absorbi de 1.000 de ori greutatea sa în apă, această proprietate fiind esențială pentru menținerea funcției de barieră de protecție a pielii, precum și pentru menținerea hidratării și catifelării pielii.

Folosite pe termen lung, suplimentele cu acid hialuronic reduc durerea și rigiditatea articulațiilor, în special cele de la genunchi și șold… și da, cred că pot spune că am o mobilitate peste medie și uneori mă surprind dansând fără motiv când dau cu aspiratorul sau urcând fără efort pășind peste 2-3 trepte odată.

Desigur, nu putem spune că există un superaliment pentru piele, îmbătrânirea este un proces pe care îl parcurgem pe tot parcursul vieții, dar eforturile noastre de a păstra o piele sănătoasa din interior și din exterior se vor vedea de-a lungul anilor.

De altfel cea mai mare greșeală a tuturor este că se așteaptă ca ridurile să dispară după primele doze, lucru care evident nu se întâmplă, mai ales dacă până atunci nu au făcut niciun efort pentru a preveni pierderea de colagen. Însă consumul regulat, respectarea dozelor zilnice și a curelor complete, încep să-și arate beneficiile și te privești în oglindă orgolioasa când vezi cum chipul tău pare să întinerească.

Despre Zenyth

Zenyth este o companie românească producătoare de suplimente alimentare premium, unul dintre liderii pieței de suplimente alimentare din România.

Suplimente create de aceștia sunt produse 100% naturale, cu ingrediente de calitate, în doze optime. Testate și îmbunătățite permanent pentru o abordare integrativă a sănătății, produsele Zenyth sunt premium, certificate organic CERES,  fabricate în sistem integrat de management calitate-siguranță alimentară.

 • 87
 •  
 •  
 •  
 •  

Be the first to comment on "Colagenul Zenyth ne ajută să avem o piele mai sănătoasă, mai frumoasă și cu aspect mai tânăr"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*