Pisicile Razboinice, Padurea Secretelor- recenzie

Share the joy

Pisicile Razboinice, Padurea Secretelor- recenzie

Astăzi aş vrea să încep cu un salut pisicesc, un „miau” fericit dar, sunt atâtea secrete care m-au ţinut cu sufletul la gură, încât abia aştept să vă povestesc.

Am întârziat puţin cu recenzia acestei cărţi, pentru că aceste volume sunt mai întâi citite de fiul meu, apoi ajung şi la mine. Spre sfârşitul articolului voi adaugă şi părerea lui asupra acestui volum.

Dacă aţi citit și voi primele volume sau măcar recenziile mele anterioare, ştiţi că mă bucur ca un copil, trăind aventurile pisiceşti ale clanurilor din pădure si ca protagoniştii celei mai celebre serie pentru adolescenţi, sunt câteva clanuri de pisici şi puţini oameni care nu iau în serios zbuciumul acestora. Două lumi total diferite, conduse de instinctul suprem de supravieţuire.

Padurea Secretelor

Pisicile Razboinice, Padurea Secretelor

 • Titlu: Pisicile războinice vol. 3: Pădurea secretelor
 • Titlu oroginal: Forest of Secrets (Warriors III)
 • Autor: Erin Hunter
 • Editura  – Galaxia Copiilor
 • Carte pusă la dispoziție de Grupul Editorial ALL

PROLOG

Frigul strângea întreaga pădure, câmpurile și mlaștina într-o  gheară  înghețată.  Totul  era acoperit  de  zăpada  care  sclipea  timid  sub  razele  lunii  noi.  Nimic  nu  întrerupea  tă-cerea care domnea în pădure, în afara zăpezii ce cădea de pe crengile  copacilor  și  a  foșnetului  lab  al  stufărișului  uscat,  când  vântul  trecea  prin  el.  Până și  murmurul  râului  fusese  redus la tăcere de pojghița groasă de gheață, care se întindea de la un mal la celălalt.

La marginea apei s-a zărit, preț de o clipă, o mișcare. Un motan mare, cu blana roșcată zburlită de frig, a ieșit din stufăiș. Își scutura nervos zăpada de pe labe, afundându-se la fi ecare pas în stratul moale și alb.În fața lui, doi pui de pisică înaintau cu greu, miorlă-ind  disperați  cu  glas  firav.  Se  împleticeau  prin  zăpada  ca  o  pudră, iar blana de pe picioare și de pe burtă li se strânsese în cocoloașe înghețate,  însă de fi ecare dată când încercau săse oprească, motanul îi împingea mai departe.

Cele trei pisici au înaintat cu greu de-a lungul malului, până ce cărarea s-a lățit și în fața lor a apărut o insulă micuță, aflată în apropiere de mal. Era înconjurată de straturi groase de stufăriș, tulpinile lungi și uscate ițindu-se din gheață. Sălcii fără frunze ascundeau mijlocul insulei, crengile lor împovărate de zăpadă creând un paravan.

Titlul celui de al treilea roman, este ales perfect, Padurea Secretelor. Pe deoparte clanurile de pisici au multe secrete de ascuns, însă aceleași secrete există şi în interiorul fiecărui clan, în fiecare familie şi în fiecare cerc de prieteni.

Inimă de Foc îşi dorește cu ardoare să afle tot ce este posibil cu privire la moartea lui Coada Roşie. Însă descoperă secrete mult mai ascunse decât şi-ar fi închipuit. Din fericire, micul pisoi nevinovat, care la începutul primului volum abia şi-a făcut curaj să sară peste gard în căutarea unui şoricel, a dispărut demult, lăsând loc unui motan inteligent şi puternic, a cărui evoluție este impresionantă pentru pisicile din clan.

Toate întâmplările sunt relatate la persoană a treia din perspectiva eroului principal, Inimă de Foc. Protagonistul acestor năstruşnice aventuri este o pisica casă, care a lăsat în urmă viaţă şi traiul bun de sub acoperişul celor două picioare şi a aderat la Clanul Tunetului.

După câteva întâmplări petrecute în primele două volume, Inima de foc devine un războinic aprig şi avansează din nou în grad.

Intrigi și secrete

Mi-a plăcut felul în care în care protagonistul se confruntă cu toate întâmplările şi că celelalte personaje au motivele lor să nu îi acorde încredere de la început dar el este o pisica curajoasă şi fidelă clanul sau.

Laba Neagră a răsădit în inima războinicului nostru îndoială, toate bănuielile îndreptându-se spre Gheară de Tigru asupra căruia planează suspiciunea că l-a omorât pe secundul Coadă Roşie. Laba Neagră povesteşte despre lupta în care a sfârşit Inima de Stejar, iar Coadă Roşie care scăpase, a fost ucis de acest membru al clanului, care nu isi doreste decat sa devina lider.

