Recenzie „Misterioasa Societate Benedict” de Trenton Lee Stewart

Misterioasa Societate Benedict de Trenton Lee Stewart
Share the joy
 • 79
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Recenzie „Misterioasa Societate Benedict” de Trenton Lee Stewart

Misterioasa Societate Benedict este o serie destinată copiilor de gimnaziu, așa că am considerat-o potrivită pentru fiul meu care are aproape 12 ani. Acesta este primul volum și abia așteptăm să vedem ce se mai întâmplă.

Totul începe de la un anunț în ziar pe care îl găsește Reynard Muldoon, un băiat că oricare altul, care locuia la un orfelinat și avea 11 ani.

„Ești un copil care caută oportunități deosebite ?”

Tentat de „oportunități” Reynie participă la patru teste, care mai de care mai ciudat și complet diferit de precedentul. Unele necesitau îndemânare, în timp ce la altele trebuia să te remarci prin inteligență, totuși Renyie ajunge la final alături de alți trei copii câștigători. Chiar dacă un număr mare de pici se prezintă la aceste teste atât de misterioase, doar patru copii foarte speciali primesc o provocare periculoasă.

Sticky Washington, Kate Biruietot și Constance Contratr fiind cei care îl vor însoți într-o aventură interesantă și amuzantă.

Poveste m-a atras chiar de la primul capitol, fiind foarte originală, cu elemente fantastice precum telepatia de exemplu, dar acești copii nu au nicio putere specială cum te-ai aștepta, ci sunt doar foarte deștepți, iar inteligența lor îi face cu adevărat speciali.

Ador modul în care autorul acordă importanță familiei și felul în care te face să înțelegi acele legături atât de speciale. Niciunul dintre copii nu are un sprijin la început, dar după tot ce li se întâmplă, învață importanța de a avea pe cineva care să te protejeze și să aibă grijă de tine.

Când protagoniștii noștri se confruntă cu provocări fizice și mentale nemaiîntâlnite, nu au de ales decât să se ajute reciproc. Iar când văd că noul lor prieten este în pericol, trebuie să treacă cel mai crucial test dintre toate și sa devina o „familie” unita.

În ceea ce privește personajele, cred că autorul a făcut o treabă minunată în dezvoltarea lor, creionându-i cu răbdare, conferindu-le o traiectorie care să sublinieze cele mai frumoase caracteristici ale fiecăruia.

Reynie este un băiat foarte deștept și grozav de simpatic și este cel care conduce întregul grup. Kate este foarte agilă și vicleană, de asemenea, este foarte curajoasă și deșteaptă, este înaltă, subțire și blondă. Sticky este un băiat foarte slăbuț, de unde și porecla lui, este chel datorită unui produs care i-a fost pus pe cap și are o memorie fotografică nemaiîntâlnită. Constance este înzestrată de când are doi ani, este un pic capricioasă și ușor egoistă.

Misterioasa Societate Benedict de Trenton Lee Stewart

Misterioasa Societate Benedict de Trenton Lee Stewart

Pe măsură ce povestea evoluează, lucrurile încep să se domolească din iureșul pe care l-am simțit la începutu. Pentru că în primele pagini totul s-a întâmplat parcă puțin prea repede, mai apoi povestea devine lentă și pare plictisitoare.

Ei bine, cei sa nu va țin prea mult în suspans, cei patru câștigători ajung să-l cunoască pe domnul Benedict, care îi va trimite într-o misiune periculoasă: să se înscrie la Colegiul Academic pentru Copiii cu Rezultate Deosebite (CARD), unde vor deveni spioni. Scopul era unul nobil, copiii trebuind să afle care sunt planurile domnului K. De Cortina.

Cortina este personajul negativ al poveștii, un om malefic, geamănul domnului Benedict. Cortina are un aparat numit Șoptitorul, cu ajutorul căruia dorește să introducă în mințile oamenilor mesaje ascunse. În misiunea să ingrată atrage câțiva copii cu rezultate excelente la academie. Mesagerii, cum sunt numiți aceștia, nu știu însă că sunt folosiți în scopuri necurate și facilitează controlul minților oamenilor.

Aventurierii noștri inteligenți trebuie să îi oprească înainte de a fi prea târziu.

Oare vor reuși?

Misterioasă Societate Benedict este o carte interesantă și distractivă, dar cred că este un pic prea lungă și ușor plictisitoare pentru copiii sub 10 ani. Povestea în sine nu este foarte lungă, în schimb cartea este presărată cu descrieri minuțioase și se lungește mai mult decât răbdarea celor mici.

Despre autor

Trenton Lee Stewart este un scriitor american cunoscut pentru seria Mysterious Benedict Society. Născut în 1970, Stewart este absolvent al Universității Hendrix și al Atelierului Scriitorilor din Iowa. Locuiește împreună cu soția și cei doi copii în Little Rock, Arkansas.

Stewart a crescut în Hot Springs, Arkansas, cu un interes vădit pentru scris, pe care și la manifestat timpuriu. În 1992, acesta a primit o diplomă pentru scris acordata de Universitatea Hendrix, o mică școală de arte liberale, unde a cunoscut-o pe soția sa Sarah Bet Estes. A urmat apoi atelierul de scriitori de la Universitatea din Iowa, terminând un master în scriere creativă în 1995, Stewart a rămas în Iowa City, în timp ce soția sa a terminat doctoratul, după care familia s-a mutat la Cincinnati, unde Stewart a lucrat la diverse locuri, inclusiv la un hotel și o bibliotecă publică înainte de a se dedica complet scrisului.

Cartea poate fi achiziționată de pe libris.ro unde veți găsi și celelalte 4 volume din serie.

 • 79
 •  
 •  
 • 1
 •  

Be the first to comment on "Recenzie „Misterioasa Societate Benedict” de Trenton Lee Stewart"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*