Mica Enciclopedie Lykke – Meik Wiking, recenzie

Mica Enciclopedie Lykke - Meik Wiking
Share the joy

Mica Enciclopedie Lykke – Meik Wiking

Lykke este ceea ce danezii numesc fericirea. Și nimeni nu știe mai multe despre fericire ca Meik Wiking, directorul Institutului de Cercetare a Fericirii din Copenhaga și autorul volumului „Mica Enciclopedie Hygge. Rețeta Daneza a Fericirii ” cel mai bine vândut best-seller de anul trecut. Acum Wiking ne aduce o nouă doză de fericire: Mica Enciclopedie Lykke.

Cartea este chiar un tip de enciclopedie, plina de fotografii și statistici pentru a descoperi secretele celor mai fericite ființe de pe planetă: danezii. Un subiect captivant care ne invită să pornim într-o vânătoare de comori pentru a găsi fericirea prin povești și exemple elocvente din toată lumea.

Nu am citit volumul precedent, dar Mica Enciclopedie Lykke mi se pare o carte foarte interesantă dacă o raportăm la societatea de astăzi. Scandinavii au știut întotdeauna să ofere și să împartă, oare restul țărilor vor reuși să aplice sfaturile lui Wiking?

În opinia lui Wiking, fericirea este doar o stare, o deprindere de a introduce mici obiceiuri în rutina zilnică, fapt ce ne ajută să ne simțiți mai bine și să ne atingem obiectivele pe care le dorim.

Dar ce este fericirea? O întrebare la care toți ne dorim să aflăm răspunsul. Adevărul este că fiecare dintre noi are răspunsul său.

Fericirea este un concept subiectiv, nu există o definiție clară care să se aplice tuturor. Pentru unii fericire este mai mult o teorie decât o rețetă, iar pentru alții e bucățica cea mai dulce de viață. Cu toate acestea, pentru a fi fericit cu adevărat trebuie să existe un moment ideal în care să coincidă diverși factori care fac parte din setul de ecuații care permit un rezultat ca… atingerea fericirii.

Unii dintre noi condiționează fericirea de obținerea lucrurilor materiale, uitând însăși esența vieții: uităm că fericirea stă în lucruri mărunte.

Ei bine cartea de care vă vorbesc astăzi, ne învață cum să ne bucurăm de fiecare zi.

Descriere oficiala:

Meik ne poarta într-o vânătoare de comori pentru a deschide porțile către o viata mai buna.
De la cum ne petrecem timpul atat de pretios, la cum relaționăm cu vecinii și cum sa gătim cina, aduna dovezi, povesti și ponturi din cele mai fericite colturi ale lumii. Iata ghidul complet despre cum putem descoperi ceva mai multa lykke în viata noastră.

Mica Enciclopedie Lykke – Meik Wiking, recenzie

Autor: Meik Wiking
Categoria: Psihologie Practica
Editie: Cartonata
Editura: LITERA
An aparitie: 2017

Lykke înseamnă fericire în limba daneză, iar autorul ne invita sa descoperim acest tezaur atât de prețios, pe care îl numim cu toții: fericire.

Wiking încearcă să analizeze fericirea în toate dimensiunile și aspectele sale diferite, iar pentru asta realizează un clasament al fericirii, oferindu-ne interesante statistici comparative între țări și locuitorii acestora.

Cartea este scrisă la prima persoană de către Wiking, iar stilul în care îți vorbește duce cu gândul la intimitate și încredere, ca și cum autorul ar vorbi direct cu noi.

Conform cercetărilor lui Wiking sunt șase factori care influențează fericirea și îi descrie în cartea sa: sentimentul de apartenență la o comunitate, banii, sănătatea, libertatea, încrederea și bunătatea.

Cartea este un ghid pentru cei ce caută adevărata fericire. Iar această ediție oferită de Libris.ro este ca o bijuterie: frumoasă, colorată, cu multe fotografii și ilustrații inspirate și atrăgătoare ce dau dinamism fiecărei pagini. Împărțită în 9 capitole în care autorul ne aduce în atenție cazuri reale pentru a ilustra teoriile sale și ne oferă sfaturile cele mai pertinente pentru a găsi adevărata fericire, cartea este o lectură ușoară și interesantă, menită să atragă atenția cititorului.

Mica Enciclopedie Lykke - Meik Wiking

Concluzii

Cu acest volum, Meik Wiking ne oferă un autentic ghid pentru a descoperi cum să aducem fericire în viața noastră și trebuie să recunosc că după ce a citit-o, am rămas cu un zâmbet și un sentiment de pace reconfortant și bineînțeles cu intenția de a încerca sa aplic în propria-mi viată ce am citit.

Cum poate fi măsurată fericirea? Ce au în comun cei mai fericiți oameni din lume și nu avem noi? Ce putem învăța de la ei despre fericire? Ce putem face pentru a fi noi mai fericiți? Răspunsul la toate aceste întrebări îl puteți găsi în paginile cărții…

Mica Enciclopedie Lykke - Meik Wiking

4 Comments on "Mica Enciclopedie Lykke – Meik Wiking, recenzie"

  1. am tot vazut cartea asta peste tot, cred ca se merita citita

  2. Multumim pentru recenzie.

  3. Cred ca am sa-mi iau aceasta carte cu toate ca fericirea mea sta in lucruri marunte si frumoase.

  4. Recomand

Leave a comment

Your email address will not be published.


*