Miere cu lăptișor de matcă Apidava, cel mai de preț ajutor în stimularea imunității

miere roua florilor cu laptisor de matca
Share the joy

Miere cu lăptișor de matcă Apidava, cel mai de preț ajutor în stimularea imunității

Bâzzzz, bâzzzz
astăzi vă vorbesc din nou despre albine și despre produsele stupului ce au calități impresionante.

Pe blogul meu am atâtea articole despre albinuțe, că nu știu ce aș putea să vă mai zic nou. Cu toții ar trebui să le iubim și să le respectăm, pentru că pe lângă faptul că datorită lor, toate plantele și arborii rodesc, albinele sunt singurele insecte care oferă trudă lor spre răsfățul oamenilor.

Fiecare produs al stupului are calități extraordinare, însă combinația acestora le transformă în arme puternice împotriva bolilor, ajutând organismul să se refacă, oferind un sprijin real în formarea și consolidarea imunității.

Mierea este fără nicio îndoială cel mai cunoscut produs apicol. Alături de ea, propolisul, păstura, lăptișorul de matcă și polenul sunt rezultate ale muncii albinuțelor, care pot fi folosite pentru a aduce un plus de energie si pentru a consolida sănătatea organismului.

La ultima campanie marca @Brander am primit un borcan de Miere cu lăptișor de matcă Apidava, despre care vă povestesc astăzi, dar și un produs nou: Pliculețe cu miere cu antioxivita

(Apioxivita Cocktail).

miere cu laptisor de matca

Știți deja din articole anterioare că mie nu îmi sunt străine produsele din stupină. Am crescut printre zumzetul albinelor și mierea mi-a fost aliment, răsfăț și medicament în copilărie. Sincer, nu îmi amintesc să mă fi îmbolnăvit vreodată. Nu am stat în spital, nu am avut nimic în plus decât bolile copilăriei și foarte rar eram răcită.

Mi-aș dori o astfel de imunitate și pentru fiul meu și încerc pe cât posibil să îi ofer produse cu adevărat naturale, precum produsele Apidava, care să contribuie la formarea unui sistem imunitar sănătos și puternic.

Lăptișor de matcă – proprietăți

Lăptișorul de matcă este un aliment extraordinar de bogat în nutrienți. Are multiple aplicații terapeutice și aduce un beneficiu major organismului atunci când este consumat.

Acesta este o substanță lichidă făcută de albina însăși și servește ca hrană pentru larvele lucrătoare în primele zile ale vieții lor. Atât de extraordinară este capacitatea sa de a stimula creșterea, că în doar trei zile, greutatea unei larve se înmulțește de o mie de ori.

În viața stupului, reginele se hrănesc cu lăptișor de matcă de-a lungul vieții lor și pot trăi până la cinci ani păstrându-și capacitatea de a se reproduce.

Deși multe componente ale lăptișorului de matcă nu au fost încă analizate, datele cunoscute sunt suficient de revelatoare pentru a înțelege contribuția importantă asupra sănătății, a nutrienților care îi conține.

Introdus în alimentație, lăptișorul de matcă are proprietăți nebănuite, dar cea mai importantă este că stimulează imunitatea.

Lăptișor de matcă, compoziție

Peste 60% este apă, iar proteinele se găsesc în proporție de 13 %, lăptișorul de matcă conținând și aminoacizi esențiali. Acizii grași sunt cam 15% însă sunt extrem de valoroși datorită proprietăților lor antifungice și antibacteriene.

Carbohidrații din lăptișorul de matcă sunt zaharuri simple ca fructoza și glucoza. Totodată lăptișorul de matcă aduce organismului un aport de vitamine precum: A , C , D , E și Vitaminele din grupa B.

Desigur nu trebuie să uităm contribuția mineralelor și a oligoelementelor principale sau hormonii care sporesc acțiunea vitaminelor.

