Poveştile de dragoste nasc copii și părinţi deopotrivă

gel lubrifiant
Share the joy

Poveştile de dragoste nasc copii și părinţi deopotrivă

Cuvântul mamă are o muzicalitate aparte, o alinare suavă pentru toate nopțile nedormite, pentru toate grijile și nesiguranța primelor zile când privești cu dragoste la mogâldeața din brațele tale și îți dai seama că nimic din ce ai învățat la cursurile prenatale nu te-au pregătit pentru ce avea să urmeze.

Nu voi uita niciodată ziua în care băiatul meu a pronunțat „mama” pentru prima dată. Cine e mamă știe despre ce vorbesc! Nici prima dată când și-a întins brațele dolofane spre mine pentru că eu eram singura care îl puteam mângâia când a căzut și s-a lovit. Dragostea unei mame este motorul care le permite pruncilor să facă imposibilul, de aceea nu va fi nicicând prea multă.

Am pe blog zeci de articole despre produse pentru mama și copilul, articole în care mi-am arătat încântarea de a fi mama, v-am povestit despre cărțile pe care i le citesc fiului meu, despre mâncarea pe care i-o prepar și chiar despre cremele pe care le folosesc, mai ales atunci când o dermatită atopică a început să ne facă viața un calvar.

De-a lungul anilor am parcurs alături de voi toate etapele de dezvoltare și am trecut ușor de la sfaturi privind alegerea celor mai bune tetine și jucării pentru copii, până la primul parfum al copilului meu, catalogat atunci cu atâta mândrie un „parfum de băiat mare”… iar astăzi o să vă povestesc și despre un produs pentru noi mămicile, când toate grijile privind nou născutul se risipesc.

Îmi amintesc ca ieri ziua în care am aflat că sunt însărcinată, momentul acela în care mi-am dat seama că voi deveni mamă și un amestec de sentimente a înflorit în inima mea. Am știut chiar din acea clipă că viața mea va fi transformată radical, că mă îmbarcam pentru totdeauna în cea mai incitantă aventură… și nu aveam să greșesc. E minunat să fii mamă!

Maternitatea, cu bune cu rele…

Maternitatea mi-a schimbat concepția despre tot ce mă înconjoară. Modul meu de a privi viața, de a-mi stabili prioritățile și de a înfrunta problemele a fost schimbat pentru totdeauna. A fi mamă te face mai tenace, mai curajoasă, mai constantă. Te învață să fii mai flexibilă, să iubești în mii de feluri, să ierți și să alini până devii cea mai bună versiune a ta, apoi să lupți cu toată puterea pentru ca prezentul și viitorul copilului tău să fie mult mai bun.

Sunt mamă de aproape 14 ani, iar pentru mine este cel mai minunat și mai satisfăcător lucru pe care l-am făcut în toată viața mea!

Încet încep să fac tranziția de la mama unui pui mic care avea nevoie de mine la orice pas către o mama de adolescent independent și către cealaltă jumătate a vieții mele, căci nu-i așa… timpul nu iartă pe nimeni.

Mi-aș fi dorit, înainte de a deveni mamă, ca cineva să-mi fi explicat că există o mie de moduri de a înțelege maternitatea și că toate sunt potrivite. Mi-aș fi dorit să-mi fi spus că noi, mămicile, avem dreptul să ne plângem, să ne simțim epuizate, să vrem să ne deconectăm, să ne ascundem în dormitor sau pur și simplu să ne dedicăm o seară întreagă partenerului de viață. Aș fi vrut să știu că pot utiliza liniștită pompe de sân pentru a păstra laptele în congelator pentru zilele când aveam nevoie să fac diverse lucruri pe afară, fără a mă simți vinovată că las pruncul fără o masă sau că va fi înlocuită cu lapte din biberoane.

Mi-aș fi dorit să îmi spună cineva că e foarte ok să te simți vulnerabilă, să tânjești uneori după singurătate sau pur și simplu că toate acele intimități atât de plăcute au să se schimbe total sau au să devină ușor incomode.

