MGCOOL Explorer 1S 4K WiFi Action Camera Novatek NT96660 – review

MGCOOL Explorer 1S 4K WiFi Action Camera Novatek NT96660 - review
Share the joy

MGCOOL Explorer 1S 4K WiFi Action Camera Novatek NT96660 – review

După ce ani de zile ne-am dorit să renunțăm la aparatele de fotografiat, bazându-ne pe lentilele smartpone-urilor, iată-ne întorcându-ne la o versiune mult îmbunătățită a aparatelor de buzunar, de mici dimensiuni, ce pot fi montate pe cască sau trepied, surprinzând astfel frânturi din viață, mai ales în acele fotografii sau clipuri în care un smartphone nu ar putea face față, iar un aparat de fotografiat nu ar avea loc… la propriu.

MGCOOL Explorer 1S este una dintre cele mai bune propuneri când vine vorba de camere de acțiune care pot fi găsite pe F64 atunci când bugetul nostru este limitat și ne dorim calitate fără a băga prea adânc mâna în buzunar.

Trebuie să spun că am fost surprins de modul în care acest aparat foto imortalizeaza cadrele, comparativ cu alte modele. Fotografiile au fost unul dintre primele lucruri pe care le-am observat când am testat-o.

Caracteristici generale MGCOOL Explorer 1S 4K

chipset – Novatek 96660

senzor – Sony IMX078 – 12,4 MPx

ecran LCD 2 „- 320 × 240 px

conexiuni – WiFi, microUSB, microHDMI

stabilizare – electronică

rezoluții video suportate : 4K – 24 fps  /2K – 30 fps /1080p – 60/30 fps /720P – 120/60/30 fps

rezoluția foto:   20 MPx (5120 x 3840 px) 4: 3 /16 MPx (4608 x 3456 px) 4: 3 / 14 MPx (4320 x 3240 px) 4: 3 / 12 MPx (4032 x 3024 px) 4: 3 / MPx (3648 x 2736 px) 4: 3 /8 MPX (3264 x 2448 px) 4: 3 /5 MPX (2592 x 1944 px) 4: 3

dimensiuni – 59 x 29 x 41 mm

greutate – 63 gr. (cu baterie inclusă)

baterie  – acumulator Li-ion 1050 mAh – 3,7 V – 3,885 Wh

memorie suportata – MicroSD până la 64 GB

Camera vine fără card de memorie și nici nu are memorie internă astfel încât nu o puteți utiliza fără un card memorie.

Specificațiile tehnice sunt foarte bune pentru o action camera care se află în segmentul de preț mediu, prin urmare trebuie să fim conștienți că există unele limitări hardware.

Autonomia este excelentă în opinia mea, deoarece poți filma fără întrerupere aproximativ 90 de minute.

Reîncărcarea se face via USB sau dintr-o baterie externă si durează aproximativ 2 ore o reîncarcare completă.

Design MGCOOL Explorer 1S

Pe partea frontală a camerei se află obiectivul, cu lentila cu o deschidere în unghi larg de 170°, precum și butonul care servește pentru activarea / dezactivarea camerei. Acest buton are funcție dublă, acționând și modul de schimbare.

Partea posterioara este ocupată complet de ecranul de 2” cu o rezoluție de 320 × 240 de pixeli și două LED – uri mici, care indică faptul că aparatul se încarcă (albastru), camera de înregistrare. Mie mi-a luat câteva secunde bune să înțeleg că ecranul nu este tactil… Așadar pentru accesarea meniurilor trebuie să utilizați tastele corespunzătoare aflate lateral împreună cu butonul de pe partea superioară.

Pe partea dreaptă a camerei se află difuzorul și două taste/butoane alungite cu săgeți dedicate navigării prin meniuri și activarea/dezactivarea WiFi (săgeata în jos), precum și înregistrarea sunetului (săgeată în sus).

În partea stângă se află slotul microSD, portul microUSB și portul microHDMI. MGCOOL Explorer 1S nu are intrare pentru un microfon extern.

Partea superioară este ocupată numai de declanșator (cu un buton cu „OK” imprimat pe partea de sus) și un LED care se aprinde în momentul în care „dialoghează” cu un smartphone.

În partea inferioară se află nișa pentru acumulatori. Capacul de închidere este acționat de un butonaș cu arc și așa cum este logic, păstrează trapa perfect închisă.

MGCOOL Explorer 1S nu poate fi folosită pe trepied fără suportul original, neavând orificiu de conectare cu acesta. Astfel fie o așezați pe o suprafață plană, fie o închideți în carcasă pentru o fixare precisa.

MGCOOL Explorer 1S 4K WiFi Action Camera Novatek NT96660 - review

Meniuri și funcții

Accesarea meniurilor și funcțiilor camerei este nativă, intuitivă și foarte ușoară. De fapt avem un singur meniu prin care putem naviga cu ajutorul tastelor de pe carcasă.

Apăsând prelung butonul din față pornim sau oprim camera. După ce accesați meniul puteți începeți cu setările video care apar pe primul ecran: în mod evident rezoluția este cea care ne captează atenția prima dată, apoi posibilitatea de a seta timpii de înregistrare, time-lapse/slo-mo, fotografiere în buclă, pornirea/oprirea senzorului de mișcare, HDR.

