Pisicile Razboinice – cartea a IV-a – FURTUNA, Erin Hunter

pisicile razboinice, furtuna
Share the joy
 • 34
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

PISICILE RĂZBOINICE. CARTEA A IV-A – FURTUNA

autor : Erin Hunter

titlu original : Warriors cats – Rising Storm
colecție : Galaxia Copiilor
Carte pusa la dispozitie de editura ALL.

Pisicile războinice, saga scrisă de câteva autoare englezoaice, reunite sub numele Erin Hinter, m-a cucerit complet. Atâta de mult mi-au plăcut primele volume, încât citesc aceste cărţi şi le discut cu fiul meu de 8 ani, ne întrebăm ce va urma şi fiecare ne destăinuim trăirile şi felul în care am înţeles intamplarile ce s-au afisat in fiecare volum.

După ce am fost amândoi entuziasmaţi de Pădurea Secretelor şi de liniştea care s-a instaurat cumva în Clanul Tunetului, era de aşteptat că următorul volum să fie furtunos să continue şi să adâncească şi mai mult toate aceste mistere, alianţe şi indoiala trăite de fiecare famile de pisici, membri şi clanuri deopotrivă. Aşa că, mărturisesc că am început volumul 4 cu poftă de citit,curioasa de ce se va intampla, mai ales după un titlu atât de prevestitor.

Pisicile Razboinice – cartea a IV-a – FURTUNApisicile razboinice- furtuna

Pisicile Războinice – Furtuna, de Erin Hunter, este un volum plin de incertitudine, presiune şi pericol ascuns în spatele unor umbre, după fiecare colţ, pândind tăcute, în liniştea de dinaintea furtunii.

În noul volum, Inima de Foc care primeşte un nou grad, locotenent secund, poziţia cea mai înaltă sub liderul clanului de pisici, continuă să fie loial clanului care l-a adoptat, luptând alături de acesta.

Stea Albastră, este extrem de tristă după trădarea lui Gheară de Tigru şi se izolează în vizuina ei. Însă după o linişte relativă, rău prevestitoate, încep să apară problemele.

În cele din urmă, Inima de Foc şi Stea Albastră pleacă într-o călătorie spre Pietrele Lunii, însă sunt surprinşi de o patrulă a Clanului Vântului, pe când le traversau teritoriul şi le este interzisă trecerea.

Clanul Umbrelor începe să fie decimat de o boală nemiloasă. Când pisoii încep să moară, doi războinici ai acestui clan încearcă să găsească ajutor la Clanul Tunetului, însă sunt îndepărtaţi şi refuzaţi, dar sunt îngrijiţi pe ascuns de Labă Fumurie.

Prolog

Un urlet de agonie a răsunat în poiana scăldată în lumina lunii. Două pisici stăteau ghemuite la umbra unui tufișde pe margine. Una dintre ele se zvârcolea chinuită de durere, lovind din coada lungă. Cealaltă pisică s-a ridicat în patru labe și a aplecat capul. Fusese pisică-vraci multă vreme și, cu toate astea, nu avea ce să facă, își privea neajutorată liderul, învins de boala ce pusese capăt deja atâtor vieți. Nu știa nicio buruiană care să-i ușureze durerile și febra aduse de boala aceasta, iar blana lui cenușie se înfoia de frustrare în timp ce liderul continua să se zvârcolească, prăbușindu-se apoi, epuizat, în cuibul căptușit cu mușchi. Temător, vraciul s-a aplecat și l-a dulmecat. Mai răsufla, dar respirația lui era slabă și mirosea greu, trupul slab se ridica ușor la fiecare răsuflare chinuită.
În pădure a răsunat un țipăt. De data aceasta nu fusese o pisică, ci o cucuvea. Pisica-vraci a înmărmurit. Cucuvelele aduceau moartea în pădure, furau prada și chiar și puii de pisică, dacă aceștia se îndepărtau prea mult de mamă. Vraciul a ridicat o privire scrutătoare spre cer, rugându-se la spiritele strămoșilor războinici ca strigătul cucuvelei să nu fi fost un semn rău. Se uita printre ramurile ce alcătuiau acoperișul bârlogului, căutând Blana Argintie pe cerul întunecat. Dar întinderea de stele unde locuia clanul străbunilor era ascunsă de nori, iar pisica-vraci s-a cutremurat înfricoșată. Oare Clanul Stelelor îi abandonase în mâna bolii care le decima tabăra ?
Apoi vântul a trecut printre copaci și frunzele uscate au foșnit. Deasupra, sus de tot, norii s-au mișcat și o stea, singură pe cer, a trimis o rază fragilă de lumină, pătrunzând prin acoperișul vizuinii. În întuneric, liderul clanului a tras aer în piept, răsuflând adânc, constant. În sufletul vraciului a licărit speranța. Până la urmă, Clanul Stelelor nu îi părăsise.

Pisicile Razboinice-Furtuna

Pe umerii protagonistului nostru, Inimă de Foc, cad toate greutăţile şi responsabilităţile clanului, mai ales că trebuie să se confrunte cu un lider tăcut şi retras, Stea Albastră.

