Nu am fost mancacioasa nicicand, dar intotdeauna am fost de acord ca unele alimente ar fi mai indicat sa le avem pe masa mai degraba… mai rar… Unul dintre aceste alimente, extrem de nocive de alfel, este carnea. Nu doar ca obliga organismul la o lupta inutila cu sine insusi, pana o digera si elimina, dar ne fura energia si calciul . Carnea comercializata acum, este de o calitate extrem de proasta, neaducand aproape nici un beneficiu organismului. Chiar si carnea crescuta in batatura taranului este … hai sa-i spunem poluata… Nimic nu mai este 100 % bio.
Miercurea fara carne a lui Daniel Botea, ar trebui sa fie un stil de viata pentru noi toti si doar ocazional sa avem o… miercure in care sa mancam carne.
Eu m-am alaturat acestui proiect saptamana trecuta, cu toate ca ii dadeam tarcoale de luni bune. Asadar meniul meu de astazi… fara carne.
La micul dejun am avut nelipsita cafea neagra si amara si un ou prajit in paine, servit pe o frunza de salata. Desigur.. toti in casa ne conforman miercurii fara carne. Usor de facut : nu avem nevoie decat de niste felii de franzela pe care le decupam cu un pahar, cate un ou pentru fiecare portie si ulei de masline.
Pranzul si cina au fost cam aceleasi pentru mine, adica salata cu naut, unica diferenta a fost dressingul pe care la servici nu l-am avut, in schimb am avut crutoane de paine integrala cu usturoi 🙂 . La salate va puteti juca cu orice combinatie, mie nautul imi place foarte mult rece.
Pentru cina domnii casei au servit spaghete cu sos bechamel (care este delicios si extrem de usor de facut) si cipsuri de ciuperci.
50 gr unt
1 lingura cu varf faina alba
300 lapte fierbinte
sare
piper
Se amesteca faina in untul topit, se lasa la prajit 1 minut si se adauga apoi laptele fierbinte, putin cate putin. Se fierbe la foc mic , amestecand mereu pana se leaga. Se asezoneaza cu sare si piper .
La desert am avut gomboti cu magiun, trecuti prin pesmet crocant de biscuiti si vanilie.
O alta miercure fara carne… Va astept pe aici si saptamana viitoare… si nu uitati
„Postul nu este periculos, mii de studii dovedesc acest lucru. Vreau să va dau argumente ştiinţifice. Regimul hipocaloric este într-adevăr o resursă terapeutică foarte bine studiată – şi postul nu este înfometare, pentru că postul generează satisfacţia pe care o obţii din a te abţine de la alimentaţie -, fiindcă organismul are mult mai multe resurse de a gestiona problema aportului redus de calorii şi nutrienţi, decât excesul. Bolile ni se trag de la excesul de alimentaţie. Avem dovezi foarte clare şi studii ştiinţifice în acest sens”, a spus profesor dr. Dafin Mureşanu
Be the first to comment on "Miercurea fara carne – 27 ianuarie"