Miere de albine de la Apidava, izvor de sănătate în fiecare picătură

Apidava miere de albine
Share the joy
 • 112
 • 1
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Miere de albine de la Apidava, izvor de sănătate în fiecare picătură

Natura este nemărginită sursă de energie, creatoare de viață și sănătate. Ea, natura, este atotcunoscătoare și păstrătoare a secretelor divine, protejând valorile sale pentru menținerea echilibrului vieții, pentru răsfățul și desfătarea noastră.

Și între toate viețuitoarele ce respiră puritatea sa, albina este unica insectă a cărei valoare este inestimabilă, singura care trudește să ofere hrana omului, iar fără ea multe din lucrurile pe care le știm, ar fi altfel… mult mai sărace, mai fără culoare și cu siguranță fără gust.

Albina este trubadurul florilor, colindându-le neobosită toată ziua, adunând stropi de aur pe care îi pune la păstrare în visteria stupului.albina

Există ceva cu adevărat poetic în miere. Fiecare picătură adună bogăția soarelui ce coboară în stropii de rouă, parfumul florilor ce dă dulceață și zumzetul neobosit al albinelor ce aduce toată poezia în borcanele Apidava.

Acest elixir pe care albinele îl transformă cu alchimia lor în aur dulce, a fost încă din cele mai vechi timpuri prețuit ca un giuvaier. Dar în afară de culoarea ei seducătoare, mierea are superputeri științific demonstrate care adaugă farmecului său puteri vindecătoare. Super aliment, mierea are o compoziție chimică neobișnuită care o menține proaspătă pe termen nedefinit, fără a se strica. Încă de copii am învățat că au fost recuperate din mormintele egiptene vase de lut cu miere a cărei proprietăți erau nealterate.

Mierea nu conține apă și are un PH acid, ceea ce o transformă într-un teritoriu neospitalier pentru bacterii și microorganisme. În plus, albinele adaugă o enzimă care creează peroxidul de hidrogen ce distruge orice microb.

Datorită acestui fapt, mierea a fost folosită ca remediu medicinal încă de la”începutul timpului”. Și tot de atunci, pentru că are o aromă dulce, parfumată și delicioasă a folosită și pentru a îndulci diverse feluri de mâncare.

Și astăzi mierea este folosită pentru a vindeca și îndulci viață tuturor. Doar cea naturală, desigur.

În ultima campanie marca Brander am primit un borcan delicios de miere polifloră de la Apidava. Şi pentru că gustul acesteia mi-a adus aminte de copilărie, când zilele începeau și se sfârșeau cu o lingură de miere pură, astăzi vă vorbesc de câteva dintre cele mai cunoscute beneficii ale mierii, fie confirmate de știință, fie moştenite din generație în generație.

Mierea ca medicament

1. Mierea reglează zahărul din sânge

Datorită echilibrului dintre fructoză și glucoză, când consumăm miere, fructoza permite glucozei din sânge să fie preluate de ficat pentru a forma glicogen (o polizaharidă cu o structură asemănătoare cu amidonul). Acesta alimentează creierul, inima, rinichii și celulele roșii din sânge, fapt ce îmbunătățește funcționarea organelor și țesuturilor esențiale. Totodată sintetizându-se glucoza, se reduce nivelul zahărului din sânge.

Studii științifice au arătat că mierea nu ridică nivelul de zahăr sau de insulină din sânge, producând mai mult glicogen pe gram de miere decât orice alt produs alimentar.

Astfel se recomandă 3 până la 5 linguri de miere pe zi, fără efecte secundare, fără riscuri sau consecințe negative asupra sănătății.

2. Consumul de miere naturală reduce stresul metabolic

Toate tipurile de stres pe care îl resimte organismul nostru: emoțional, psihologic sau fiziologic, se transformă în stres metabolic. O funcție a glandei suprarenale este de a produce adrenalină și cortizol, care stimulează distrugerea proteinei musculare în aminoacizi pentru a produce noi zaharuri. Acest lucru se întâmplă atunci când creierul crede că este în pericol, supus unui nivel ridicat de stres.

