Miercurea fara carne, 4 mai

Share the joy

Astăzi din nou despre mâncare… cea fără carne. Chiar dacă am un blog culinar, pe care mai postez din când în când rețete dragi mie, speciale sau sofisticate, în general dulciuri și uneori din carne, știți ca aici, pe DarkPassion.ro, m-am alăturat unui proiect pornit de Daniel Botea, proiect intitulat: „Miercurea fără carne”. coffe

In acest fel vreau sa arat ca se poate manca excelent și fără carne. Ca poți fi perfect alimentat și fără proteina cumpărată de la raionul cu pricina, îmbâcsită cu antibiotice și umflata cu saramura.

Astăzi la micul dejun am mai avut cozonac, ultimele felii și nelipsita cafea neagra și amara . Sincer mie îmi plac aceste sărbători, îmi plac tradițiile și valorile pe care le păstrăm și le „însămânțăm” în sufletul copiilor noștri. Dar partea cu mâncarea ma terorizează. Asa as fi avut chef de niște fasole bătută, sau niște oua poșate. In schimb m-am îmbuibat cu drob, pasca și cozonac… peste tot unde am fost.

La prânz am făcut o friptura de morcovi. Bunica mea ne-o servea când eram copii. Pe atunci sefriptura de morcovi tăia sâmbătă o orătanie si din ea se pregăteau X feluri de mâncare , pentru  toată săptămâna următoare, așadar mai putina carne și mai multe legume. Am crescut sănătoși și voinici… Copiii de astăzi, inclusiv fiul meu, nu vor decât „bunuț” plin de chimicale, gustos de mama focului dar… nesănătos.

Așadar aveți nevoie de o ceapa mare, 1kg de morcovi, 2 linguri de vin alb sec, 2 linguri de ulei de măsline, mirodenii ( nucșoară, piper, coriandru, dafin și ce va mai place) sare, usturoi.

Ceapa se curata și se toaca fin. Se călește în ulei apoi se adaugă morcovii curățați, tăiați cuburi mari. Se învârt un pic în tigaie , cat sa prindă culoare ,apoi se adaugă câteva linguri de apa( supa de legume) sa fiarbă. Se condimentează, se pune dafinul si sarea și la sfârșit vinul sa se lege un sos. La sfârșit adaugăm 2 caței de usturoi zdrobiți.

Aceasta friptura are o poveste, bunica o făcea la început jumătate piept de pui si jumătate morcov, apoi într-un an nu a mai avut găini și toată vacanta de vara am mâncat friptura de morcovi , fără sa ne gândim măcar ca ar fi trebuit sa aibă carne. ciuperci inabusite

Acum o fac și eu fiului meu, de fapt este cam singura modalitate de ai da sa mănânce bucăți de morcov. Garantat, cu mirodenii, vin si usturoi iese o friptura de sa te lingi pe degete.

Seara am avut ciuperci înăbușite.

O zi ca oricare alta în care din meniul nostru nu a făcut parte nici o bucata de carne.

Pe masa lui Daniel , la miercurea fără carne, au fost salate de tot felul . Va invit sa gustați virtual și din acest meniu fără carne.

 

 

1 Comment on "Miercurea fara carne, 4 mai"

  1. Super ..chiar îmi place ideea ta si eu țin miercurea si vinerea sa nu mănânc carne!!!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*