Miercurea fara carne, 24 februarie

Share the joy

Chiar daca astazi a fost ” Dragobete” ziua traditionala dedicata dragostei la romani, eu tot am pastrat miercurea mea fara carne. Asa ca de dimineata am avut un musuroi de cartita cu inimioare din piscoturi si nelipsita cafea amara, fara de care nu m-as putea pune in miscare.

miercurea fara carneLa pranz am poftit la fasole scazuta. Daniel Botea mi-a facut pofta de asemenea bunatate, miercurea trecuta, asa ca astazi am prestat si eu o portie zdravana, cu inimioare de castravete la otet.

500 g fasole boabe
2-3 cepe
1 morcov
1 pastarnac
1 ardei rosu
rosii din conserva
1 lingurita boia dulce
sare, piper dupa gust
o legatura de marar
o foaie de dafin
cateva linguri de ulei

Fasolea se pune peste noapte la inmuiat in apa rece. A doua zi schimbam apa si se da un clocot, apoi aruncam si aceasta apa .

Cand o gatim, calim mai intai legumele taiate fin in ulei , adaugam rosiile tocate ( eu am intotdeauna rosii congelate pe care le folosesc la gatit) asezonam cu sare si piper, adaugam boiaua si foaia de dafin si punem fasolea. Se adauga apa ( supa de legume) cat sa acopere fasolea si se fierbe aprox  20-30 minute.  Se servesc cu muraturi si verdeata tocata.

In seara asta ne-am rasfatat cu  o bunatate de bruschette si un pahar de vin…

Sa fiti iubiti dragilor, pe blogul lui Daniel gasiti o miercure fara carne cu niste crutoane cochete, va invit sa trageti un ochi poficios pe masa lui 😉 la supa crema de ciuperci si cartofii frantuzesti .

Leave a comment

Your email address will not be published.


*