Dulciuri sănătoase pentru copii mofturoși – Jeleuri cu fructe Apidava

Jeleuri cu fructe Apidava
Share the joy

Dulciuri sănătoase pentru copii mofturoși – Jeleuri cu fructe Apidava

Când devii părinte înțelegi că pe umerii tăi se așează o responsabilitate la care nu te-ai așteptat vreodată. Te uiți la pruncul din brațele tale și îți dai seama că ție îți revine sarcina de a-l crește sănătos, frumos și fericit. Și înainte de orice capriciu pe care vrem să i-l satisfacem, alimentele reprezintă baza creșterii și inteligenței copiilor noștri. Așadar, ca părinți, trebuie să facem toate eforturile pentru ca cei mici să fie hrăniți bine. Şi aici nu mă refer la mai multă mâncare, ci la alimente funcționale, hrană calitativă pentru trup și minte, care poate oferi toate vitaminele și minerale precum și alte componente esențiale dezvoltării armonioase.

Primele luni de viață parcă sunt mai ușoare. Hrăniți exclusiv cu lapte sunt prea mici pentru tentații dulci și nesănătoase. Apoi începe diversificarea și dacă nu îți hrănești copilul cu iaurturi colorate și cu gust „de ceva” și te îndrepți spre iaurt preparat în casă și supă cremă din legume din piață, vei pune bazele unui organism sănătos.

Până la 3 ani, copilul meu a mâncat doar mâncare preparată în casă cu materie primă din grădina bunicii. Nu știa ce este ciocolata, nu i-am pus sare în mâncare și a băut doar apă, ceai sau compoturi îndulcite cu miere, sucurile fiind ceva ce avea să descopere abia în primul an de grădiniță…

Și de la grădiniță pot spune că a început adevărata luptă pentru o alimentație sănătoasă. Dintr-o dată tot ce nu a gustat acasă vedea la alți colegi și clar că voia și el, iar ca părinte nu poți să îi explici copilului că ce mănâncă alt copil nu este bun.

Jeleuri cu fructe Apidava - Dulciuri sănătoase

Dulciuri sănătoase pentru copii mofturoși

Așa au apărut primele rețete altfel de pe blogul meu culinar, precum biscuiții cu spanac și ciuperci sau înghețată de brânză și porumb, care au avut mare succes și atunci mi-am dat seama că pot să înlocuiesc alimentele nesănătoase, atâta timp cât imaginea este asemănătoare cu ce poftește copilul meu.

Nu mai este un secret pentru nimeni că cei mici îi imită pe cei din jurul lor și percepția pe care o au asupra lumii depinde în mare măsură de noi părinții, de acțiunile noastre și de ceea ce îi învățăm pe copiii noștri. Acordarea unei atenții deosebite dulciurilor și băuturilor pe care le oferim copiilor este unul dintre aspectele pe care trebuie să le luăm în considerare cel mai mult, deoarece sunt mici, iar zahărul este regăsit în cantitate nepermis de mare în majoritatea dulciurilor și a tuturor alimentelor din comerț.

Datorită obiceiurile alimentare pe care le inducem copiilor până la adolescență, posibil să putem evita obezitatea, bolile de inimă, diabetul, cariile și multe alte probleme ulterioare.

Și atunci ce este de făcut? Le interzicem să se bucure de dulciuri?

Nu, exclus să facem așa ceva! Amintiți-va de când eram noi copii!

Atunci cum să omitem ca prăjiturile sau dulciurile să le conducă rațiunea când vine vorba de o gustare sănătoasă sau chiar ora mesei?

Ei bine, nu este deloc complicat dacă din copilărie îi învățăm să aprecieze și să se bucure de tentații sănătoase, precum mierea de albine, fagurii în miere sau diverse dulciuri făcute din roadele stupului.