Multe din lucrurile despre care o să vă vorbesc în următoarele rânduri sunt chiar și astăzi tabuuri absolute în viață unei femei, cu atât mai mult dacă este mămică. Probleme precum uscăciune în zona intimă și necesitatea folosirii unui gel lubrifiant nu sunt discutate nici cu medicul ginecolog, cu atât mai mult explicate partenerului de viață. Astfel apare frustrarea că nu mai este ca înainte, sentimentul de vină că poate ești prea obosită, poate nu mai ai atât de mult timp să simți sau poate că ceva s-a schimbat pentru totdeauna la corpul tău după ce ai devenit mamă.

Products you wouldn’t guess I bought on Notino

gel lubrifiant

Când în plină pandemie am descoperit pe Notino.ro produse pe care până atunci le luăm doar din farmacie sau din supermarket am fost cu adevărat uimită. Așa cum știți căsuța DarkPassion este în Suceava, polul COVID al României și primele produse cumpărate, altele decât cosmetice, au fost absorbante, prezervative și geluri lubrifiante la care nu mai aveam acces în carantină. Nu vă închipuiți cât de bucuroasă am fost că am scăpat de privirile indiscrete ale celorlalți clienţi sau de câte un comentariu răutăcios. În plus şi preţurile sunt mult mai convenabile.

Specialiștii atrag atenția că uscăciunea vaginală poate să apară la orice vârstă, iar cauzele pot fi diferite și multiple, de aceea nu trebuie să te jenezi să discuți cu medicul tău și să cauți soluții.

La început poate semăna cu o iritație minoră, apoi lipsa lubrifierii naturale poate avea un impact uriaș asupra vieții sexuale a femeii, conceptul de dragoste fiind mult diminuat de frustrare și disconfort. Din fericire, există lubrifiante care pot atenua uscăciunea vaginală.

Uscăciunea vaginală este un simptom frecvent al menopauzei și este datorată în principal nivelului de estrogen care se diminuează. Nașterea și alăptarea pot fi și ele o cauza declanșatoare, dar și diverse medicamente, alergii sau patologii, de aceea este bine să discuți și cu un medic ginecolog chiar de la apariția primelor simptome, poate chiar de la primul control după ce ai născut.

De ce să ții cont când alegi un gel lubrifiant

Recunosc, primul gel lubrifiant l-am cumpărat din farmacie, fără să citesc nimic despre el. În mare parte gelurile se împart în trei categorii, cele pe bază de apă, cele pe bază de ulei și cele cu silicon.

Trebuie să știi că atunci când folosești prezervative nu poți utiliza un gel lubrifiant pe bază de ulei pentru că acesta poate cauza ruperea prezervativului și implicit apariţia unei sarcini nedorite sau a unei boli cu transmitere sexuală. Un gel lubrifiant pe bază de ulei reduce frecarea și amplifică plăcerea experiențelor intime.

Lubrifianții pe bază de apă sunt în general alegerea cea mai comună atunci când alegem un gel lubrifiant. Nu conțin ulei și se spală ușor, fără a lăsa pete. În plus, se pot folosi fără probleme împreună cu un prezervativ din latex.

prezervative

Pe de altă parte lubrifianții pe baza de silicon sunt în general 2in1 și pot fi folosiți pentru masaj corporal, să nu mai vorbim că unii au diverse calități precum imprimarea unei senzații de cald sau rece la nivelul zonei intime.

Gelul lubrifiant pe bază de silicon combină caracteristicile lubrifianților pe bază de apă cu ale celor pe bază de ulei, dar se poate utiliza cu un prezervativ din latex. Totodată acest tip de gel lubrifiant nu se absoarbe și nu se evaporă, de aceea poate fi folosit și ca gel de masaj.

Una peste alta poveştile de dragoste nu trebuie să se termine niciodată… nici chiar atunci când ai devenit mămică, iar un gel lubrifiant bine ales nu doar că amplifică plăcerea experiențelor intime, dar poate aduce şi multă relaxare, unele având diverse arome şi capacitatea de a oferi un masaj perfect.

Be the first to comment on "Poveştile de dragoste nasc copii și părinţi deopotrivă"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*