Ai puncte negre și pori dilatați? Afla cele mai eficiente metode sa scapi de ele

cum sa scapi de puncte negre
Share the joy

Ai puncte negre și pori dilatați? Afla cele mai eficiente metode sa scapi de ele

În fiecare zi fața noastră este expusă poluării, smogului și diferitelor substanțe care pot deteriora tenul și înrăutăți aspectul acestuia. Față însă este că o carte de vizită, așa că trebuie să încercăm să o păstrăm curată și proaspătă, utilizând întotdeauna produse cosmetice care să ne sublinieze trăsăturile și să ne ofere un aspect plăcut și elegant.

Despre aceste produse eu vă vorbesc adesea pe blog. Chiar dacă nu pare important, îngrijirea constantă, chiar și cu produse care nu sunt scumpe sau de la brand-uri renumite, este un pas foarte important în menținerea frumuseții și sănătății pielii.

Cei mai importanți pași în păstrarea sănătății pielii sunt curățare și hidratarea, apoi dacă există unele neajunsuri sau lucruri care ne nemulțumesc, putem aplica tratamente personalizate. Totodată produsele de machiaj trebuie sa fie de buna calitate, precum cele de aici, pentru a nu dauna sănătății pielii.

Curățarea fetei, cel mai important pas în eliminarea punctelor negre

Cred că în mai toate articolele va spun cât de importantă este demachierea în rutina de îngrijire a tenului. Indiferent dacă ne machiem sau nu, pielea feței, a gâtului și a decolteului trebuie curățata seara și dimineața. Acest obicei duce la eliberarea porilor de sebum, resturi de make-up și impurități, astfel pielea respiră. Dacă nu obișnuim să efectuăm acest pas, porii obturați, acumulează sebum și apar puncte negre sau iritații sau în unele cazuri se poate declanșa acneea.

Punctele negre apar atunci când apare un exces de sebum în porii pielii, care dacă nu este îndepărtat, rămâne blocat sub celule noi, ajungând să se oxideze, de unde și culoarea caracteristică înnegrită a acestor impurități. Punctele negre nu sunt doar inestetice și dau aspect neîngrijit pielii, dar datorita acestora porii se dilată și se infectează. Prin urmare, cea mai eficientă măsură de a evita apariția acestora este urmarea unei rutine riguroase de curățare a feței.

Pe lângă demachiere cu produse corespunzătoare tipului de piele pe care îl aveți, puteți folosi și un săpun antibacterian, care va elimina germenii de la suprafață pielii, evitând astfel infecțiile.

Apoi, aplicați un tonic facial care va contribui la închiderea porilor.

Utilizarea măștilor cosmetice și a gomajului, împiedică apariția punctelor negre

În afară de curățarea și îndepărtarea urmelor de make-up cu ajutorul demachiantelor, exfolierea pielii cel puțin odată pe săptămână este ideală pentru a elimina celulele moarte și pentru a preveni apariția punctelor negre. Așadar, cel puțin odată pe săptămână folosiți o mască precum cele de aici sau efectuați un gomaj.

Unii exfolianți naturali precum ar fi argila sau cafeaua, sunt foarte eficienți pentru a opri excesul de grăsime din unele zone ale feței. Însa întotdeauna trebuie să utilizați produsele de exfoliere cu mișcări moi, circulare, pentru a nu leza pielea.

Skinegal mască facială

Măștile cosmetice sunt și ele extrem de utile. Cu ajutorul acestora puteți efectua tot tipul de tratamente, de la exfoliere și curățare, până la hidratare și tonifiere.

Pentru nas sunt tot felul de benzi de îndepărtare puncte negre. Unele dintre cele mai utile invenții cosmetice sunt extrem de eficiente pentru a curăța porii și a împiedică apariția punctelor negre deoarece atunci când sunt îndepărtate de pe piele, acestea elimină excesul de sebum și murdăria acumulată.

6 sfaturi utile pentru a evita punctele negre și pentru a menține pielea curată și radiantă:puncte negre

 • nu vă atingeți continuu fața cu mâinile.
 • utilizați săpunuri antibacteriene și spălați fata după fiecare demachiere
 • uscați pielea feței doar cu prosoape care sunt întotdeauna curate și uscate.
 • schimbați cât mai des fața de pernă pentru a preveni răspândirea bacteriilor pe pielea fetei.
 • păstrați pielea sănătoasă, hidratându-vă corect și urmând o dietă echilibrată.
 • aplicați odată pe săptămână o mască de curățare pentru a elimina impuritățile și a combate punctele negre.
Trucuri pentru diminuarea porilor dilatați

Punctele negre care apar pe nas, bărbie sau obraji nu sunt altceva decât pori deschiși, dar plini de impurități. Prezența porilor dilatați este o consecință genetică a pierderii colagenului din piele, odată cu trecerea anilor, totuși este posibilă reducerea vizibilității acestora, folosind un machiaj ușor, cu formulă non comedogenică.

Multe branduri au diverse game cu baze de machiaj și produse special concepute pentru pielea cu acnee și pori dilatați, astfel dacă aveți acest tip de problemă, cu astfel de produse, aspectul pielii se va îmbunătăți considerabil.

Un truc pe care îl folosesc mulți cosmeticieni, este aplicarea de comprese reci pe zonele afectate. Astfel porii se micșorează și pielea se uniformizează.

5 sfaturi pentru a diminua porii dilatați:
 • curățați pielea zilnic
 • exfoliați pielea o dată pe săptămână
 • folosiți comprese calde sau reci
 • hidratați pielea feței cu ajutorul cremelor adecvate tipului de piele
 • evitați alimentele grase

Regula de bază a frumuseții este îngrijirea pielii cu rigurozitate. Voi o respectaţi?

1 Comment on "Ai puncte negre și pori dilatați? Afla cele mai eficiente metode sa scapi de ele"

 1. Mulțumim pentru sfaturi.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*