Perspirex, cel mai eficient antiperspirant – Ce este și cum funcționează

antiperspirante perspirex pareri
Share the joy

Perspirex, cel mai eficient antiperspirant – Ce este și cum funcționează

Vine vara și se reîntoarce lupta împotriva transpirației și a tuturor neplăcerilor ce vin împreună cu aceasta. Pentru că suntem cu toții de acord că este important să alegem un produs bun, un super aliat care să ne ajute să ne păstrăm senzația fresh toată ziua și mirosurile neplăcute să nu ne dea bătăi de cap, astăzi m-am gândit să vă povestesc puțin despre un antipespirant pe care eu personal în consider „cel mai cel” împotriva transpirației: Perspirex.antiperspirante perspirex pareri

În faţa numărului mare de produse pe care ni le propune piața, uneori ne pierdem și nu știm ce să cumpărăm de aceea trebuie să descoperim cum să alegem produsul perfect pentru noi în funcție de nevoile specifice pe care le avem.

Deodorantul este cel mai bun aliat al nostru în fiecare zi și practic am putea spune că nu putem trăi confortabil fără el. Pentru că ne ajută să ținem în frâu mirosul pe care organismului nostru îl produce în mod natural prin procesul de transpirație, obișnuim să întindem mâna după el pe rafturile supermarketurilor.

Dar uneori deodorantul nu este de ajuns și avem nevoie de ceva care să ne ajute să păstrăm axilele uscate, fără pic de transpirație iar acel produs nu poate fi decât Perspirex, cel mai bun antipespirant.

Perspirex antiperspirant pareriPerspirex este o gamă de antiperspirante de înaltă performanță realizate special pentru persoanele cu nevoi deosebite de control al transpirației. Perspirex oferă până la 5 zile de protecție superioară împotriva transpirației și a mirosului, cu o singură aplicare.
Oferă protecţie superioară și de lungă durată dovedită clinic. Perspirex poate să pună capăt oricărei probleme legate de transpiraţie.

Ce este transpirația și cum apare

Răspunsul exact cred că l-am aflat cândva din manualul de biologie. Ei bine, transpirația este un fenomen natural și normal și este modul în care corpul nostru reușește să rămână la temperatura constantă deși uneori se accentuează în timpul unui efort, expunere la căldură sau emoție.

Totuși, ceea ce provoacă mirosul de care ne ferim cu toții nu este transpirația în sine, ci bacteriile care se hrănesc cu secreția glandelor sudoripare și care creează un miros neplăcut.

Când alegeți, care este cel mai bun produs: deodorant sau antiperspirant?

Foarte multă lume confundă cele două produse și li se pare că sunt unul și același lucru. Dar diferența între ele este majoră și în timp ce unul încearcă să acopere, celălalt taie răul de la rădăcina și inhibă sau oprește secreția glandelor sudoripare.

Așadar deodorantele ne permit să mascăm mirosul de transpirație în timp ce antiperspirantele limitează secreția de sudoare.

Multe deodorante au formulele cu parfumuri fresh și înmiresmate, cu ingrediente active antibacteriene și permit pielii să respire în timp ce axila va fi îngrijită și porii nu vor fi blocați, senzația de umezeală putând apărea spontan oricând. În acest caz chiar dacă mirosul neplăcut întârzie să apară, disconfortul creat de axila umedă este major. Ba uneori se umezește și tricoul, fapt care este cu adevărat inestetic, nu doar inconfortabil.

Antiperspirantele precum Perspirex ajută la scăderea producției de transpirație. Sărurile de aluminiu, ingredientul activ găsit în antiperspirante, se dizolvă cu umiditatea de pe suprafața pielii și formează un gel, care se așează temporar în canalul prin care glandele sudoripare elimină secreția și astfel reduce cantitatea de transpirație eliberată, axila rămânând perfect uscată.

Unele antiperspirante care conțin alcool ajută ingredientul activ să se usuce mai repede și creează o senzație plăcută și proaspătă instantaneu, senzație care persista zile la rand.

Pentru a combate mirosul, antiperspirantele conțin substanțe antimicrobiene ce elimină bacteriile care provoacă mirosuri neplăcute. Prin reducerea reproducerii acestor bacterii, mirosurile deranjante sunt neutralizate, iar apoi prospețimea este menținută mai mult timp.

perspirex pareri

Cât de sănătoase sunt antipespirantele care conțin săruri de aluminiu?

Să fiu sinceră uneori îmi este frică să deschid un site să citesc o anumită informație pentru că multe dintre acestea conțin articole menite să creeze senzație și  sa atragă utilizatorul, fără a avea un substrat științific, iar articolele sunt scrie doar pentru efectul clickbait.