Mierea naturală îi oferă energie creierului, necesară pentru funcționarea normală. De aceea dacă se consumă miere la micul dejun și la intervale regulate pe tot parcursul zilei (înlocuind zahărul din alimentație avem asigurată doza de miere) se va preveni eliberarea de hormoni de stres și va crește secreția de serotonină (hormonul fericirii).

3. Mierea naturală ajută la eliminarea insomniilor

Consumul de miere naturală stimulează relaxarea aducând un somn odihnitor. O cană de lapte cald cu o lingură de miere înainte de a ne băga în pat, face adevărate minuni pentru cei care au probleme cu insomniile, acest lucru se datorează melatoninei.

Melatonina este derivată din serotonină și reglează ritmul cardiac, ajută la îmbunătățirea imunității și facilitează reconstrucția țesuturilor în timpul nopții.

4. Miere ca tratament pentru constipație

Mierea are un conținut ridicat de fructo-oligozaharide, cu toate că acestea oferă în principal energie, descompunerea lor la nivelul colonului se comportă similar descompunerea fibrelor vegetale, astfel are un efect laxativ ușor.miere apidava

5. Medicament împotriva răcelilor, a tusei și a durerilor de gât

Mierea a fost folosită dintotdeauna ca o modalitate naturală de a calma gâtul dureros. Adăugată în ceai sau împreună cu suc de lămâie este un real ajutor atunci când gâtul are nevoie de un pic de alinare. Mierea este de asemenea, un inhibitor eficient al tusei.

6. Mierea îmbunătățește funcțiile creierului

Despre funcțiile creierului, acest univers magnific ascuns în cutia craniană, am mai vorbit pe blog. Dacă creierul funcționează corect și este sănătos, acesta furnizează energia de care avem nevoie pentru ca toate celulele din organism să-și îndeplinească corect funcțiile. Multe studii științifice au demonstrat că mierea naturală ajută la absorbția și fixarea calciului în organism, favorizând o funcționare corectă a creierului.

În plus, consumul de miere poate ajuta și la prevenirea osteoporozei și a problemelor osoase.

Ei bine acestea sunt doar câteva beneficii, însă mierea are mult mai multe efecte terapeutice, unele probabil încă nedescoperite.

miere naturala

Mierea ca răsfăț pentru trup și suflet

1. Acnee și alte probleme ale pielii

Majoritatea persoanelor suferă de acnee cel puțin o dată în viața. Cele mai importante cauze sunt dezechilibrul hormonal și bacteriile care se află la suprafața pielii.

Dintre toate remediile naturale, mierea este una dintre cele mai bune opțiuni pentru tratamentul acneei cauzate de bacterii.

Mierea are un pH mai mic de 4,5. Această aciditate este suficientă pentru a ucide majoritatea microbilor. Atunci când se aplică miere pe pielea afectata de acnee, această dezinfectează și hrănește epiderma, reducand semnificativ infectia.

Totodată proprietatea antibacteriană a mierii ajută la prevenirea infecțiilor cauzate în arsuri sau răniri minore, iar proprietățile antioxidative ne ajută să păstram tenul tânăr și fără riduri.

2. Mierea în cosmetică

Au curs râuri de cerneală demonstrând proprietățile extraordinare pe care aceasta le are în cosmetică. Pe lângă faptul că este o componentă nelipsită din diverse produse de înfrumusețare și îngrijire, aceasta poate fi aplicată direct pe piele pentru a calma sau vindeca.

Amestecată cu zahăr brun, devine un exfoliant miraculos. Împreună cu uleiul de măsline ajută la refacerea cheratinei din păr și unghii, devenind o masca ce oferă vigoare și strălucire.

miere de albine naturala

Mierea ca aliment

Spre deosebire de zahăr, care este pur și simplu un îndulcitor, mierea are proprietăți nutriționale și este o sursă bogată de carbohidrați, vitamine și minerale. Unele dintre acestea includ potasiu, calciu și zinc. De asemenea conține antioxidanți și aminoacizi. Cu toate acestea, valoarea nutrițională va depinde de sursa florală și tipul de miere.

Mierea este unul dintre alimentele cu cele mai pure ingrediente naturale și cu cele mai multe beneficii pentru sănătate, de la stimularea imunității până la vindecarea unor afecțiuni.

