Masca de argint de Cassandra Clare și Holly Black, recenzie

Masca de argint de Cassandra Clare și Holly Black, recenzie
Share the joy

Masca de argint de Cassandra Clare și Holly Black

Bună dragii mei,
bine ați venit la o nouă recenzie de carte.

Astăzi vă aduc cea de a patra carte a seriei Magisterium de Cassandra Clare și Holly Black: Masca de argint.

Întreagă saga este scrisă la persoană a treia, iar noi cititorii, trăim aventură privită prin ochii lui Call. Recenziile primelor 3 volume, le găsiți pe blog și vă invit să le citiți dacă nu aveți cărțile, căci în acest mod veți înțelege ce se întâmplă în Masca de argint.

După cum știți Callum Hunt este un tânăr student la școală de magie Magisterium. Un băiat introvertit din cauza unui genunchi accidentat, ce are un talent unic: este un Makaris capabil să controleze haosul, dar asta nu e singurul secret și există mult mai mult ascuns în sufletul său. Un erou curajos și destul de confuz la începutul volumului este privit acum cu suspiciune de toată lumea și are o povară uriașă pe umeri.

Masca de argint de Cassandra Clare și Holly Black, recenzie

Autori: Holly Black şi Cassandra Clare
Tip copertă: Hardcover
Editura: Corint
An apariție: 2017
Număr pagini: 224

In acest volum Tamara Rajavi, cea care face parte din micul cerc de prieteni a lui Call și a fost alături de el de-a lungul întregii aventuri, redevine în centrul atentiei. Tânăra provine dintr-o familie bogată și este o fata isteață și atrăgătoare.

Tamara, Aaron și Call erau ucenicii Maestrului Rufus. Știm deja ca Aaron Stewart era cel mai bun prieten al lui Call și a fost ucis în volumul trecut.

Alex Strike a fost un student al Magisteriului. Este un tânăr cu multe fețe, alunecos și ambițios care se dovedește a fi altceva decât se crede, la sfârșitul acestui volum, el fiind cel ce poarta masca de argint.Masca de argint de Cassandra Clare și Holly Black, recenzie

Havoc este un pui de lup, cavaler al haosului, pe care Call la adoptat pe când era un copil și a devenit prietenul său inseparabil. Havoc îmi place mult, nu am idee de ce, poate pentru ca ma duce cu gândul la un câine pe care l-am avut, sau poate pentru ca este umbra lui Callum…

Masca de argint de Cassandra Clare și Holly Black, descriere oficiala

Cu o generație în urmă, Constantine Madden fusese aproape de a reuși ceea ce niciun magician nu izbutise până atunci: să-i aducă înapoi pe cei morți. Nu avusese succes, dar găsise totuși o cale de a-și menține spiritul viu, într-un băiat pe nume Callum Hunt. Considerat responsabil pentru omniprezenta amenințare a morții și a războiului, Callum este încarcerat și interogat, căci toată lumea vrea să știe ce pune la cale Constantine. Și cum de mai trăiește încă. Însă băiatul nu are nicio idee și abia când scapă din închisoare îi este dat să afle ce potențial are planul lui Constantine… Și de acum trebuie să decidă ce va face cu uriașa sa putere.

Când am început să citesc ceastă saga mi s-a părut foarte copilăroasa, dar de-a lungul primelor trei volume eroii s-au maturizat, devenind aproape adulți, caractere puternice care se sprijină reciproc.

Spre deosebire de volumele anterioare, actiunea din Masca de Argint nu are loc la Școala de magie Magisterium. Cea mai mare parte a cărții se petrece pe proprietatea maestrului  Joseph, vechi maestru al Inamicului morții, ce vrea să provoace haos și chemarea sa să aducă înapoi pe cei morți.

Daca ai citit primele trei carti, știi deja ca volumul precedent s-a încheiat într-o șocantă, dramatică și dureroasă tragedie: moartea lui Aron, cel mai bun prieten a lui Call. Acel volum a avut, în opinia mea, cel mai alert ritm din toată saga.

Atunci spionul a scăpat, Call l-a pierdut cel mai bun prieten al său și toată lumea și-a descoperit secretul … Viața lui Callum este spulberată, iar acum este în spatele gratiilor unde simte pe umerii săi greutatea plină de vinovăție și toată singurătatea care îl așteaptă îl face să mediteze la cine este și cine ar putea fi într-o zi. De aceea, când i se promite libertate, va trebui să ia o decizie dificilă.

După ce este aruncat în temniță, timp de 6 luni nu îi este permis să primească nicio vizită, apoi dintr-o dată tatăl sau și Maestrul Rufus vin să îl vadă și cu ajutorul prietenilor, Call evadează speriat că va fi ucis de consiliu.

Trecând printr-o serie de împrejurări ajunge la Maestrul Joseph. Aici nu va fi nici o scăpare, iar Joseph îl informează că vrea să-l aducă pe Aaron înapoi cu ajutorul magiei morții.

La început Call refuză… Dar dacă ar putea să-și aducă prietenul înapoi? Ar schimbă totul!

Au loc tot felul de întâmplări ciudate și lupte între foștii ucenici de la Magisterium. În acest volum relațiile dintre aceștia se complică, Call nu-și mai poate stăpâni furia și alimentează magia haosului, purtându-i pe toți prin culoarele lumii morților.

În Masca de Argint, Callum își va explora la maxim puterile, chiar și cele de pe partea întunecată și va descoperi limitele prieteniei, loialității și cât de departe este dispus să mergă pentru a-și îndeplini dorințele. Însoțit de doi dintre tovarășii săi, asistăm la o luptă internă dificilă, pe lângă înflorirea noilor sentimente …

Complotul este ca întotdeauna, la fel de întunecat și la fel de plin de provocări pentru protagoniștii noștri. Cel de al patrulea volum nu se ridică la înălțimea cărții precedente, totuși deși nu are un ritm mai lent, tot au loc câteva evenimente-cheie care ne pregătesc pentru finalul aceste sage.

Be the first to comment on "Masca de argint de Cassandra Clare și Holly Black, recenzie"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*