GSEBA crema pentru dermatită atopică si seboreica la copii și adulți

GSEBA crema dermatita atopica
Share the joy

GSEBA crema pentru dermatită atopică si seboreica la copii și adulți

În spatele fiecărei pagini virtuale pe care o citiți în mediul online este o persoană exact ca voi, cu o viață personală, cu probleme de tot felul, cu familie…

Ei bine astăzi și eu vă scriu în calitate de mamă și vreau să va povestesc puțin din experiența mea cu dermatita atopică la copii și noua cremă GSEBA care ne-a salvat de la chinul provocat de această dermatită.

Povestea noastră a început acum mai bine de un an și jumătate când puștiului i-a apărut o iritație minusculă în colțul gurii. După o muștruluială zdravănă, pentru că îi place sa mângăie toate pisicile și cățeii pe care îi întâlnește pe drum când vine de la școală, am folosit un săpun antibacterian și o cremă dermato-cosmetică cu PH neutru. Nici nu aveam să-mi imaginez prin ce vom trece…

În primă fază iritația a dispărut, apoi a reapărut sub forma unei zăbăluțe de toată frumusețea. Din nou am certat copilul și am aplicat o cremă pe care o foloseam pentru herpes. Dar de această dată eczema în loc să treacă, mai tare se întindea, cuprinzând jumătate din buza de sus în doar o săptămână.

dermatita atopica faza inflamatoare

inflamatie dermatita atopica

A urmat prima vizită la cabinetul școlii unde ni s-a recomandat banala pastă de dinți care mai mult rău decât bine a făcut, făcându-ne să ne îndreptăm spre medicul de familie care ne-a recomandat și mai banala cremă de gălbenele.

Era sfârșit de an școlar, a urmat vacanța și o ameliorare subită a tuturor simptomelor. După ce ne-am întors de pe litoral, copilul nu mai avea niciun semn, fapt care m-a liniștit, dar la reîntoarcerea la școală a reînceput calvarul și după prima vizită la dermatolog am descoperit că fiul meu are o dermatită atopică periorală.

Ce este dermatita atopică

Dermatita atopică este o boală cronică care provoacă mâncărimi și inflamații ale pielii. De obicei, afectează interiorul coatelor, apare în spatele genunchilor sau pe fața, dar poate acoperi și alte părți ale corpului.

Dermatita nu este contagioasă, iar cercetările indică faptul că bolile atopice sunt determinate genetic (moștenite) și un copil cu un părinte care are o afecțiune atopică are șanse să aibă o formă de boală atopică.

Dermatita atopică își datorează leziunile faptului că pielea se inflamează. Find uscată, apar scuamele și fisurile care determină eczema. Asta înseamnă că pielea se înroșește și pot apărea vezicule mici, răni sau cruste care prin scărpinare se agravează.

dermatită atopică la copii

scuame dermatita atopica

Fiind un motiv frecvent de consultare a medicului de specialitate, în general dermatita atopică apare la vârsta infantilă și persistă până la maturitate, dar cu focare mai puțin frecvente și intense. Odată cu vârsta, locația leziunilor se poate schimba și ea.

Tratament dermatită atopică la copii și adulți

Voi știți că pe blogul meu NU recomand niciun fel de tratamente. Dar pentru că într-un an de zile am schimbat de câteva ori tratamentul adunând peste 15 creme diferite, inclusiv o tură de antibiotice și antimicotice (desigur toate luate DOAR la recomandarea medicului dermatolog) m-am gândit să vă spun și vouă despre experienţa mea cu GSEBA, o cremă pentru tratamentul dermatitelor și profilaxia recidivelor.

GSEBA a fost primită tot pe rețetă și mă bucur enorm că am descoperit-o. Iar acum că ați aflat de ea puteți întreba medicul vostru pentru că pe noi ne-a ajutat foarte mult.

ingrediente crema dermatita atopica GSEBA

GSEBA cremă pentru tratamentul dermatitelor, experiență personală

O cremă imunomodulatoare de generație nouă, fără cortizon, GSEBA este un tratament medical indicat în tratamentul dermatitei atopice și seboreice, atât în faza acută, pentru reducerea inflamației, cât și în faza de remisie, pentru a preveni recidiva. Este un tratament sigur, fără efecte adverse, care poate fi utilizat pe perioade îndelungate, spre deosebire de dermatocorticoizii care trebuie folosiți cu precauție și doar perioade scurte de timp, mai ales la copii.

La noi reducerea simptomelor a apărut după prima săptămână. Datorită faptului că unul dintre ingredientele principale este glutationul butiric, o molecula cu efect imunomodulator si antiinflamator, am observat reducerea roșeții și mâncărimii încă de la primele aplicări. In plus acidul hialuronic din compoziție asigură hidratarea profundă și ameliorează aproape instantaneu uscăciunea pielii, chiar de la prima aplicare formează o membrană protectoare ce împiedică pierderile de apă trans-epidermice.

dermatita atopica vindecata

La o lună de la utilizare pielea este complet refăcută, conturul buzelor fiind din nou acoperit de piele sănătoasă.

