OOTD – moda sustenabilă, un concept demn de urmat

bluza vascoza reciclata
Share the joy

OOTD – moda sustenabilă, un concept demn de urmat

În ultimii ani industria modei caută să adopte o nouă față în coexistența sa cu planeta. Designerii și producătorii se îndreptă tot mai mult către conceptul de modă sustenabilă, adaptându-se unei cerințe tot mai insistente a clienților care preferă durabilitatea în locul consumerismului, unde materialele, reciclarea și deșeurile produse de industria fashion contează din ce în ce mai mult.

Moda durabilă este cea mai sănătoasă alternativă la modă convențională deoarece combină grija față de mediu, respectul pentru cei ce lucrează în domeniul textilelor și protecția sănătății pentru că toate etapele de producție dar și textilele sunt realizate din materiale naturale fără componente toxice. Totodată reciclare care protejează și economisește resursele planetei începe și ea să facă parte din această tendința a sustenabilității.

Moda sustenabilă poate fi catalogată drept slow fashion, ca fiind una dintre cele mai inovatoare alternative în acest sens, mai ales dacă luăm în considerare impactul mare al industriei textile asupra mediului și asupra societății din țările în care sunt produse majoritatea articolelor de îmbrăcăminte pe care le cumpărăm

Și pentru că moda sustenabilă este o nouă modalitate de consum responsabil și durabil astăzi vreau să vă vorbesc despre noile mele achiziții de pe bonprix.

Moda durabilă: o tendință fashion care poate schimba lumea

Moda durabilă este mult mai mult decât purtarea unei etichete „green fashion”. În realitate, vorbim despre o transformare completă a industriei textilelor, a obiectivelor acesteia și a impactului pe care îl generează asupra mediului și societăților. Legată de conceptul de comerț echitabil generează, la rândul său, o nouă formă de consum moderat, corect, bine plătit, care promovează produse de calitate.

Deși poate nu pare important, un mic gest precum cumpărarea unei rochițe din vâscoză reciclată sau a unui tricou din bumbac organic, poate contribui la conservarea și îngrijirea resurselor planetei, pentru că atunci când achiziționăm un astfel de produs din industria textilă, de fapt nu beneficiem doar de pe urma utilizării acestuia, ci și susținem toate aceste practici sustenabile necesare pentru proiectarea, producerea și vânzarea acestuia. De aceea m-am bucurat teribil când am descoperit secțiunea de modă sustenabilă pe bonprix de unde am luat aceasta bluză vokuhila cu poliester reciclat.

Bluza este elegantă, are o trenă care mi se pare tare drăguţă şi care după un timp poate fi tăiată pentru a obţine un nou articol vestimentar, iar mânecile au elastice care le fac bufante. Poate fi purtată cu pantaloni sau cu fustă, dar cred ca poate fi luată şi cu o pereche de pantaloni scurţi şi sandale de plajă.

bluza vascoza reciclata

Pulover cu aplicație tip bluză

Pentru că este încă rece, am mai luat și aceste două bluze negre, ideale pentru a fi purtate la leggins sau jeansi. Prima este o bluză normală, are elastic în talie și îmi este puţin mare pentru că am crezut că o îmi vină mai bine aşa.

bluza neagra bumbac

Puloverul cu aplicaţie tip bluză l-am purtat câteva săptămâni la rând, atât de mult îmi place de el. Un model tineresc, cu aspect dublu trendy cu o trenă aparte din şifon delicat, prinsă la spate. Lungimea trenei este mai mică decât la bluza din vâscoză reciclată, se aşază tare frumos şi avantajează orice ţinută.  Nu se şifonează, nu se scămoșează şi nu s-au tras fire. E un deliciu în garderoba mea.

bluza cu trena

Eu am purtat această bluză cu jeanşi sau cu o pereche de colanţi lucioşi, luaţi tot de pe bonprix.

bluza neagra cu trena

Bumbacul, cel mai bun prieten al pielii

Cândva demult mi-am cumpărat nişte perdele de pe bonprix. Le văzusem la o prietenă şi m-am îndrăgostit pe loc de ele. Alegerea s-a dovedit foarte inspirată aşa că atunci când am văzut că au huse de pat şi cearceafuri din bumbac, nu am ezitat nicio clipă şi mi-am luat un cearșaf premium din jerse care este fenomenal. De altfel vreau să îmi iau toate culorile, aşa de bine se simte pe piele.

husa pat bumbac

În plus vine într-o husă drăguţă care poate fi folosită pentru o pereche de papuci atunci când pleci într-o călătorie sau pentru uscătorul de păr şi chiar o sticlă cu apă caldă.

Bumbacul de pe bonprix are ceva special, o fineţe aparte care îţi mângâie pielea şi nu ai cum să nu îl iubeşti. După mine moliciunea, rezistența și toate caracteristicile superioare pe care le au produsele din bumbac l-au poziționat între cele mai preferate și iubite materiale din lume. Totodată capacitatea sa de a absorbi lichide conferă țesăturilor din bumbac o rezistență excelentă și culori mai strălucitoare.

Lenjerie intima din bumbac

Bumbacul își păstrează dintotdeauna titlul incontestabil ca fiind cel mai bun material și pentru lenjeria intimă. Cel mai important motiv este sănătatea, deoarece bumbacul este o țesătură care facilitează absorbția și previne umezeala. În plus, este un material hipoalergenic perfect.

La aceste caracteristici trebuie adăugată moliciunea care se percepe în contactul țesăturii de bumbac cu pielea, făcând lenjeria intimă din acest material o alternativă foarte confortabilă și plăcută.

chiloti bumbac

Când alegi ce să porți sub hainele tale obișnuite și te gândești care este cel mai bun material pentru lenjeria ta, cu siguranță ai luat-o în calcul la un moment dat din motive estetice, dar te-ai oprit vreodată să te gândești la repercusiunile pe care le poate avea și asupra sănătății tale? Ei bine nu trebuie să uităm că acest tip de îmbrăcăminte acoperă zone deosebit de sensibile ale anatomiei noastre aşa că amintește-ți că lenjeria ta este ca armura ta, iar pentru a te proteja bine trebuie să alegi materialul cel mai potrivit iar acest set de 6 perechi Chilot Tanga. Vă asigur că nu veţi regreta.

Be the first to comment on "OOTD – moda sustenabilă, un concept demn de urmat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*