Pisicile războinice – Noua Profeție – „Strălucirea stelelor”

Pisicile Razboinice Vol.10: Stralucirea stelelor
Share the joy

Pisicile războinice – Noua Profeție – „Strălucirea stelelor”

Saga Pisicile războinice a făcut furori în toată lumea primind multe premii prestigioase încă de la apariția ei, captând atenția cititorilor de toate vârstele, subjugându-i cu aventurile clanurilor de pisici.

Fiul meu a citit toate volumele apărute până în acest moment la noi în țară. Avem toate cele zece cărți care pur și simplu ne-au făcut să ne îndrăgostim de lumea pisicească și vi le aducem în atenție și vouă indiferent dacă vă plac pisicile sau nu. Această sagă este recomandată după vârstă de 10 sau 12 ani, dar este scrisă cu atât pasiune că eu, ca cititor adult, sunt mai curioasă că fiul meu de aventurile pisicilor războinice, urmărind cu atenție data apariției volumului următor.

Recenziile celorlalte volume le găsiți pe blog și dacă încă nu ai cumpărat micuțului tău niciun volum din pisicească serie, libris.ro are promoții demne de luat în seamă.

Pisicile războinice de Erin Hunter

Dacă nu ești familiarizat deja cu povestea, numărul de personaje care au format clanurile începe să îți dea bătăi de cap. Pentru mine e un pic cam complicat, însă puștiul meu îi știe pe toți ca pe niște vechi prieteni.

Volumul are câteva pagini dedicate tuturor personajelor, împărțite in clanuri și ierarhii, ce vine însoțita de o scurtă explicație a principalelor caracteristici a acestora. Harta teritoriilor s-a schimbat și ea, evoluând cu povestea și traiectoria personajelor.

În acest fel este mai ușor să recurgem la glosar și hartă dacă ne pierdem în multitudinea de detalii. Descrierile și orientare în teritorii a clanurilor de pisici de-a lungul cărții sunt foarte bine detaliate, practic este extrem de ușor să te afunzi în poveste, să privești totul de parcă ai fi acolo, ascuns în frunziș, poziționat în contextul geografic al întregii povești.

Ca adult mi-a plăcut foarte mult faptul că rolurile nu sunt distribuite niciodată în funcție de sex, iar pisicile și pisoii își pot asuma orice rol în ierarhie, fără nicio distincție.

Pisicile Războinice Vol.10: Strălucirea stelelor

Autor: Erin Hunter
Editura: ALL
Colecție: Galaxia copiilor
Nr. pagini: 352
An apariție: 2018

Seria NOUA PROFEȚIE urmărește destinul celei mai tinere generații de războinici, urmașii eroilor din primele sase cărți. Doua-Picioare – asa cum sunt supranumiți oamenii – au devastat pădurea care le fusese casa vreme îndelungată, doborând și ultimul stejar. Pisicile au fost nevoite sa abandoneze cărările pe care umblaseră atât de mult timp. După o lungă și istovitoare călătorie, a sosit și momentul pentru replica mult așteptată: „Acesta este locul”. O rază de speranță a strălucit atunci în ochii pisicilor care s-au adunat una cate una în jurul apei, până când vâlceaua s-a umplut de siluetele lor zvelte.

Pisicile Razboinice Vol.10: Stralucirea stelelor este la fel de ușor de citit ca și precedentele. Relatat la persoană a treia, limbajul este curat, fără a lăsa loc la interpretări, dar în același timp foarte accesibilă puștilor. Eu am mai spus pe undeva că în aceasta poveste lumea pisicilor este umanizată, fiecare rol jucat de acestea pare să își regăsească o proiecție în lumea noastră. Caracteristicile pisicilor războinice, sentimentele și percepțiile lor sunt clar definite, creând o imagine aproape tangibilă, vizuală.

Totuși, povestea este extraordinară. Imaginația autoarelor ne atrage într-o lume superbă unde încet, încet ne scufundăm în viața pisicilor războinice. În acest volum mi-au plăcut mai ales sentimentele mixte trăite de membrii diferitelor clanuri obligate să se despartă de vechiul teritoriu și își ducă viață împreună ca o mare familie timp de mai multe luni.

Pisicile Razboinice Vol.10: Stralucirea stelelor

Volumul 4 din Noua Profeție, a doua parte a seriei, se numește ”Strălucirea stelelor” și  ne aduce în noua casă a clanurilor de pisici, care poposesc după o lungă călătorie împreună în locul ales pentru a instala taberele, malul unui lac. Pisicile ajung epuizate și doresc să descopere cât mai curând posibil noul lor cămin, dar această acțiune implică separarea dureroasă de prietenii pe care și i-au făcut în timpul călătoriei.

Locul ales este un iaz de forma lunii pline, înconjurat de dealuri împădurite și de povârnișuri stâncoase. Aici, toate clanurile vor găsi de mâncare, chiar și iarna. Trebuie doar să învețe să vâneze în acest ținut, prinzând peste din lac sau cautându-și prada pe dealuri și în apropierea apei. Noul teritoriu va deveni însă cu adevărat casa lor numai atunci când vor găsi o nouă Piatra a Lunii, un loc de întâlnire cu spiritele strămoșilor războinici. Mai mult ca niciodată, pisicile războinice au nevoie de călăuzirea Clanului Stelelor.

După cele patru clanuri au călătorit împreună și au fost cu toții protagoniștii aventurilor pisicești timp de mai multe luni, ei vor trebui să se separe din nou. După atâtea peripeții comune pe care le-au trăit pisicile clanurilor, acestea au format legături strânse de prietenie, rivalități, lupte pentru putere și bineînțeles, dragoste pisicească care l-a făcut pe pustiu meu să radă în hohote sau să citească atent și curios pentru a nu pierde niciun detaliu.

Stea de Foc, liderul clanului de acum, încă speră că prietenul și secundul sau, Dungă Cenușie, să se întoarcă în clan, păstrând locul acestuia liber. Însă Dungă Cenușie a fost luat de „două picioare” într-un volum anterior și probabil nu se va mai întoarce prea curând.

Între fiica lui Stea de Foc și Gheară de Mărăcine, un membru al unui clan rival iau naștere scântei de dragoste, dar va las pe voi să descoperiți ce au mai făcut pisicuțele noastre.

Pisicile Războinice este o saga surprinzătoare, pe care v-o recomand să o așezați în biblioteca voastră. O poveste ideala pentru cei mici, captivantă și misterioasă, ce va oferi o lectură plăcută tuturor cititorilor.

Cartea a X-a surprinde aventurile prin care trec clanurile de pisici dupa sosirea in padurea de pe malul lacului, iar fanii seriei sunt invitati sa descopere alaturi de personajele preferate pericolele ascunse ale unei lumi necunoscute.

Pe libris.ro găsiți și varianta în limba engleză și toate volumele apărute până acum în limba română. Tot pe libris.ro găsiți și alte serii pentru copii, scrise de îndrăgitele autoare reunite sub pseudonimul Erin Hunter.

3 Comments on "Pisicile războinice – Noua Profeție – „Strălucirea stelelor”"

  1. Valeria Chertes | mai 22, 2018 at 12:03 am | Răspunde

    Multumim pentru recenzie.

  2. ghelbere elena | mai 22, 2018 at 9:26 am | Răspunde

    Aceasta serie o citeste baiatul meu. Eu astept sa am toate volumele si apoi le voi citi.

  3. Poate ma convinge si pe mine sa ador pisicile,cand va fi data mai mare cu siguranta ii voi lua macar o carte

Leave a comment

Your email address will not be published.


*