În cele din urmă Inimă de Foc îi mărturiseşte îndoielile sale lui Stea Albastră, care însă refuză să creadă şi îi acuză pe Laba Neagră şi pe roşcovanul nostru, de naivitate, plecând urechea la uneltirile Clanului Râului.

În această carte apare şi o poveste de dragoste, vag conturată dar, emoţionantă. Doi pui apar pe lume, iar drăgălăşenia lor l-a emoţionat pe fiul meu maxim. Dungă Cenuşie şi Pârâu Argintiu sunt protagoniştii acestei intrigi, însă Inima de Foc vede doar necazuri în această poveste de dragoste între membrii clanurilor rivale. Din nefericire Pârâu Argintiu moare la naşterea puilor iar Dungă Cenuşie se mută în Clanul Râurilor pentru a avea grijă de puii lui.

Vremea potrivnică şi lipsa hranei îi face Inima de Foc şi prietenul lui Dunga Cenușie să se avânte pe teritoriul celuilalt clan, însă sunt prinşi şi pedepsiţi.

Norişor, puiul surorii lui Inima de foc, devine ucenicul unchiului său, luând denumirea de Labă de Nor la ceremonie, acest nume fiindu-i atribuit de însăşi Stea Albastră.

Şi în acest volum, întâmplările se succed cu repeziciune, ţinându-te cu sufletul la gură.

Gheară de Tigru împreună cu o gaşcă de pisici vagaboante, pun la cale atacul asupra Clanului Tnetului pentru a se răzbuna şi totodată pentru a deveni lider.

Oare Inima de Foc chiar va fi mântuirea Clanului Tunetului aşa cum au prevăzut Frunză Ruginie?

Chiar va fi prins şi pedepsit Gheară de Tigru sau va reuşi să îşi ducă planurile mârşave la bun sfârşit?

Părearea fiului meu asupra acestui volum : ♥este o carte foarte interesantă , plină de suspans şi momente emoţionante. Povestea este distractivă, uşor de urmărit, deoarece totul este bine explicat.♥

În carte sunt foarte multe personaje, însă cel mic le ţine minte pe toate, cu toate că acestea evoluează, schimbându-şi rangul și numele în fiecare volum. Ba mai mult, a reușit să-i facă pe prietenii lui sa cumpere cărțile, iar acum discută doar despre pisicile războinice.

O lectura ușoară, plăcută, pentru toți iubitorii de aventuri și nu numai. Un cadou perfect pentru copilul vostru, o carte din care va învăța cate ceva din viaţa adevărată a acestor feline drăgălașe și care îi va insufla spiritul dreptății, al prieteniei și al responsabilității.

Abia aștept să citesc volumul următor și să vă povestesc ce se mai întâmplă.

17 Comments on "Pisicile Razboinice, Padurea Secretelor- recenzie"

 1. Foarte misto

 2. Toata lumea citeste Pisicile razboinice, obligatoriu sa o citesc si eu.

 3. Dupa ce-am citt recenzia ta, cu toate ca nu citesc de fel, mi-ai facut o pofta grozava. Cred ca trebuie sa ma apuc si eu de citit.

 4. deci carevasazica pisicile au pus stapanire pe noi!!!

 5. Uite asa, mai aflu si eu ce se mai tipareste pe la noi si ce se mai vinde. Si cum dunt o crescatoare de pisici… :)))

 6. de la atatea pisici pana la urma trebuie sa iau si eu seria asta ca sa nu raman in urma 🙂

 7. Nu cred ca as avea rabdare sa citesc o astfel de carte.

 8. Aventuri? Suna bine! O trec si pe lista mea!

 9. Pisici? Iar Pisici? Se vede ca recenziile Paulei au fost pe placul tau.

 10. Deci nu va lasati pana nu cumpar si eu seriile, nu? 😀

 11. Tare virale au ajuns Pisicile astea războinice. Peste tot pisici. 😀

 12. Eu mor de nerabdare sa apara urmatorul volum, dar din cate vad se cam lasa asteptat 🙁 Seria asta m-a cucerit de la primul volum si abia astept sa ajung la final, desi am inteles ca sunt vreo 26 🙂

 13. Albu Steluța Georgiana | februarie 13, 2017 at 3:28 am | Răspunde

  Anul acesta cred că la moda sunt ‘Pisicile războinice”!

 14. Toat mai multe recenzii despre aceste pisici, intr-o zi am sa cumpar si eu aceste cartii.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*