Noi am respectat instrucțiunile medicului și am început cu aplicarea cremei de două ori pe zi, timp de o săptămână, apoi am continuat cu o singură aplicare pe zi.

Crema este foarte emolientă și se absoarbe rapid în piele, lăsând o senzație … hai să zicem fresh, pentru că nu rămâne grasă și lipicioasă. În primele minute are un miros pe care fiul meu l-a asociat cu cafeaua.

Mie mi se pare mai degrabă medicamentos, dar dispare cam în 10 minute, așadar nu este deranjant deloc.

Noi avem această afecțiune doar în jurul gurii, așadar cred că un tub de cremă ne ajunge pentru un an de zile, dar având o textura fină, GSEBA pare a fi foarte spornică.

De asemenea nu am observat niciun efect advers, pielea uniformizându-se treptat fără modificări de culoare/textură. De exemplu la una dintre cremele cu corticoizii copilului i-au apărut pete pigmentare pe care GSEBA le-a atenuat treptat, iar acum nu se mai observă deloc.

dermatită atopică vindecată

Mai vreau să subliniez că puştiul meu are 11 ani, toate analizele la zi și niciodată nu i-am cumpărat un medicament/ cremă, fără recomandarea medicilor.

GSEBA crema pentru tratamentul dermatitei atopice si seboreice este apărută în farmaciile din România de la sfârșitul anului trecut, de aceea vă recomand să întrebați medicul sau farmacistul despre acest produs, eventual să îi arătați site-ul AICI, pentru că posibil să nu fi aflat încă de această cremă.

Cum preîntâmpinăm recidiva şi frecvența puseelor inflamatorii în dermatita atopică

Tratament ideal si pentru prevenirea apariției recurentelor sau prelungirea intervalului de timp între două recurențe, crema GSEBA va fi un real ajutor în prevenția noilor pusee inflamatorii in dermatita atopica sau seboreica. Se poate aplica o singura data pe zi, pe zonele in care apar de obicei leziunile de dermatita atopica sau seboreica, fiind un tratament sigur și în administrarea pe perioade indelungate.

Totodată pentru ingrijirea zilnică puteți stabili o rutină de îngrijire a pielii împreună cu dematologul pentru a menține sub control toate simptomele, folosind în paralel și produse dermatocosmetice create special pentru pielea cu dermatită atopică sau seboreică.

Am spus la începutul articolului că în momentul în care a luat vacanță simptomele s-au atenuat și chiar au dispărut. Astfel am observat că și stresul joacă un rol important în eruptia dermatitei atopice, așadar trebuie să încercați gestionarea situațiilor stresante pentru persoană afectată de dermatită.

Evitați scărpinarea și purtarea hainelor cu țesături groase care pot irita zona afectată, ideal ar fi să purtați doar haine din bumbac fin.

Controlați mediul înconjurător, evitați iritanții și alergenii, evitați aerul uscat, hidratați-vă și protejați-vă împotriva infecțiilor.

De unde cumpăr GSEBA crema tratament dermatită atopică si seboreica

Această cremă pentru tratamentul dermatitelor poate fi găsită doar în anumite farmacii partenere, precum Farmacia Arsene, Pharmaplus sau Tania. Dar poate fi adusă pe comanda în mai multe farmacii din ţară și este disponibilă și în lanțul de farmacii Catena și HelpNet.

GSEBA cremă dermatită atopică pareri

6 Comments on "GSEBA crema pentru dermatită atopică si seboreica la copii și adulți"

  1. Foarte multe persoane se confruntă cu această problemă! Mulțumim pentru sfaturi!

  2. Suna bine!

  3. Mulțumim pentru sfaturi!

  4. Nu stiam de această cremă.Multumesc lui Dumnezeu ca nu am avut asemenea probleme.Sper sa nici nu fie vreodată nevoie

  5. Ma bucur ca ați făcut aceasta postare .Am fost la 2 dermatologi cu fetița mea care are 12 ani și se confrunta cu aceeași problema și mi-au recomandat cicaplast baume și Ducray și-au făcut și ele treaba dar problema a recidivat imediat.După ce am citit întâmplarea Dvs am mers fuga,fuga la farmacia Dr MAX și am cumpărat aceasta crema.Imediat zona cu probleme s-a hidratat.Sper sa ținem situația sub control ca eu am făcut atac de panica când am văzut ce i-a apărut copilului la gurița.Țin sa precizez ca i-a apărut după un episod de deshidratare acută după ce a vomitat de 10 ori in 3-4 ore.

  6. Chiar funcționează așa? Exact ce aveam nevoie!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*