Laba de Nor, nepotul roşcovanului războinic, nu este privit foarte bine în clan, pentru că nesocoteşte ordinele şi nu respectă codul războinicilor.

În timp ce încearcă să facă faţă tuturor problemelor apărute în tabăra, blestemul pare să cuprindă Clanul Tunetului cu mai multe tragedii consecutive şi o întâmplare sumbră care îi va afecta pe toţi.

Labă de Nor care se furişează tot mai des pe teritoriul oamenilor pentru a fi hrănit, în cele din urmă este prins şi răpit de Două Picioare, fapt ce aduce mâhnire în sufletul războinicului Inimă de Foc.

Dacă înainte de Furtună toată povestea a fost plină de acţiune şi suferinţă deopotrivă, acum toate acţiunile pisoilor par să se lege, să se împletească pentru a duce mai departe tradiţiile fiecărui clan.

Inimă de Foc pare să sufere pentru toate punctele slabe ale clanului şi alianţele fragile cu clanurile vecine, care ameninţă teritoriul şi hrana lor.

Noi provocări pentru pisicile din Clanul Tunetului, se întrevăd odată cu venirea verii. Canicula va declanşa un incediu ce va distruge complet tabăra Clanului Tunetului şi va pune în pericol ultima viaţă a liderului Stea Albastră. Oare va supravieţui şi acestei încercări?

În acest volum autoarea oferă un realism extraordinar personajelor sale, marcându-le viaţa de suferinţă şi durere. Cu toate că vorbim de animale, aşa cum v-am relatat în recenzia fiecărui volum, umanizarea lor te fac să simţi compasiune pentru ele.

Frica şi singurătatea, devin aproape tangibile, iar atacul nemilos al fostului secund al clanului, Gheara de Tigru, îţi trezeşte repulsie faţă de răutatea şi perversitatea pe care acesta o emană, înconjurat de armata promiscuă de pisici vagaboante.

Cartea ne oferă o lectură superbă, explicând modul în care trăiesc pisicile, cum se comportă, ierarhia lor şi obiceiurile lor bine cunoscute de acum. Umanizate, patrupedele par să captete alte trăsături şi sentimente. De data aceasta, avem o descriere mai largă a sezonului de reproducere, cu multe mame îngrijorate cu privire la hrană pisoilor.

Din nou, rămâi surprins de măiestria autoarei de a creiona cu fantezie războinici feroce, cu patru labe.

Furtuna este continuare a celei mai complexe poveşti cu feline. O carte pe care o recomand tuturor, tineri şi adulţi deopotrivă. O carte pentru iubitorii de aventură, de viaţă în sălbăticie şi de … pisicuţe.

pisicile razboinice- furtuna

 • 34
 •  
 •  
 • 1
 •  

15 Comments on "Pisicile Razboinice – cartea a IV-a – FURTUNA, Erin Hunter"

 1. Sa stii ca am luat si eu prima carte! Insa mai are de asteptat, sunt o gramada de citit inaintea lor!

 2. daca erau catei in loc de pisici, poate mi-ar fi placut si mie. Cum nu sunt fani miorlaici, nu prea ma atrage cartea.

 3. Super tare, chiar azi eram pe site ul all incercand sa mi aleg niste carti si le vazusem pe acestea dar nu le-am ales pentru ca nu stiam daca o sa fie gustul meu, multumim de recenzii.

 4. Cartile astea o sa incep sa le comand si eu, pentru ca am vazut ca sunt foarte faine…asa ca trebuie sa le citesc si eu, nu??? 😀

 5. Popescu Ionela Mihaela | februarie 21, 2017 at 12:48 am | Răspunde

  Mai omorat cu pisicile, sincer daca ar avea si ultimul volum as fi mai tentata sa le iau, dar asa sa astept cateva luni dupa urmatorul volum nu prea imi place. Mi se par foarte interesante aceste carti, chiar sunt pe gustul meu :).

 6. Toata lumea citeste aceste volume. Cred ca ar trebui sa incep si eu sa le citesc.

 7. Am citit primele doua volume si sper ca in curand sa pun mana si pe urmatoarele doua. Desi se spune ca este o carte pentru copii, sa stii ca pe mine m-a prins povestea. 🙂

 8. Am auzit de ele de ceva timp, cred ca le-am vazut si pe rafturile magazinelor, pana acum nu m-au atras in mod special dar dupa ce am citit recenzia ta, cred ca le voi da o sansa.

 9. mie mi se pare distractiv cum cititi voi toate despre aceste pisici razboinice :))) nu vreau sa fiu mai prejos, mi-ati starnit curiozitatea, asa ca o sa le citesc si eu 😀

 10. Nu am luat aceste volume despre pisici, dar nu cred ca mi le-as lua, prefer alt gen de cartii.

 11. Stiu seria, dar nu m-am incumetat sa o iau pana acum.

 12. Cum de nu a aflat Disney de cartile astea?
  E o chestiune de timp, zic eu!

 13. Albu Steluta Georgiana | februarie 22, 2017 at 1:20 am | Răspunde

  O prezentare foarte frumoasa!

 14. O recenzie frumoasa si sunt curioasa ce se intampla in partea 5-a

Leave a comment

Your email address will not be published.


*