Cartea pierdută a vrăjitoarelor, de Deborah Harkness
Bună dragii mei, bine v-am regăsit la o noua recenzie de carte.
Iată-mă surprinsă din nou de o lume fermecătoare care m-a cucerit cu povestea sa cuprinsă între paginile volumului de care vă vorbesc astăzi.
Cartea pierdută a vrăjitoarelor este primul roman al trilogiei All Souls și pur și simplu m-a vrăjit într-atât, încât abia aștept să ajungă și celelalte două volume în posesia mea.
Volumul l-am achiziționat de pe rafturile virtuale ale site-ului targulcartii.ro. Despre acest site v-am vorbit de nenumărate ori deja.
Ofertele atrăgătoare cu prețurile cele mai bune, varietate de gen lectură pentru orice gust al cititorului și o servire ireproșabilă, mă face să mă întorc aici oricând îmi doresc să achiziționez o carte pentru sufletul meu. Indiferent ce titlu cauți, mai vechi sau mai nou, îl poți regăsi în librărie sau anticariat, alături de marile capodopere ale unor scriitori apreciați sau debutanți, contemporani sau pierduți în negura timpurilor.
Cele mai multe cărți pentru copilul meu le-am luat de la targulcartii.ro. În mare parte pentru că puștiul meu este avid de lectură și nu aș putea să țin pasul cu prețurile din librăria din față blocului, de exemplu. În iarnă am găsit aici cărți mai ieftine decât pe orice alt site de carte din România și am umplut tolba moșului cu neprețuite daruri, astfel încât astăzi vă invit să răsfoiți site-ul și să căutați momente magice pentru vacanța de vară.
Cartea pierdută a vrăjitoarelor, de Deborah Harkness – recenzie
Cartea pierdută a vrăjitoarelor este chiar despre o carte străveche, legată de o vraja teribilă: manuscrisul Ashmole 782, cartea de căpătai a vrăjitoarelor ce ține între paginile ei primele vrăji, ascunde primele farmece și dezvăluie cum pot fi distruși vampirii pentru totdeauna.
Povestea este a Dianei, ultima dintr-o mare familie de vrăjitoare și care refuză să-și folosească puterile. Diana Bishop este urmașa lui Bridget Bishop, prima dintre presupusele vrăjitoare executate în procesul de la Salem și este o profesoară inteligentă care și-a dedicat întreaga viață istoriei. Însă toată existența sa este răsturnată atunci intră în posesia unui manuscris care conține mari secrete ale vrăjitoarelor între paginile sale și perturbă lumea supranaturală formată din vrăjitoare, vampiri și demoni.
Diana alungă din viața sa toată magia, iar manuscrisul a revenit pentru a-i reaminti de originile sale și din moment ce mâinile sale ating paginile cărții, viața acesteia se schimbă pentru totdeauna.
Matthew Clairmont este un vampir de o mie de ani, un personaj prodigios, care a studiat genetica. Acesta își dorește și el manuscrisul, dar se trezește cu ingrata misiune de a o proteja pe Diana și între cei doi ia naștere inevitabil o relație amoroasă… bineînțeles interzisă.
Cartea pierdută a vrăjitoarelor, de Deborah Harkness – Descriere oficiala
UN MANUSCRIS BLESTEMAT APRINDE O IUBIRE INTERZISĂ.
În inima Bibliotecii Bodleiene din Oxford, profesorul universitar Diana Bishop descoperă în cursul cercetărilor ei un manuscris alchimic – Ashmole 782 – aflat sub o vrajă. Deși se trage dintr-un neam vechi și celebru de vrăjitoare, Diana a renunțat de mult la moștenirea familiei sale în favoarea cercetării universitare și a unei vieți obișnuite, așa că, după o analiză sumară, returnează manuscrisul. Dar descoperirea ei pune în mișcare o întreagă lume fantastică, atrăgând pe urmele sale deopotrivă demoni, vrăjitoare și vampiri. Printre ei se află și Matthew Clairmont, un vampir genetician pasionat de teoriile lui Darwin, pe cât de periculos, pe atât de enigmatic. Relația care se înfiripă între cei doi amenință să spulbere pacea fragilă care domnește de secole în lumea lor. O poveste romantică sofisticată și plină de suspans îi unește în încercarea de a descoperi secretele manuscrisului, între ale cărui pagini se află cheia unui trecut misterios și a unui viitor nesigur.
Ei bine, intriga este așa cum îmi place mie: antrenantă, delicioasă pe alocuri, care pune în balanță existența întregii omeniri din toate timpurile, făcându-te să te întrebi despre ce știi și ce nu, despre adevăruri neadevărate și nu numai.
Descrierile sunt minuțioase, zugrăvesc aievea scena pe care mintea o reclădește introducându-te în atmosfera romanului. Scrisă la persoană întâi, e o carte strașnică de așezat în bagajul de vacanță.
Gusturile mele în materie de lectură au fost pe deplin satisfăcute de multitudinea informațiilor istorice împrăștiate printre posibilități științifice care au transformat acest volum într-o evadare perfectă pentru o după-amiază plăcută.
Povestea romantică pe care o scriu cei doi tineri este proscrisă de Consiliu și aceștia sunt nevoiți să se ascundă. Însă trei prieteni, câte unul din fiecare ordin: vrăjitoare, vampiri și demoni, le sunt alături într-o lume surprinzătoare în care toate speciile sunt invitate să învețe cum să conviețuiască împreună.
Mai apar două elemente în carte de care aș vrea să amintesc: pisica Tabitha care e haioasă și casa vrăjitoarei care este pur și simplu fascinantă, plină de secrete uluitoare, ea însăși un personaj supranatural.
Întâmplări neprevăzute din lumea supranaturală, aruncă un pic de magie și asupra ta, intrigându-te cu o doză perfectă de curiozitate care nu te lasă să renunți la lectură.
Personaje simpatice precum Ysabeau, mama lui Matthew sau mătușa Dianei și Emily prietena acesteia, fac povestea mai atrăgătoare. Unele pasaje sunt un pic plictisitoare, dar nu într-atât încât să nu vrei să ajungi la sfârșit, care este surprinzător.
Cartea pierdută a vrăjitoarelor, de Deborah Harkness mi-a plăcut mult, m-a intrigat și m-a atras într-o cursă plină de magie și aventura, unde pe alocuri am alegat cu sufletul la gură alături de câte un personaj, în timp ce la răscruce ale unor capitole am privit ca simplu spectator, curioasă de turnura pe care o vor lua lucrurile.
Frumoasa recenzie! Trebuie sa adaug in lista, imi place acest gen lectura. Multumesc!
Multumim pentru recenzie.