În fiecare zi găsim câte ceva de sărbătorit. Ziua zâmbetului, a sărutului, a fericirii, ziua ciocolatei, ziua tatălui… şi multe alte zile preţioase pentru fiecare dintre noi.
Pentru că Vinarte caută zilele vinurilor din România, m-am gândit să adaug şi eu una pe calendarul licorii lui Bachus. Aceasta ar fi ziua pasiunii.
Ziua pasiunii poate însemna acea pasiune pe care o cunoaştem cu toţii, care nemistuie inimile şi ne îmbată simţurile întocmai că un vin roşu. Dar ziua pasiunii ăsteia 🙂 fusese deja luată şi cum Cabernet Sauvignon rimează perfect cu Dark Passion m-am gândit la pasiunile noastre ascunse, hobby-urile.
Celelalte pasiuni pe care fiecare din noi le avem. Unii le etalăm cu atâta mândrie încât merită sărbătorite cu un pahar de Cabernet Sauvignon . Alţii le sorb încet, bucurându-se în taină de ele, întocmai ca de un pahar de vin bun. Şi cine sunt cei mai pasionaţi oameni din tot online-ul românesc dacă nu bloggerii?
De câţiva ani încoace, blogosfera se sărbătoreşte pe 17 noiembrie. Cum ar fi ca fiecare blogger pasionat să se sărbătorească la un pahar de Cabernet Sauvignon?
Hmmm sună minunat, cred că ar fi ziua în care ar fi cele mai multe articole înscrise, ar curge valuri rubinii de poezie, compoziţii complexe şi subiecte măreţe. Ar fi ziua celui mai bun vin, Cabernet Sauvignon. Un vin cu potenţial, ce poate fi învechit în sticle nobile.
Despre vinuri nu ştiu prea multe, cu toate că m-am încăpăţânat să particip la degustări, de unde am reţinut unele lucruri interesante de la somelierii care pun atâta pasiune în ritualurile de degustare. De exemplu un somelier ar recomanda o temperatură optimă de consum pentru Cabernet Sauvignon, de 16- 18 oC. Tocmai potrivită pentru primăvară sau toamna târziu. Totodată ar recomandă că acest tip de vin să fie servit alături de preparate din carne roşie, vânat de talie mijlocie, preparate tradiţionale româneşti pe baza de carne, piept de rată , gâscă sau brânzeturi fine, întocmai pentru ai fi pus în valoare adevăratul gust. Sincer, mie combinaţia dintre Cabernet Sauvignon şi brânză mi se pare demenţială.
Tot la degustări am auzit şi despre lacrimile vinului şi am făcut ochii mari , curioasă de înţelesul acestei expresii. Astfel că, după ce am urmărit atent, balansul paharului am observat şi eu urmele lăsate de vin pe pereţii acestuia. Lacrimile vinului determina cantitatea de alcool din licoarea parfumată, iar Cabernet Sauvignon are 14,00% vol. Curios este faptul că lacrimile dispar dacă acoperi paharul cu palma.
Pentru că valoarea gustativă a unui Cabernet Sauvignon se intensifica după minimul 18 luni de păstrare, calculând din momentul în care a fost pus în butoiul de stejar, eu aş lăsa să mai treacă o toamna peste lemnul ars şi ziua acestui vin ar fi cel mai potrivit să pice fix de ziua bloggerilor din România. Astfel am sărbători şi blogosfera şi acest vin cu o aromă atât de specială.
Hai noroc ! şi pe 17 noiembrie va aştept pe Dark Passion cu un Cabernet Sauvignon… de la Vinarte.
Be the first to comment on "Dark Passion si un Cabernet Sauvignon"