Testul fierului de Holly Black si Cassandra Clare, recenzie

Testul fierului de Holly Black si Cassandra Clare, recenzie
Share the joy

Magisterium Testul fierului de Holly Black si Cassandra Clare, recenzie

Bine ai venit cititorule, astăzi încep recenzia unei serii de cărți scrisă de Cassandra Clare și Holly Black, intitulată Magisterium. Saga este o ficțiune superbă, compusă din cinci părți, foarte asemănătoare cu povestea lui J. K. Rowling: Harry Potter. De altfel am fost foarte surprinsă de unele similitudini între povești, pe alocuri chiar mi s-a părut ca unele detalii sunt identice, însă am descoperit o lume minunată și captivantă cu personaje pe care fără să-mi dau seama am ajuns să le îndrăgesc.

Testul fierului de Holly Black si Cassandra Clare, descriere

Focul vrea să ardă.

Apa vrea să curgă.

Aerul vrea să se ridice.

Pământul vrea să se lege.

Haosul vrea să devoreze. 

Prieteni şi duşmani. Pericol şi magie. Viaţă şi moarte.

Majoritatea copiilor ar face orice pentru a trece Testul Fierului. Nu şi Callum Hunt. El vrea să-l pice. Toată viaţa lui, Call a fost avertizat de tatăl lui să stea departe de magie. Dacă trece Testul Fierului şi este admis la Şcoala de magie Magisterium, e sigur că îl vor aştepta numai lucruri rele.Aşa că face tot posibilul s-o dea în bară, dar ratează eşecul.

Acum, Magisterium îl aşteaptă. Este un loc pe cât de senzaţional, pe atât de sinistru, având sumbre conexiuni cu trecutul lui şi ascunzând iţele unui viitor incert. Testul Fierului este doar începutul, marele examen este încă o himeră…

Testul fierului de Holly Black si Cassandra Clare, recenzie

Testul fierului este o poveste care ne va invită într-o lume plină de mistere, pericole, secrete și mai presus de orice, magie. Primul volum pare mai degrabă o introducere, dar de-a lungul celorlalte volume întâlnim personaje și situații în care se evidențiază prietenia și loialitatea.

Magisterium Testul FieruluiPartea introductivă are un aer ușor copilăresc, poate din cauza vârstei personajelor, dar acest lucru arată clar că întreaga saga va evolua, arătând cititorului cum cresc și se maturizează Callum și prietenii sai.

Personajele sunt foarte bine create și în ciuda faptului că sunt copii, aceștia au un caractere bine definite și foarte diferite unul față de celălalt. Ușor de identificat de-a lungul povestii, fiecare personaj este simplu de urmărit, mai ales că lectura este recomandată copiilor cu vârsta 10+.

Eu personal ador cărțile scrise în tandem de doi autori. Stilurile fuzionează perfect conturându-se personalitatea fiecăruia doar pe alocuri, identificându-se în dialoguri aidoma unei piese de teatru. Lectura este simplă, cursivă, minunată, ce duce la un final total neașteptat.

Callum Hunt este protagonistul, un băieţel de doisprezece ani pe care fiul meu l-a văzut ca pe un prieten, identificându-se cu el. Știți ca eu subliniez tot timpul cât de important este să oferim copiilor noştri o lectură atrăgătoare, cărți care să le placă și personaje pe care să le îndrăgească, astfel cei mici vor adora să citească și își vor forma preferințe pentru anumite genuri de lectură.

Ei bine, Callum este sortit sa devina mag, însă întreaga viață s-a temut de ziua în care va fi obligat să treacă prin Testul Fierului. Fiind hotărât sa pice examenul, încercând să demonstreze că nu are abilităţile necesare, reușește contrariul și se vede prins în vârtejul unei aventuri uimitoare.

Temerile sale sunt alimentate de tatăl său care îl avertizează ca lumea dintre pereții academiei Magisterium, este periculoasă şi brutală și îl va înlănțui pentru totdeauna. Avertizările sumbre vin în urma morții misterioase a mamei lui Callum, fapt care l-a transformat pe băiat într-un copil introvertit, timid și singuratic.

Aaron este unul dintre colegii lui Callum, un băiat care a descoperit că are anumite puteri întunecate și a trecut Testul Fierului cu ușurință. Este un copil cu suflet bun, întotdeauna gata să medieze între Callum și orice problemă care apare. De-a lungul cărții devine unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Call, care îl respecta pentru sinceritate și loialitatea sa.

Tamara este al treilea mag ucenic al grupului. Este fiica cea mai mica a unei familii cunoscute în lumea vrăjitorilor. Părinții ei sunt bogați și fac parte Adunarea Magilor. Tamara este o fată cu pielea oacheșă și părul creț, mereu prins în împletituri stranii. Înțeleaptă, amuzantă și temperamentală, copila este un mag talentat ce îl intrigă pe Callum.

Alte personaje sunt Jasper și Celia. Colegi în același an, dar ucenicii unui alt maestru. Împreună împart aventura, magia și misterele de la Magisterium.

Mai este micutul pui de lup, Havoc, pe care Callum îl aduce din pădure înfășurat în jurul gâtului său pentru a-l ascunde de ceilalți. Havoc este un pui de Călăreț al Haosului și nu avea voie sub nici o formă în interiorul şcolii. Oare Callum a procedat corect aducându-l cu sine?

Testul fierului de Holly Black si Cassandra Clare, recenzie

Magisterium este o școală foarte diferită de conceptul pe care copii îl au astăzi. Situată în subteran, în peșteri uluitoare, legate între ele de tuneluri misterioase și pline de pericole, este un univers magic care te atrage într-o lume cu secrete teribile, întâmplări înfiorătoare, personaje sinistre și periculoase, o lectură ce se termină într-un mod surprinzător.

Fără îndoială, recomand cartea tuturor celor care iubesc aventura și misterul, pentru că o lume plină de magie vă așteaptă dincolo de aceste coperți.

Toata seria este disponibilă la Editura Corint alături de multe alte volume magnifice.

2 Comments on "Testul fierului de Holly Black si Cassandra Clare, recenzie"

  1. Cu siguranta copiii vor devora aceasta carte.

  2. Multumim pentru recenzie.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*