Jeleuri APIDAVA - Dulciuri sănătoase

Consumul excesiv de dulciuri precum acadelele sau alte bomboane asemănătoare este una dintre cele mai grave manifestări ale educației proaste din domeniul alimentației, mai ales atunci când ai bunicii aproape şi au impresia că un buzunar cu bomboane rezolvă orice situație. Iar noi părinții avem cea mai mare parte din vină, pentru că cel mic vrea ceva dulce dar nu își cumpără singur, responsabilitatea e a noastră și trebuie să cumpărăm doar dulciuri sănătoase.

Jeleuri cu fructe Apidava - Dulciuri sănătoase

Jeleuri cu fructe Apidava

Unicul lucru pe care eu nu am știut să îl reproduc satisfăcător au fost bomboanele și astăzi, când am primit cele mai delicioase jeleuri cu fructe pe care le-am mâncat vreodată, m-am gândit să vi le prezint și vouă, pentru că au în compoziție ingrediente sănătoase, care nu sunt doar dulci și fabulos de aromate, dar aduc și un beneficiu sănătății.

Așadar puteți oferi copilului vostru dulciuri sănătoase de la Apidava.jeleuri cu miere, portocale și scorțișoară de la Apidava

În căsuța noastră au ajuns două sortimente de jeleuri Apidava: jeleuri cu miere, portocale și scorțișoară și jeleuri cu miere, căpșuni și vanilie, însoțite de o punguță cu bomboane balsamice cu propolis, care sunt ideale pentru atunci când avem gâtul inflamat. Bomboanele pentru gat sunt foarte reconfortante, aducând prospețime și liniștind gatul dureros. Nu conțin zahăr, iar propolisul cu proprietățile sale vindecătoare, actionează imediat asupra zonei, grăbind vindecarea.

bomboane balsamice cu propolis

Din oferta Apidava mai fac parte și jeleurile cu miere, mure și rodie și jeleuri cu miere, lămâie și ghimbir.

Jeleurile sunt făcute din pulpă de fructe și miere și sunt doar învelite în zahăr. Gustul este cel pe care îl cunoaștem din copilărie, toată savoarea fructelor fiind adunată în fiecare drajeu.jeleuri cu miere, căpșuni și vanilie de la Apidava

Pentru că conțin vitaminele A, B6, C, E, totodată fiind o sursă bogată în proteine și carbohidrați, aduc o contribuție semnificativă în întărirea sistemului imunitar al celor mici.

Preferatele mele sunt jeleurile cu miere, lămâie și ghimbir. Ușor acrișoare, cu aromă pregnantă de scorțișoară, mi-au înnebunit papilele gustative.

Fiul meu le adoră pe cele cu miere, căpșuni și vanilie pentru că sunt extraordinar de aromate.

Cu aromă bogată, aceste jeleuri de la Apidava au un gust deosebit și bineînțeles nu prezintă niciun risc pentru sănătate şi dinţişori. Ingredientul de ingrosare este pectina si nu gelatina.

Pe cei de la Apidava ii puteți găsi la diverse târguri, de aceea vă invit sa le vizitaţi pagina lor oficială de Facebook, pentru a fi la curent cu toate ofertele delicioase și mai ales sa stiti evenimentele unde vor fi prezenţi.

Portofoliul de produse Apidava cuprinde, pe lângă variate sortimente de miere, cocktailuri apicole, produse cosmetice, și o gamă bogată de dulciuri cu ingrediente apicole – bomboane, caramele, turtă dulce și jeleuri. Aceste  jeleuri fructate cu miere sunt un adevărat răsfăț dulce, ideale de oferit în dar. Realizate din extracte de fructe, prin aroma lor savuroasa ne aduc aminte de gustul din copilărie! Si ce cadou de 1 iunie pare mai potrivit decât aceste jeleuri cu lămâie, portocale, mure, rodie sau căpșuni!

Tu ce dulciuri îi oferi copilului tău?

apidava

1 Comment on "Dulciuri sănătoase pentru copii mofturoși – Jeleuri cu fructe Apidava"

  1. Valeria Chertes | mai 19, 2019 at 2:37 pm | Răspunde

    Arata atât de bine că mi-ai făcut poftă.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*