Peste 50 de jocuri de memorie de Sarah Khtan, recenzie

jocuri de memorie
Share the joy

Peste 50 de jocuri de memorie de Sarah Khtan, recenzie

Iată-ne în a doua săptămână de vacanţă. Picii(… sau mă rog unii dintre ei… haha), au început să se plictisească. Le lipsesc activităţile, colegii şi interacțiunea cu prietenii de la şcoală. Ce ne facem atunci?

Eu m-am pregătit din timp. Pentru copilul meu am luat de la Libris câteva cărţi, special pentru a-l menţine ocupat şi cu mintea ageră.

Sunt foarte multe cărţi educative. Aproape că nu ştii ce să alegi, însă unele sunt cu adevărat utile. Nu doar că îi aduc celui mic momente de distracţie, dar copilul învaţă jucându-se. Pentru cartea pe care v-o prezint astăzi nu pot spune ca am făcut o recenzie, dar vă asigur ca îmi plac astfel de exerciții care te fac să te simţi din nou copil și să retrăiești anii copilăriei alături de cei mai mici ai casei.

jocuri de memorie

Peste 50 de jocuri de memorie de Sarah Khtan

O astfel de carte este Jocuri de memorie de Sarah Khtan, o carte pe care am ales-o special pentru acele zile în care plictiseala atinge cote maxime, dar mai ales pentru bagajul de vacanţă, căci întotdeauna apar momente în care drumul cu maşina e prea lung sau nu e nimic interesant de văzut pe fereastră.

La prima vedere cartea pare pentru copii mai mici sau mă rog, nu peste 10 ani. După ce am răsfoit-o puţin am constatat că îmi pune atenţia la grea încercare chiar și mie.

Multe dintre teste sunt atent gândite încât să îţi pună mintea şi… memoria la lucru.

Puzzel-uri şi jocuri amuzante îţi vor verifica memoria între coperţile acestei cărţi.

Atenţia şi memoria vizuală sunt şi ele puse la încercare de trucurile din jocurile atent ticluite pe filele colorate.

Cartea aceasta este pentru a fi „degustată” împreună cu cel mic… şi nu glumesc deloc când zic că unele jocuri m-au pus în dificultate şi pe mine. Dacă însă cel mic se va juca împreună cu un prieten de vârstă lui, cartea va deschide noi orizonturi ale prieteniei şi distracţiei.

După cum ştiţi în articolele mele de recenzie carte copii va povestesc puţin şi despre reacţia fiului meu în legătură cu lectura. Bine, când vine vorba de cele 50 de jocuri de memorie, nu e vorba de lectură ci de concentrare a atenţiei.

La început ne-am supărat amândoi, era greu să ţinem minte o anumită ordine, toate numele sau numerele, să ghicim codificare unor mesaje şi multe alte încercări care la prima vedere par simple.

Apoi, încetul cu încetul am descoperit trucuri, am devenit mai atenţi şi unele jocuri le rezolvăm rapid, dar au mai rămas câteva care încă ne pun în dificultate.

Va invit să vă testaţi memoria şi atenţia cu această carte, vă asigur că veţi întâlni teste care vă vor da de gândit.

2 Comments on "Peste 50 de jocuri de memorie de Sarah Khtan, recenzie"

  1. Sunt bune jocurile pentru a dezvolta memoria si perspicacitatea daca pot spune asa.

  2. Valeria Chertes | iulie 27, 2017 at 2:51 pm | Răspunde

    Sunt carti foarte bune pentru dezvoltarea memoriei.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*