Beneficiile laptisorului de matcă

Numeroase studii științifice au atestat efectele terapeutice ale consumului de lăptișor de matcă și încurajează consumul pentru a aduce beneficii sănătății:Miere cu lăptișor de matcă

 • Un energizant puternic.
 • Stimulează sistemul nervos și crește oxigenarea creierului.
 • Stimulează activitatea sistemului imunitar .
 • Creșterea numărului de globule roșîi și leucocite.
 • Îmbunătățește sănătatea pielii și întârzie îmbătrânirea .
 • Ajută la numeroase procese metabolice .
 • Conține substanțe protectoare ale ficatului .
 • Stimulează creșterea copiilor și crește apetitul
 • Are efecte anti-tumoarale fiind și un detoxifiant extraordinar.
 • Reglează tensiunea arterială
 • Îmbunătățește activitatea glandelor suprarenale.
 • Este antiviral, antibacterian și antifungic.
 • Îmbunătățește sistemul gastrointestinal.

Desigur că fiind un produs natural poate crea unele alergii la persoanele foarte sensibile, de aceea se consumă cu precauție și mai ales cu atenție la dozare.

Lăptișorul de matcă crud are un gust puternic. Bunica nu ne dădea nici să „lingem” lingurița și îl amesteca întotdeauna cu miere.

Întotdeauna făceam cure de lăptișor de matcă cu miere, toamna și primăvară. Nu este recomandat să-l consumăm pentru perioade lungi de timp și în cantități excesive și întotdeauna se păstrează la frigider sau în amestec de miere.

miere cu laptisor de matca pareri

Lăptișorul de matcă este un cadou din partea naturii. Fără îndoială efectele acestuia sunt imediate și vom recupera puterea și energia chiar de la primele doze.

Laptisorul de matca ajuta la întărirea sistemul imunitar, la eliminarea radicalilor liberi, ne ajuta in lupta cu racelile, gripele si infectiile. El ne asigura un plus de energie, fiind excelent in caz de epuizare fizica, psihica sau de stres, creste buna dispoziție și îmbunătățește somnul.

Mierea cu lăptișor de matcă Apidava este exact așa cum o știu de la bunica. Un amestec delicios de miere fină de salcâm și lăptișor de matcă în proporție de 2%, ce este combinația ideală pentru stimularea imunității, reprezentând o adevărată cură de energie și vitalitate.

Bineînțeles ce de acest deliciu a profitat la maxim fiul meu. De altfel de foarte mult timp copilul consumă doar miere de albine și mai puțin spre deloc dulciuri cu zahăr rafinat.

Datorita mierii naturale cu laptizor de matca de la Apidava, nivelul de energie este maxim și mai ales a crescut puterea de concentrare, dar si se odihnește mai bine și își recăpăta culoarea în obraji. Eu aveam deja cumpărat un borcan, astfel încât puștiul va beneficia de o cură completă … și noi alături de el.

Apioxivita Cocktail

Apioxivita Cocktail

Acest sortiment este obținut din amestecul mierii de salcâm cu extract de struguri roșii bogat în polifenoli (acizi fenoli, antociani, flavonoide, taninuri, catechine, resveratrol) și este recomandat poate fi utilizat pentru prevenirea, tratarea sau ameliorarea unor simptome ale afecțiunilor cardiace, cum ar fi diminuarea colesterolului din sânge. Radicalii liberi conţinuţi în polifenoli ajută la reglarea tranzitului intestinal.

La gust este delicios, iar culoarea arămie se datorează strugurilor.

Aceste plicuri le-am consumat eu, considerând că cel mic nu are nevoie de ele, fiindu-i de ajuns mierea cu lăptișor de matcă.

Voi ce produse ale stupului preferați? Cu ce stimulați și ajutați imunitatea voastră și a copiilor voștri?

apidava

Be the first to comment on "Miere cu lăptișor de matcă Apidava, cel mai de preț ajutor în stimularea imunității"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*