Prețul frumuseții, de unde cumpărăm produse cosmetice care nu atentează la sănătatea noastră?

produse cosmetice
Share the joy

Prețul frumuseții, de unde cumpărăm produse cosmetice care nu atentează la sănătatea noastră?

De ceva vreme mă tot trezesc în grupuri diverse unde se vând cosmetice de incertă proveniență, dar cu rezultate spectaculoase după spusele celor care vând produsele respective. Întotdeauna m-am ferit de astfel de lucruri, de la pasta de dinți care albește dinții de la prima utilizare, până la creme diverse care elimină vergeturile, acneea, ridurile, celulita etc… Toate vin cu un preț extrem de exagerat și cu posibile urmări grave asupra sănătății noastre. Nimeni nu oferă o garanție și dacă apare o alergie, pur și simplu persoana te blochează sau mai rău, apar alte 20 de presupuse cliente mulțumite care aruncă toată vina în spatele tău.

Știți că eu vă tot spun aici pe blog că este foarte important să cumpărăm de pe site-uri care au politică de returnare, produse testate și sigure, dar mai ales să cumpărăm din locuri autorizate, locuri care pot fi controlate de instituții precum DSP sau ANPC.

Produse cosmetice care pot afecta sănătatea

Pentru albirea dinților sunt tratamente specializate, personalizate în funcție de fiecare pacient în parte și pentru rezultate durabile, acestea se fac doar sub supraveghere medicală, nicio crema din lumea asta nu elimină vergeturile de la a doua folosire, altfel toată lumea ar arăta perfect, iar industria de referință ar comercializa astfel de elixire, însă în urmă utilizării unor cosmetice care conțin doar compuși sintetici, prea multe toxine, coloranți, parfumuri și conservanți peste măsură, ne putem trezi cu tot felul de eczeme, alergii ale pielii, iritații și chiar diverse alte afecțiuni mai grave, care ne vor costa ani de tratamente și vor afecta sănătatea în mod iremediabil.

Zilnic sunt asaltată de fete care vor să îmi vândă ba una ba alta. Agresive dacă refuzi sau comentezi că nu îți plac, uneori pentru a câștigă câțiva bănuți încearcă să te convingă în fel și chip.

Nu ai cum să verifici termenul de valabilitate, să testezi dermatologic, să știi dacă au fost păstrate în condiții adecvate sau să cunoști cu exactitate toate ingredientele produsului.

Am testat de-a lungul timpului produse care se găsesc doar în supermarket, farmacii, magazine speciale de cosmetice sau site-uri care vând produse de la brand-uri cunoscute și va sfătuiesc să faceți la fel.

Cosmetice Anglia, Produse USA și alte astfel de lucruri sunt de evitat dacă nu le gășiți într-un magazin autorizat. Mai bine clasicele cosmetice care se vând pe catalog și le cunoaștem cu toate de ani de zile, decât ceva de care nu a auzit nimeni si au doar recomandările prietenilor vânzătorului.

Makeup products

Dacă vrei seturi și truse de machiaj, încearcă să cauți ceva adecvat în magazine, la brand-urile care au vizibilitate, pe site-urile de referință, caută recenzii la bloggerite, în farmacii sau oriunde este o sursă sigură.

machiaj pentru mireasa

Dacă doriți un machiaj perfect, preferați machiajul neutru pentru fiecare zi și utilizați doar produse cosmetice de cea mai buna calitate, iar pentru seară și ocazii speciale alegeți sfaturile unui specialist makeup.

În marile orașe din toată țara se organizează ocazional sesiuni de makeup gratuite, realizate de specialiști care îți pot recomanda un produs sau altul. Un machiaj plin de farmec este perfect dacă ai o piele sănătoasă. Dacă nu, adresează-te unui dermatolog înainte să aplici o cremă care s-ar putea să nu fie adecvată tipului tău de ten și să facă mai mult rău decat bine.

Urmele acneei se acoperă cu un fond de ten testat dermatologic, iar acneea se îndepărtează în timp prin tratamente cosmetice și creme sau unguente speciale, nu există nimic miraculos și cu atât mai mult acneea nu dispare dacă îți cumperi un produs de pe un grup de pe rețelele de socializare.

produse cosmetice

Și totuși… De unde cumpărăm produse cosmetice?

Online, doar de la persoane autorizate, care pot oferi un certificat de garanție. Din locuri de unde știi ce cumperi și ce trebuie să primești.

Pe blog am zeci de produse cumpărate de mine sau primite în diverse campanii de testare. Când mi-am cumpărat ceva, am ales un brand cunoscut, un retailer care are toate acreditările și care îmi oferă garanția produsului pe care îl cumpăr.

Când am participat la testări de produse, am preferat cosmeticele BIO sau din ingrediente organice, precum apicosmeticele, sau am testat diverse care se pot cumpăra din supermarket de la raionul cosmetice.

Am 2 produse luate de pe diverse site-uri asiatice, dar… au venit cu certificat de garanție, sigilate și cu lista completă a ingredientelor. Unde nu am fost mulțumită, am subliniat asta și întotdeauna am spus că trebuie să cumpărăm produse apte tipului de piele pe care îl avem.

De ce vă spun toate astea?

Pentru că specialiștii atrag atenția că în ultimii ani s-a înmulțit numărul persoanelor care suferă de afecțiuni cutanate. O avalanșă de chimicale periculoase ne înconjoară și fie prin inhalare, fie prin contactul direct cu pielea, pot provoca un spectru larg de boli și afecțiuni, epiderma fiind prima barieră.

Așadar, alege inteligent produsele cosmetice și ai grijă de sănătatea pielii tale.

3 Comments on "Prețul frumuseții, de unde cumpărăm produse cosmetice care nu atentează la sănătatea noastră?"

  1. Eu sunt foarte atentă când cumpăr produse cosmetice.

  2. Cumpar numai de la direct de la magazinul brandului.

  3. Niciodată cumpăr produsele la facebook

Leave a comment

Your email address will not be published.


*