Cavalerul – Gata de lupta de David Stewart, recenzie

Cavalerul - Gata de lupta de David Stewart, recenzie
Share the joy

Cavalerul – Gata de lupta de David Stewart, recenzie carte

Cartea este cea mai importantă „cărămidă” la baza unei societăţi. Nimic nu poate substitui acest bagaj cultural, îl ai sau nu… nu poate exista cale de mijloc. Pe lângă toate valorile materiale create de oameni, cea mai importanta parte a culturii este valoarea spirituală, educația pe care o primim și pe care o dăm mai departe.

Cărțile sunt parte din cultură, sunt „inima ” si „creierul” societății de astăzi, de aceea trebuie să insuflăm copiilor noștri importanţa gestului de „a citi”.  Sa îi învățam ca doar aşa universul imaginației lor va fi infinit, că pot zbura oriunde pe aripile cărţilor”frunzărite”, că pot vedea cu ochii minţii locuri inimaginabile și le pot atinge cu inima și sufletul, căci cărțile au magia de a transmite emoții și doar citind pot avea puterea pe care ți-o dă cunoașterea.

Când am descoperit site-ul targulcartii.ro am fost extrem de fericită. În mare parte pentru că aici, așezate cuminți pe rafturile din anticariat, am descoperit cărți de valoare sentimentală, cărți pe care le-am citit și eu în copilăria mea și pe care i le-am arătat copilului meu.

Targulcartii.ro este un concept extraordinar ce aduce spre deliciul cititorului orice volum își dorește, pentru că pe site găsiți cărți din toate timpurile, titluri din toate genurile, autori mai vechi și mai noi, cunoscuți și nu prea… și mai ales găsiți cărți ieftine, unele cu preț aproape derizoriu care te îmbie la citit și parcă nu te poți opri să nu îți dorești următorul volum.

De pe site am luat foarte multe cărți pentru băiatul meu. Cărți ieftine, care în alte părți sau în librării costau pana la de 4 ori mai mult, cărți superbe care l-au ademenit, l-au vrăjit… l-au făcut să iubească lectura, să prefere cititul în locul jocurilor pe calculator și… să vrea să descopere, avid să dea pagină după pagină să vadă ce se mai întâmplă.

O astfel de carte este si cea pe care v-o prezint astăzi: Cavalerul – Gata de luptă .

Cavalerul - Gata de lupta de David Stewart, recenzie

Cavalerul – Gata de luptă de David Stewart, recenzie

Cartea este o mică enciclopedie istorică ce cuprinde în cele 34 pagini de foarte bună calitate, cele mai neașteptate detalii despre viața cavalerilor medievali. Coperta cartonată, broșată și ilustrațiile minunate de Mark Bergin, completează magia aceste cărți scrisă de David Stewart, tipărită la editura Curtea Veche.

Cavalerul - Gata de lupta de David Stewart, recenzie

Din aceeaşi serie v-am prezentat într-un articol anterior Castelul – Cronicile asediului de Derek Farmer, o carte despre castele medievale.

Cavalerul – Gata de lupta este o incursiune fascinantă în viaţa cavalerilor medievali ce în imagini si paragrafe bine gândite, explică evenimente din viață unui cavaler din Evul Mediu – de la turniruri la asediul unei cetăţi, de la modul în care se îmbrăcau cu armură și coifuri strălucitoare până la sulițe și alte arme și blazoanele de pe scuturi. De alfel cartea însăși pare să fie decorată cu un blazon medieval.

Cavalerii purtau armură cea mai frumoasă, proveneau din rândurile nobilimii și respectau un cod strict de cavalerie și făgăduind un jurământ regelui.

La fel ca și în volumul precedent, în interiorul cărții, avem un mini – volum „Manualul lui Esquire”, care explică pe larg aspecte din viață cavalerilor acelor timpuri.

Cavalerul - Gata de lupta de David Stewart, recenzie

Vremurile medievale ale istoriei sunt pline de întâmplări uimitoare, de regi și cavaleri, evenimente sângeroase, ceremonii, invenții, popoare aprige, bătălii și războaie, care au format viitoarele generații și au dus la multe progrese în civilizația noastră.

Paginile frumoase și expresive ne învață despre cavalerism și tot ce înseamnă acesta, despre armuri, turniruri și castele.

Nelipsitele paginile duble care desfăcute, oferă o imagine panoramică impresionantă, una asupra unui castel sub asediu, alta asupra vieții cavalerilor în turniruri sunt fascinante.

Cavalerul - Gata de luptă de David Stewart

Antrenamentul, armele și armurile, ceremonia de învestire, sala tronului și alte detalii generoase, te invită să faci o incursiune în viață cavalerilor medievali, razboinici viteji ce supuși regilor aveau un loc important în societatea medievală și care urmau regulile clasei dictate de sistemul Feudal.

În acest moment Cavalerul – Gata de lupta de David Stewart are un preț redus cu 75%, adică o găsiți la doar 9,99 lei faţă de 40 lei în orice altă librărie. Profitaţi de ocazie și oferiți-i copilului vostru o carte frumoasă și utilă în același timp!

2 Comments on "Cavalerul – Gata de lupta de David Stewart, recenzie"

  1. Tare draguta cartea.

  2. O carte foarte buna pentru baieti dar si pentru fete.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*