Cum putem înlocui cu miere de albine, zahărul din alimentația zilnică
Mierea este un tezaur plin de bogății naturale. Deosebit de benefică pentru sănătatea oamenilor, mierea este oferită de albinele harnice, singurele insecte care produc hrană pentru noi oamenii. Mierea este ceva atât de natural și de bun, încât ar putea înlocui zahărul din alimentația noastră, pentru totdeauna.
Cel mai sănătos îndulcitor natural din câte există, mierea este folosită de mii de ani pentru a se transforma în remedii ce ameliorează și chiar vindecă suferințele produse de diverse afecțiuni.
Miere de tei Roua Florilor de la Apidava
Mierea de tei de la Apidava, primita într-o campanie marca @Brander este o miere delicioasă. Una dintre cele mai populare tipuri de miere monofloră datorită proprietăților sale terapeutice care rezultă din proprietățile arborelui din care provine nectarul, această miere te cucerește de la prima degustare.
Mierea de tei este de culoare aurie, destul de transparentă, cu o aromă florală, ușor picantă, distinctă față de alte soiuri de miere. O poți degusta ca pe un vin bun, îi poți savura dulceața, poți simți gustul intens și parfumul aparte care se intensifică în timp ce îți fericești papilele gustative cu aroma delicioasă a nectarului de flori de tei cules de neobositele albine. Mierea de tei este cel mai complex sortiment de miere, care conține toate elementele nutritive necesare bunei funcționari a organismului.
Albinele colectează nectarul din florile de tei ajunse la maturitate la sfârșitul lunii iunie, începutul lui iulie și transformă acest minunat dar al naturii într-un excelent elixir pentru sănătate și frumusețe.
Ingredientele active din florile de tei sunt flavonoidele, care acționează ca antioxidanți, uleiurile volatile și componentele antiinflamatoare care au o acțiune astringentă.
Florile teiului sunt folosite în medicina tradițională dintotdeauna pentru a vindeca răceala, tusea, febra, inflamațiile gâtului, hipertensiunea, cefaleea etc. Florile de tei au de asemenea proprietăți diuretice, antispastice și sedative. Studii recente au arătat că decoctul din florile din tei are și proprietăți hepatoprotectoare.
Fiecare sortiment de miere preia proprietățile florii din care a fost cules nectarul, astfel mierea de tei are efect relaxant, inducând somnul și îmbunătățind starea de bine prin eliminarea stresului. Este un diuretic eficient, ameliorând totodată durerile menstruale. Așadar o ceașcă de ceai de tei cu o lingură de miere de tei, poate face minuni în zilele când sindromul premenstual nu îți da pace.Un excelent remediu împotriva guturaiului și al inflamație căilor respiratorii, mierea de tei provoacă expulzarea secrețiile nazale și calmează iritația gâtului.
La fel ca orice tip de miere, delicioasă miere de tei are efect antioxidant, eliminând bacteriile care cauzează acneea, putând fi folosită în cosmetică pielii și a părului.
Între toate soiurile de miere, acest sortiment se pretează a fi utilizat în bucătărie, pentru că are o aromă intensă care dă savoare bucatelor.
Mierea în bucate
Zahărul este cel mai nociv aliment inventat de om. Astăzi se regăsește în majoritatea produselor, indiferent dacă vorbim despre dulciuri sau produse sărate, fiecare dintre acestea conține o doză otrăvitoare.
Specialiștii din întreagă lume atrag atenția că zahărul are efectele negative asupra sănătății, atunci de ce să nu îl înlocuim cu ceva atât de bun și natural precum mierea de albine?
De-a lungul timpului au apărut tot felul de mituri, dar mierea nu devine nocivă în timpul gătitului, doar își pierde proprietățile curative și nici nu provoacă botulism decât dacă în timpul recoltării a fost contaminată cu această bacterie. De aceea trebuie să cumpărăm miere și produse apicole doar din locuri autorizate, unde produsul stupului a fost recoltat și ambalat în atmosfera protectoare.
Dulciuri sănătoase
Tuturor ne plac deliciile dulci! De la mic la mare ne plac dulciurile savuroase, însă acestea pot fi preparate într-un mod sănătos.
Pentru cei mici, fructele, înghețata și chiar diverse dulciuri precum rețeta de Honey bears pe care v-am prezentat-o zilele trecute pot fi preparate cu miere.
Clătitele sunt cele mai bune cu miere și nucă măcinată, iar friganelele cu fructe de pădure sunt răsfățul suprem. Scăldate în chihlimbarul dulce vor fi deliciu la fiecare mic dejun, dar la fel de delicioase sunt și milk shake-urile și limonadele.
Tot pentru micul dejun poate fi servita o porție de iaurt natural cu fructe deshidratate și Miere de tei Roua Florilor Apidava.
Dressing pentru salată
Fiecare dintre noi are preferințele sale când este vorba de salate, dar indiferent de legumele pe care le amestecăm în castron, un dressing cu adevărat delicios poate transformă și cea mai banală salată într-un festin regal.
Marinade pentru fripturi
Friptura de rață cu miere și portocală este unul dintre cele mai exquisite feluri în meniul restaurantelor de soi.
Dar și sosurile pentru grătar sau friptură din carne de porc pot fi preparate cu miere sănătoasă în loc de melasa sau zahăr brun.
Desigur pentru pentru petreceri și voie bună, un mojito cu mentă și miere, poate impresiona orice musafir.
Înlocuiește zahărul din alimentația ta și a familiei tale cu miere… și curând vei vedea o îmbunătățire a stării de bine și a sănătății tuturor.
Mierea obtinuta din florile de tei este considerata unul dintre cele mai bune sortimente de miere. Are proprietati antiseptice si, de aceea, este utilizata pentru a trata racelile, starile gripale, tusea si bronsita. De asemenea, aceasta miere este recomandata mai ales celor care sufera de stres si insomnie. O lingurita de miere de tei seara, inainte de culcare, este mai buna decat orice somnifer.
Mierea de tei Roua Florilor de la Apidava este o miere cu totul deosebita, ale carei efecte terapeutice va invitam sa le descoperiti.
Mierea este sănătate curată.
E foarte buna…E mai sănătoasă decat zaharul
Inlocuiesc zaharul cu mierea acolo unde pot. De exemplu in cafea imi pun in continuare zahar pentru ca altfel nu-mi place.
Mai ales miere