La mine în casă aproape că am eliminat zahărul înlocuindu-l cu miere. În afară de prăjiturile coapte sau alte feluri de mâncare preparate termic, mierea îndulcește farfuriile pe care le pun pe masa familiei mele.

Mierea încălzită sau folosită la diverse dulciuri la cuptor nu devine toxică ci doar își pierde toate proprietăţile vitaminelor  și a celorlalte elemente pe care le conține.

pancakes cu miere

Înlocuind zahărul din înghețata de casă, această va deveni mai cremoasă și nu va face ace de gheață. Adăugată în cheesecake, acesta va deveni mai aromat și brânza mai pufoasă.

La noi înlocuiește orice sirop sau dulceață făcută cu zahăr.

Îndulcește iaurul, laptele, ceaiul sau cafeaua. O mâncăm cu nuci, pe pâine prăjită, cu fructe sau biscuiți sau pur și simplu o savurăm cu lingurița. O punem în limonadă sau preparăm sirop de catină  sau ridiche neagră pentru tuse și răceală.

De la Apidava ne plac mult pliculețele cu miere, ideale pentru pus în cafea sau pentru îndulcit orice alta băutură caldă sau rece.

clatite cu miere si nuci

Mierea… între deliciu și supliciu

După cum am subliniat, mierea aduce sănătate în fiecare linguriță… atâta timp cât este naturală, precum cea de la Apidava.

Mierea polifloră este obţinută din nectarul mai multor tipuri de flori, iar culoarea şi aroma să variază în funcţie de tipul de floare predominant.

Considerată de majoritatea specialiştilor că fiind o miere completă, utilizată în tratarea a numeroase boli şi afecţiuni. În compoziţia sa intră vitamine din complexul B şi C, enzime, acizi organici (acid lactic, acid gluconic) şi diverse săruri minerale (fier, fosfor, calciu, potasiu). Este uşor de asimilat datorită conţinutului său de glucoză, sucroză şi fructoză.

Însă pe cât de sănătoasă este mierea naturală pe atât de nocivă este mierea contrafăcută, de aceea trebuie să cumpăram miere doar din locuri sigure. Atunci când vorbim de miere,vreau sa subliniez ca nu tot ceea ce găsim în magazine și piețe este de calitate. Este foarte important sa alegem un producător cu tradiție pentru acest adevărat elixir pentru sănătate și frumusete.

Cum deosebim mierea contrafăcută de cea falsificată?

 • cel mai puternic argument este prețul, dacă e prea ieftin cu siguranță că în borcan este și altceva decât miere
 • eticheta trebuie sa conțină toate datele produsului, dacă are un termen de garanție scurt puteți lăsa borcanul înapoi pe raft, nu e miere naturală
 • în magazin puteți răsturna borcanul cu fundul în sus, dacă e o miere naturala bula de aer de sub capac trebuie sa se ridice omogen fără a se separa
 • gustul e cel care va va face sa va dați seama pe dată dacă e mierea pe care o mâncam cu toții in copilărie sau conține diverse ale siropuri
 • mierea care cristalizează este 100% naturală, nici o alta substanță nu poate face acest lucru

Despre Apidava

Povestea Apidava a început în 1992 cu primele borcane de miere Roua Florilor care au ajuns în magazine.

Astăzi au clienți în peste 15 țări ale lumii unde trimit mierea produsă la Apidava datorită raportului corect calitate / preț.

Rouă florilor, Nectarul florilor, gama de produse Bio “di Melio” și gama “Mierea Stuparului” sunt cele 4 game pe care astăzi le regăsim în oferta Apidava alături de peste 24 de produse din gama Apidava Cosmetic Line – produse create după rețete proprii bazate pe ingrediente apicole naturale.

Produsele Apidava pot fi achiziționate din majoritatea supermarket-urilor de la noi din țară precum Metro, Selgros, Billa, Cora, Penny sau Unicarm.

apidava

 • 112
 • 1
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

2 Comments on "Miere de albine de la Apidava, izvor de sănătate în fiecare picătură"

 1. Eu de mult deja folosesc doar miere de albine in locul zaharului.

 2. Cumpar foarte rar miere din comert pentru ca imi iau cata am nevoie de la prieten de familie care are stupi.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*