Mănușa de aramă de Holly Black si Cassandra Clare, recenzie

Mănușa de aramă de Holly Black si Cassandra Clare
Share the joy
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Mănușa de aramă de Holly Black si Cassandra Clare

Bine v-am găsit la o nouă recenzie de carte. Astăzi vă povestesc despre volumul 2 al seriei Magisterium: ” Mănușa de aramă „.

Pentru că mi-a plăcut destul de tare primul volum, învăluit în aventură și mister, l-am citit și pe acesta, cu toate că am zis că îl voi lasă doar pe fiul meu de 10 ani să facă recenziile acestor cărți. Știți că eu vă spun întotdeauna că îmi place să îi urmăresc reacțiile, să îi văd trăirile în timp ce citește o carte, căci doar așa văd ce înțelege cu adevărat.

Cărțile de la Editura Corint sunt cu adevărat magice, pagini care ne dezvăluie o lume surprinzătoare, ferecată între coperțile superbe, cartonate, cu elemente care atrag privirile și trezesc curiozitatea.

Iată că magia, tinerii studenți de la Magisterium care trăiesc o noua aventură plină de acțiune, noi mistere, puteri magice și o poveste fascinantă, l-au cucerit pe puștiul meu și m-au molipsit și pe mine.

Această poveste te va distra și pe tine și te va face să petreci momente excelente printre ucenicii de la școala de magie Magisterium.

Mănușa de aramă de Holly Black si Cassandra Clare, recenzie

Prima carte mi-a plăcut, dar nu s-a dovedit la fel de spectaculoasă ca Mănuşa de aramă, mai ales că am făcut o paralelă atunci între primul volum și Harry Potter. De altfel puteți găsi recenzia pe blog, unde vă explic ce și cum… Acum însă am început să mă îndrăgostesc de poveste, iar personajele care au evoluat foarte mult, mă surprind în fiecare capitol.

Sfârșitul volumului „Testului fierului”, ne dezvăluie evenimente destul de șocante în care Callum descoperă sinistrului adevăr despre moartea mamei sale și adevărata sa identitate. Apoi își dă seama că are sufletul lui Constantine Madenne și încearcă cu disperare să controleze partea întunecată din el.

În această a doua parte, vom vedea modul în care autoarele au țesut cu măiestrie povestea dezvăluind informațiile treptat, creând astfel o atmosferă cu adevărat misterioasă, maturizând personajele care vor porni într-o aventură uimitoare și periculoasă, pentru a găsi răspunsuri la toată avalanșă de întrebări ce îi macină încă din primul volum.

Așa cum am preconizat, fiecare personaj se va dezvolta într-o anumită direcție, acum vom cunoaște eroii principali mult mai mult, ne vom strecura în viața lor și asta ne va oferi o altă perspectivă pentru a înțelege motivul pentru care ei iau deciziile pe care le iau de-a lungul acestui volum. Practic, vom simți că îi cunoaștem încă de când erau copii și inima noastră va vibra de emoție alături de ei.

Forța pe care o are prietenia în paginile acestei povestiri, te lasă fără răsuflare. L-am surprins de multe ori pe puștiul meu făcând ochii mari de admirație când a descoperit loialitatea dintre personaje, prietenia fără rezerve și fără bariere, lipsită total de trădări. Între Call și Aaron se dezvoltă o relație puternică de prietenie și sprijin reciproc în jurul căreia pare sa se învârtă ca un vârtej toată acțiunea acestui volum.

Mănușa de aramă de Holly Black si Cassandra Clare, descriere oficială

Inamicul este aproape. Foarte aproape.
Pentru Callum Hunt, vacanța de iarnă nu este ca pentru alți copii. Ființa cea mai apropiată de el este un lup al haosului pe nume Havoc. Tatăl lui suspectează că este trimis, în secret, de forțele răului. Și, desigur, mulți dintre copii nu vor reveni în lumea magică de la Magisterium din toamnă.
Nu este ușor pentru Call… Și devine și mai greu când, uitându-se în subsol, descoperă că tatăl lui ar putea încerca să-i distrugă atât pe el, cât și pe Havoc.
Call fuge înapoi la Magisterium, dar lucrurile se complică și mai mult. Alkahest – o mănușă de aramă capabilă să despartă anumiți magicieni de puterile lor – a fost furată. Iar în încercarea lor de a găsi vinovatul, Call și prietenii săi Aaron și Tamara atrag atenția unor ființe foarte periculoase și se apropie și mai mult de un adevăr înspăimântător.
Pe măsură ce misterele de la Magisterium se adâncesc și se înmulțesc, autoarele Holly Black și Cassandra Clare își implică cititorii în aventura extraordinară a unui băiat de care depinde soarta întregii lumi.

Mănușa de aramă de Holly Black si Cassandra ClareȘtiți că eu v-am mai dezvăluit că mie personal îmi place să citesc cărți scrise de mai mulți autori. În mare parte pentru că îmi place să anticipez care este munca și imaginația fiecăruia, apoi pentru că admir perfecțiunea în care două penițe reușesc să creeze o operă perfectă.

Volumul este ușor de parcurs, povestea palpitantă, fluidă, fără solicitări majore. Cartea este relatată la persoană a treia, întotdeauna din punctul de vedere al lui Callum, deși acest lucru nu ne împiedică să îi cunoaștem mai bine pe ceilalți doi protagoniști Tamara și Aaron.

Față de primul volum care mi s-a părut ușor copilăros, personajele principale au evoluat enorm. Toți s-au maturizat și au învățat să se încreadă reciproc în puterile lor. Toată lumea și-a definitivat personalitatea și puterile pe care le stăpânesc cresc. Desigur și dușmanii sunt mai puternici, iar complotul creionat atent de autoare, provoacă în ei reacții nesfârșite care ne vor surprinde.

Vom afla mai multe despre familiile protagoniștilor principali și relația lor cu fiecare dintre acestea. Vom descoperii secrete despre Alastair, tatăl lui Callum, părinții și sora Tamarei și mama vitregă a lui Alex și vom face cunoștință cu noi personaje… printre altele.

Dacă Maestrul Rufus este unul dintre cei mai puternici și vechi profesori ai Magisteriumului, profesor care i-a primit cu brațele deschise pe Call, Tamara și Aaron, iată că în acest volum apar alți maeștri: Lemuel, Milagros, North, Rockmaple … și desigur profesorul care se afla de partea răului, Joseph.

Joseph este malefic și îl mituiește pe tatăl lui Callum să curme zilele lui Havoc, puiul de lup adoptat de fiul său. Așadar, Alastair plănuiește să fure Alkahest –mănușa de aramă și să smulgă inima lui Havoc pentru a o pune în funcțiune…

Oare va reuși? Se va lăsa păcalit de Joseph și va pune la cale uciderea micului Călăreț al Haosului și a fiului sau?

În concluzie, partea a doua din seria Magisterium: Mănușa de aramă ne dezvăluie și mai mult din lumea subterană de la Magisterium, scoala și tunelele sale în care vom trăi o aventură plină de mistere și pericole cu personaje complexe care se ghidează după valori trasate de ele însăși.

 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  

Be the first to comment on "Mănușa de aramă de Holly Black si Cassandra Clare, recenzie"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*