Magisterium 5 – Turnul de Aur de Holly Black și Cassandra Clare

Magisterium 5 - Turnul de Aur
Share the joy
 • 21
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Magisterium 5 – Turnul de Aur de Holly Black și Cassandra Clare

Hello readers,
astăzi încheiem o sagă superbă: seria Magisterium scrisă de Holly Black și Cassandra Clare.

Încă de la prima pagină din primul volum, povestea părea să aibă potențial și deși primele două cărți s-ar putea spune că au fost mai copilăroase, evoluția personajelor, răsturnările de situație spectaculoase și locațiile atât de bine descrise, au transformat Magisterium în povestea noastră preferată.

Iată deci, volumul 5 – Turnul de Aur încheie într-un mod magistral seria Magisterium. Când am citit primul volum, Testul Fierului care a fost lansat în 2014, am fost fermecată de narațiunea pe care cele două autoare au țesut-o cu atâta migală, de inocenta personajelor și de frumusețea lumii create.

Deși inspirată de cartea Harry Potter, Holly Black și Cassandra Clare păreau hotărâte să submineze așteptările tuturor cititorilor. Cinci ani mai târziu ajungem la Turnul de Aur, urmându-l în toate aventurile pe Callum. De această dată eroul nostru se întoarce pentru un al cincilea an la Magisterium, după ce a fost eliberat de Duhul morții. Colegii săi de clasă nu mai sunt la fel de entuziasmați, iar Callum continuă să aibă și sufletul lui Aaron în interiorul sau, auzindu-i vocea în cap…

Fiind cea de-a cincea carte din serie, poate că nu este deloc surprinzător faptul că experiența cititorilor în Turnul de Aur se va baza pe modul în care au format simpatii anterioare și au trăit întâmplările alături de eroii preferați în primele patru volume.

În Turnul de Aur toate pistele se adună într-un singur loc, dezlegăm toate misterele și toate așteptările ne sunt depășite cu o încheiere surprinzătoare.

Magisterium 5 - Turnul de Aur, pareri

Magisterium 5 – Turnul de Aur, recenzie carte

Turnul de aur (vol.5 din seria Magisterium)
Autor(i): Holly Black şi Cassandra Clare
Tip copertă: Hardcover
Editura: Corint
An apariție: 2018
Număr pagini: 240

Call a fost văzut la Magisterium și ca o forță a binelui, și ca un agent al răului, a fost apreciat ca un erou, dar a fost și marginalizat. Niciodată Callum nu s-a simțit pe deplin acasă la școala de magie, iar acum, la începutul ultimului an de studiu, locul său la Magisterium și printre colegi este și mai incert. Un singur prieten pare să îi fi rămas, iar acela se află într-o situație cu totul unică. Întunericul încă îi dă târcoale lui Call, iar el este nevoit să înfrunte cea mai mare provocare din viața sa.

Eroii noștri îndrăgiți Callum, Aaron, Jasper și Tamara au evoluat mult, maturizându-se, ajungând la un nivel superior. Tonul narațiunii a rămas același, deși personajele se află acum la vârstă adolescenței, aceștia acționează în același mod în care au făcut-o la vârsta de 12 ani, cu excepția interesului celor doi protagoniști principali de a se săruta unul pe celălalt. Fiul meu a avut o reacție foarte amuzantă, iar eu l-am privit cu inima strânsă, conștientă fiind că și micul meu cititor se maturizează.

După cum v-am povestit de multe ori, toate cărțile le citim împreună, iar acest timp minunat în care discutăm despre eroii din carte și despre aventurile prin care trec aceștia, e cea mai prețioasă comoară a mea.

Fiind sfârșitul seriei, nu vreau să vă dau deloc spoilere, însă dacă v-au plăcut foarte mult personajele, veți fi bucuroși să le urmăriți din nou în acest volum in care autoarele au reușit să creeze o lume nouă cu multe nuanțe, complet diferită de lumea lui Harry Potter.

În Turnul de Aur ies la iveală tot felul de arme secrete. Nu numai la nivelul războiului și al creaturilor, ci la nivelul întregii lumi și a conspirațiilor care au loc în Magisterium. Am fost surprinsă de amploarea acțiunilor și de felul în care autoarele au reușit să aducă întregul complot la nivelul copiilor de 10-12 ani. Incredibile răsturnări de situație, m-au făcut să exclam cu uimire și să urmăresc reacția copilului.

Am fost fericită că i-a plăcut, că a înțeles cartea aproape la fel cum am făcut-o eu. Așadar dacă ești părinte, nu ezită să îi oferi copilului tău întreaga serie, vei fi uimit de cât de mult îi va plăcea.

Turnul de Aur este un bun sfârșit pentru o poveste aparent simplă, dar una care reușește să devină altceva cu trecerea fiecărei pagini. De fapt, la nivelul personajelor, acest volum este foarte diferit de primul. Evoluția protagoniștilor, dilemele și temerile lor sunt o aventură plină de nuanțe, dezbateri și chiar învățături pe care tânărul cititor le poate asimila.

Mie ca adult mi-a plăcut foarte mult. Băiatul meu de 11 ani a fost pur și simplu fascinat de tot ce s-a întâmplat în lumea frumoasă creată de Holly Black și Cassandra Clare. Așadar dacă vă plac romanele cu aventuri fantastice și eroi interesanți, nu ratați Magisterium.

Seria Magisterium este fabuloasa, despre prietenie adevarata, despre maturizare si despre consecințele alegerilor pe care fiecare dintre personaje le face. Finalul, volumul Turnul de Aur este impresionant și vă las pe voi să descoperiți povestea incredibilă a magiei în lupta dintre bine și rău.

 • 21
 •  
 •  
 •  
 •  

1 Comment on "Magisterium 5 – Turnul de Aur de Holly Black și Cassandra Clare"

 1. Mulțumim pentru recenzie,o carte interesanta.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*