Magisterium 3: Cheia de bronz de Holly Black şi Cassandra Clare, recenzie

Magisterium 3 - Cheia de bronz
Share the joy
 • 43
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Magisterium 3: Cheia de bronz de Holly Black şi Cassandra Clare

Bună dragii mei, astăzi continuăm aventura din tunelurile de la școala de magie Magisterium.

După cum mulți dintre voi știți, am citit deja primele două volume a acestei serii, iar recenziile le puteti găsi pe blog. După un start moderat, cu Testul Fierului, pot să spun că sunt mai nerăbdătoare ca fiul meu să continui lectura și cu următoarele volume. Saga captează atenția, stârnește curiozitatea și întreține cititorii, indiferent de vârsta acestora.

Deși aș putea spune că sunt cărți pentru copii, cred că este o lectură perfectă pentru toate vârstele. În plus, edițiile tipărite de Grupul Editorial Corint sunt fabuloase, cu coperți colorate, un font citeț și diverse reprezentații grafice, care reușesc să vrăjească cititorul și mai mult.

Fiecare volum din această sagă descrie o anumită etapă din viața protagoniștilor. Așa cum am anticipat încă de la primele pagini, povestea urmează o traiectorie care duce la maturizarea eroilor, atrăgându-ne într-un complot dirijat de forțe oculte.

Deși toată acțiunea se desfășoară în principal în jurul lui Call, în tunelurile de la Magisterium Tamara și Aaron au și ei poziții importante. Personajele sunt complet diferite. Fiecare are o personalitate unică fără de care povestea nu ar mai fi aceeași.

Magisterium 3: Cheia de bronz de Holly Black şi Cassandra Clare, recenzie

Callum, Aaron și Tamara se află în al treilea an la Magisteriului, un an în care toti vor să se asigure ca cei doi Makarii sunt în siguranță.

Odată ce se reîntorc din vacanță, cei trei eroi vor încerca să descopere cine declanșează atacurile care duc la evenimente ce îi vor afecta iremediabil. Cu toate acestea, încheierea acestui volum nu a fost nimic din ceea ce mă așteptam și m-a surprins într-un mod pe care nu l-aș fi anticipat.

În această a treia carte, eroii sunt mult mai maturi și stăpânesc mai bine puterile pe care le posedă. Tinerii magi încep să se apropie de momente tipice adolescenților: prima iubire, gelozie, dezamăgire, iar în acest volum unul dintre eroi va părăsi scena, ucis de un coleg mai mare.

Desigur că maturizarea personajelor nu va trece neobservată. Ei sunt mai mai curajoși și mai consecvenți în acțiunile lor. Ei cunosc pericolul la care sunt expuși, dar nu vor înceta niciun moment să caute un răspuns la atacurile care au loc.

Descriere oficială Magisterium 3 – Cheia de bronz:

Al treilea volum al seriei MagisteriumCheia de bronz. Este dedicat descoperirii binelui şi răului, care sălăşluiesc în fiecare dintre noi. Cheia spre adevăr nu lasă loc de compromisuri, iar cine doreşte să îl descopere trebuie să fie pregătit să îl plătească cu viaţa.

Se presupune că elevii de la Şcoala de magie Magisterium ar trebui să fie în siguranţă. Sub atenta supraveghere a magilor, ei învaţă să folosească magia pentru a reinstaura ordinea într-o lume dominată de haos. Dar haosul îşi are propriile legi, care se sustrag ordinii şi oricăror reguli. Când unul dintre colegii lor este ucis, Call, Tamara şi Aaron trebuie să pornească pe urmele unui asasin sinistru, chiar cu preţul vieţii. Ei vor descoperi că magia, controlată de minţi malefice, are puteri distrugătoare nebănuite, dacă nu este contracarată la timp.

Magisterium 3 - Cheia de bronzLa fel ca în primele două volume, personajele construite sunt incredibil de reale și sunt foarte bine creionate. Callum și Aaron sunt cei doi Makari curajosi, două dintre personajele care îmi plac foarte mult pentru că sunt doi prieteni adevărați care ar da totul unul pentru celălalt, chiar dacă acest lucru ar putea avea consecințe nefaste în viitor. Tamara este adorabilă, dar în acest volum personajul său pare să treacă puțin în plan secund.

In Cheia de bronz ne întoarcem într-o lume magică care strălucește cu propria lumină de imaginație pe care scriitoarele ne-o insuflă. De data aceasta întunericul se ascunde în orice colț, chiar și în sine. Drumul devine îngust și răsucit în subteranele de la Magisterium și amenințarea este încă acolo unde nimeni nu s-a gândit să o caute …

Cineva a încercat să-l asasineze pe Call, știind secretul ascuns și a lăsat în urmă cadavrul unuia dintre tovarășii săi. Acea persoană se află acum în interiorul zidurilor școlii Magisterium și nici măcar intervenția Adunării nu va fi suficientă pentru a o demasca… sau pentru a-i împiedica pe ucenici să investigheze pe cont propriu.

Magisterium 3: Cheia de bronz ne atrage într-o aventură intensă în care, din nou, misterele și pericolele sunt făcute să ne țină cu sufletul la gură. Vom regăsi personaje din primul volum, o evoluție clară a personajelor principale si secundare, lucru pe care eu l-am apreciat foarte mult pentru că altfel carte ar fi redat o poveste monotonă.

Aceste cărți se remarcă pentru ușurința de a fi citite, cu toate că au două – trei sute de pagini. Autoarele par sa comploteze impotriva noastra, a cititorilor si știu cum să mențină atentia si dorinta de a descoperi mai mult, nu numai cu magie, eroi si personaje malefice, dar și cu povești secundare care dau acestor cărți o forță incredibilă ce te subjugă și nu îți dau voie să le părăsești până nu închizi ultima filă.  Astfel, acțiunea, intriga și tensiunea care se simt în multe capitole sunt constante, iar cititorul nu este distras nicio clipă.

 • 43
 •  
 •  
 • 1
 •  

Be the first to comment on "Magisterium 3: Cheia de bronz de Holly Black şi Cassandra Clare, recenzie"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*