LEROY Merlin Suceava – atelier de primăvară, proiect DIY cum să faci o căsuță pentru păsărele

cum construiesti o casuta pasarele
Share the joy

LEROY Merlin Suceava- atelier de primăvară, proiect DIY cum să faci o căsuță pentru păsărele

Nu este nimic mai frumos atunci când avem o grădină sau o terasă decât să vedem cum ne vizitează păsările, uneori atrase de firmiturile pe care le așezăm pe pervaz, alteori doar pentru că au cuibul în copacii din apropiere. Dar dacă vrei că micuțele păsări să rămână și să te încânte cu trilurile lor poți face un truc eficient care să le atragă să-ți tina companie. Tot ce trebuie sa faci este să realizezi o căsuță pentru păsărele.

Construirea unei căsuțe pentru pasărele este foarte simplă, chiar fiul meu a făcut una la ultimul atelier DIY de la LEROY Merlin. Desigur a fost ajutat de personalul amabil care i-a explicat cum trebuie să facă, dar este foarte simplu și ai nevoie doar de câteva resturi de scândură.

Atunci când imaginația nu are limite, se pot crea cele mai impresionante tipuri de căsuțe, recurgând la o serie de modele distractive, în culori vii decorate după pofta inimii. Astfel veți fi surprinși de cât de simplă poate fi construirea unei de căsuțe pentru păsărele folosind materiale rezistente la intemperii și ușor de obținut în urma unor lucrări de pe lângă casă sau dacă locuiți la bloc ca și mine, pur și simplu achiziționați o scândură din LEROY Merlin pe care să o tăiați în așa fel încât să obțineți bucățile pentru căsuța noastră.

casute pentru pasarele

Căsuțe pentru păsărele realizate de participanții la atelierul de la LEROY Merlin Suceava

Despre LEROY Merlin Suceava v-am mai vorbit pe blog, este magazinul meu preferat de bricolaj unde lunar sunt ținute diverse ateliere DIY. Aici poți învăța să faci lucruri minunate, extrem de utile în viaţa de zi cu zi. Atelierele sunt publice, anunțate pe pagina LEROY Merlin România și trebuie să te înscrii prin mesaj privat adresat paginii. Uneori locurile se ocupă rapid, alteori probabil că nu și dacă ești prin magazin când are loc un atelier, poți întreba dacă mai sunt locuri și chiar poți participa.

Noi avem deja trei ateliere la activ, acestea fiind descrise deja pe blog.

Pentru că locuiesc foarte aproape, ori de câte ori am nevoie de ceva prin casă, prima oprire este aici. Preţurile sunt mai mult decât accesibile, calitatea produselor este similară cu a celorlalte magazine care sunt pe aceeași nișă, iar oferta foarte bogată, așadar de neratat!

Cum să faci o căsuță pentru păsărele

Această activitate poate fi un lucru foarte distractiv pe care îl puteți face cu copiii sau nepoții voștri. La atelierul de la LEROY Merlin Suceava au fost în jur de 18 participanți, copii însoțiți de un părinte. Prichindeii s-au distrat pe cinste, iar noi părinții am fost extrem de mândri să îi vedem pe cei mici realizând aceste căsuțe.

Materiale necesare:

 • bucăți de scândură
 • cuie
 • vopsea
 • ciocan
 • pensule
 • folie protecție

Pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a construi o căsuță pentru păsărele sunt extrem de simpli și vă garantez că i-am învățat și noi la acest atelier.

Mai întâi batem cuie în placa de bază, apoi unim pereții. Este mai simplu să bați cuiele într-o placă, decât să încerci să ții căsuța nemișcată și să încerci să o asamblezi (și noi am priceput acest lucru după câteva încercări)…

După ce este gata, o vopsim după bunul plac și o așezăm în cel mai drăguț pom… cea mai cochetă căsuță pentru păsărele.

cum construiesti o casuta pasarele

***

Despre LEROY MERLIN

LEROY MERLIN este liderul european al pieței de bricolaj, cu o istorie de peste 90 de ani ca retailer specializat pe construcții, decorațiuni și grădinărit.

Companie inovatoare din cadrul ADEO, LEROY MERLIN deține aproape 500 de magazine în 13 țări din Europa, Asia, Africa și America de Sud și aproape 88.000 de colaboratori.

Aflată într-un progres constant, compania ADEO a devenit cea mai mare companie franceză de pe piața internațională. În prezent, companiile grupului ADEO sunt recunoscute peste tot în lume prin numeroasele premii “Great Place to Work Institute”.

În România funcționează 17 magazine LEROY MERLIN, cu peste 2000 de angajați în 13 orașe: București, Cluj-Napoca, Craiova, Ploiești, Brașov, Constanța, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Bacău, Iași, Timișoara și Oradea.

6 Comments on "LEROY Merlin Suceava – atelier de primăvară, proiect DIY cum să faci o căsuță pentru păsărele"

 1. O activitate distractiva alaturi de copii. Aș încerca această căsuță, multumesc pentru idei.

 2. Ce frumos,minunata activitate.

 3. Cat de tare!Nu stiam ca organizeaza asemenea ateliere

 4. Am si eu vre-o 2 intrebari:
  – La acea gaura de intrare nu este indicat sa punem si un podest ?? De ce nu ??
  – In interiorul casutei se poate pune si o scarita, o bara.. pe care sa stea pasarile ? precum scaritele de la pasari (gaini)
  Multumesc

  • Buna Georgiana, poti pune la intrare ceva, dar in interior nu este nevoie. Pasarelele nu dorm precum gainile, ele isi fac cuib in interior. Nu este nevoie sa faci imbunatatiri. KIT-ul pe care l-am folosit nu avea alte elemente.

 5. Nu este recomandat sa colorati casutele in culori luminoase precum in articol pentru ca atrag pradatori si exista sanse mari ca ele sa fie evitate de pasarele tocmai din acest motiv.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*