Astăzi găsești pe internet o grămadă de păreri pro și contra, dar nicăieri nu este specificată o sursă credibilă. Ba mai mult, nu ne îngrijorează faptul că mâncarea noastră este ambalată în aluminiu în proporție de 90%, că plasticul din care oferim apă copiilor noștri se descompune la anumite temperaturi și se eliberează substanțe nocive în apă, nici cantitatea de zahăr alături de alte ingrediente periculoase care se regăsesc în mâncarea noastră, mâncare care de cele mai multe ori este direct răspunzătoare de felul în care arată pielea noastră, de frumusețea părului și chiar de mirosul corpului nostru.

Eu nu am găsit nicio lucrare științifică care să sugereze că oricare dintre ingredientele utilizate în deodorante și antiperspirante dăunează sănătății. Deodorantele și antiperspirantele sunt eficiente, dar și riguros testate pentru a putea fi puse în vânzare și sigure de utilizat în rutina zilnică de îngrijire.

Știu că unele surse avertizează că utilizarea antiperspirantelor și a deodorantelor ar putea fi legată de cancerul mamar, cu toate acestea, experții în domeniul cancerului și autoritățile din domeniul sănătății la nivel mondial spun că nu există dovezi exacte care să susțină acest lucru.

Oricum, dacă veți citi cu atenție eticheta, la majoritatea deodorantelor tip spray veți regăsi sărurile de aluminiu între ingrediente. Iar dacă îl folosești zilnic de 2-3 ori, cantitatea de săruri de aluminiu depusă pe pielea axilei tale va fi mai mare decât atunci când folosești o sigură dată la 3-4 zile Perspirex.

Reacții adverse

Unele persoane sunt sensibile la deodorante și antiperspirante. Reacțiile posibile pot include mâncărimi, iritații sau chiar erupții cutanate.

Sensibilitatea la antiperspirant sau deodorante este în general, o consecință a parfumului sau a alcoolului pe care îl conțin pentru a masca mirosul corpului sau poate fi, de asemenea, o reacție la alte ingrediente, cum ar fi sărurile de aluminiu.

Dacă sunteți sensibil la parfum sau aveți eczeme sunteți proaspăt epilat sau aveți orice fel de iritație, atunci este bine să nu folosiți niciun tip de deodorant sau antiperspiant până când pielea este complet refăcută.

Perspirex – experienţă personală cu cel mai eficient antiperspirant

Despre Perspirex am mai vorbit pe blog în acest articol.  Am descoperit acest antiperspirant acum vreo 3 ani și de atunci i-am rămas fidelă. Chiar dacă mai folosesc și alte tipuri de deodorante, când am o ocazie specială, vara când este foarte cald sau oricând am nevoie sa mă aflu într-o zonă de confort care îmi dă siguranță în acest sens, Perspirex este un ajutor de nădejde.

Iată-mă după atâta timp încă utilizându-l și recomandându-l.

antiperspirante perspirex pareri

Un flacon de 25 ml + un flacon ce 5 ml, mie îmi ajunge pe un an întreg, folosindu-l atunci când am nevoie. Așadar consider ca raportul preț/ calitate este în avantajul meu.

Nu am avut deloc reacţii adverse. Rar am simțit mâncărimi , dar numai când îl foloseam în perioada când ma epilam, în rest m-am bucurat din plin de toate avantajele utilizării celui mai bun antiperspirant.

Am încercat Perspirex Confort, Perspirex Strong si Perspirex Original și pot spune ca fiecare este de o eficiență uluitoare.

  • Perspirex Original este dovedit clinic că asigură o protecție de lungă durată, formula sa eficientă oferă zile de protecție, în timp ce sistemul de îngrijire a pielii Apx protejează pielea împotriva iritaţiilor posibile.
  • Perspirex Comfort este o nouă variantă în gama antiperspirantă. Perspirex Comfort este conceput pentru a oferi o protecție eficientă împotriva transpirației și a mirosului neplăcut, în timp ce sistemul de îngrijire a pielii confort Cpx asigură o senzație plăcută pe piele şi este alegerea perfectă pentru cei care suferă ocazional de transpirație excesivă.
  • Perspirex Strong este proiectat special pentru persoanele cu probleme severe de transpirație și oferă 5 zile de protecție împotriva transpirației și a mirosului.

Asa cum am spus și în alte articole, chiar nu mai transpiri și mirosul supărător nu își mai face apariția.

Axila rămâne uscată, cu pielea catifelată, cu senzația de prospețime ce te însoțește toată ziua.

În aproximativ 2 ani de când îl folosesc nu am observat nicio reacție adversă, nicio iritație sau alt semn ca nu ne potrivim.

Toate antiperspirantele sunt unisex și fară parfum și nu alterează în niciun fel parfumul pe care alegeți să îl purtați împreună cu ele.

Tu ce antiperspirant folosești?

1 Comment on "Perspirex, cel mai eficient antiperspirant – Ce este și cum funcționează"

  1. Claudia L Chivu | iunie 20, 2020 at 7:46 pm | Răspunde

    Foarte multe lucruri bune am auzit despre acest antiperspirant! Trebuie să-l încerc!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*