Puteți face time-lapse și slo-mo direct din aparat și sa modificați diferitele opțiuni avansate, cum ar fi claritatea, expunerea, balansul de luminozitate.

Funcția „Detectarea mișcării” începe automat înregistrarea atunci când evident… se detectează mișcare, însă am descoperit că doar pentru obiecte masive nu și pentru lucruri de mici dimensiuni.

Acționând butonul săgeata în jos vom ajunge pe ecranul 2. Aici setările fotografiilor încep cu posibilitatea schimbării parametrilor avansați, cum ar fi claritatea, expunerea, balansul de alb, filtrele presetate (alb-negru, sepia etc.) și ISO.

Navigarea prin setările aparatului este oarecum greoaie pana te obișnuiești, fiind necesar să te întorci 1-2 meniuri anterior dacă vrei să schimbi ceva . Aici am simțit la maxim lipsa unui ecran tactil.

În setările aparatului foto veți găsi opțiuni care vă permit să setați deschiderea și unghiul obiectivului, putând să alegeți între 170 °, 140 °, 110 ° și 70 °.

Capacitatea de a regla efectul de ochi de pește este atrăgătoare în mod evident pentru fotografii în care ne dorim acest efect și desigur utilă pentru a înregistra sub apă.

Meniurile suportă traducerea în 14 limbi diferite, dar din nefericire nu am găsit română.

Fotografii și videoclipuri

Surprinzător fotografiile sunt chiar bune. Culori sunt ușor săturate, fără a fi supărătoare. Acest aspect îmbunătățește aspectul vizual fără procesare suplimentară.

MGCOOL Explorer 1S nu oferă posibilitatea de a obține fișiere în format RAW, în timp ce senzorul de stabilizarea electronică are o funcție aproape imperceptibilă.

Filmarea 4K nu m-a impresionat prea mult, dar și testarea a fost făcută într-un timp relativ scurt, astfel încât îi voi mai acorda o șansă și mă va însoți într-una din drumeții pentru a vedea cum se comportă.

Aplicații

În manualul de utilizare veți regăși un cod pe care îl puteți scana pentru a obține aplicația oficială. Aceasta are variante pentru sistemele android si IOS.

Aplicația este bună, dar are nevoie de unele setări suplimentare, precum deconectarea de la rețea dacă sunteți în casă. Eu am testat-o pe android și nu am întâmpinat probleme. Aplicația vă permite să editați fiecare dintre parametrii existenți, să examinați fotografiile și clipurile, să începeți înregistrarea și să faceți fotografii.

Interactivitatea este de asemenea bună: evident, transferul imaginii nu este instantaneu, dar întârzierea este acceptabilă.

Distanță la care poate fi acționată wireless este de 9-10 metri. În plus față de transferul fișierelor prin wireless pe smartphone sau pe tabletă, puteți să conectați camera la un PC via Micro-USB pentru transferuri mai rapide.

MGCOOL Explorer 1S are și o funcție de camera web care nu este deloc interesantă, mai ales în lumină scăzută.

Aspect și accesorii

MGCOOL Explorer 1S este o cameră de acțiune cu o imagine exterioară foarte asemănătoare cu a multora din segmentul în care se încadrează. Cu o dimensiune de 59 x 29 x 41 mm, cântărește doar 63 de grame, cu toate acestea MGCOOL Explorer 1S este doar mică pe dinafară, dar oarecum mare pe dinăuntru prin caracteristicile cu care a fost înzestrată.

Această camera poate înregistra videoclipuri cu rezoluție de până la 4k la 24 de cadre pe secundă (sau trage la 1080p / 60 de cadre pe secundă) astfel se poate folosi și ca o camera auto, care să redea clipurile cursiv, cu o imagine mult îmbunătățită.

Camera este fabricată din plastic și are unele elemente din cauciuc. Carcasa pentru filmări subacvatice este inclusă și asigură protecția împotriva loviturilor precum și impermeabilizarea camerei.

MGCOOL Explorer 1S are un finisaj frumos de metal lustruit, disponibilă în două culori: negru și argintiu.

Vine într-un ambalaj simplu, o cutie de carton negru, cu inscripția numelui și eticheta de identificare a modelului.

În cutie veți regăsi diverse accesorii precum cablu micro USB, clame, suporți pentru ghidonul bicicletei sau pentru cască și un manual de utilizare cu toate informațiile de mai sus.

MGCOOL Explorer 1S 4K WiFi Action Camera Novatek NT96660 - componente

Action camera MGCOOL Explorer 1S este fabricată sub aripa Elephone, care caută să se impună pe piață cu produse rezonabile la preț și o calitate superioară față de alte chinezării.

După testare pot spune că MGCOOL Explorer 1S 4K poate fi aproape pe picior de egalitate cu alte camere din acest segment, atât în hardware cât și de performanță.

1 Comment on "MGCOOL Explorer 1S 4K WiFi Action Camera Novatek NT96660 – review"

  1. Foarte bine ai explicat in acest articol. Nu credeam nici eu ca e atat de buna aceasta camera de actiune. Pai vad ca se afla intr-o mare concurenta cu GoPro si cu Eken h9r. Ea poate fi mo ntata ssi pe casca, si pe cap cu un head strap pentru cei care filmeaza de la volan etc. Camera aceasta mgcool exporer 1s are un pret muuult mai mic decat un GoPro dar ofera o calitate buna.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*