Învață să devii apicultor -Manual de creștere a albinelor de Claire și Adrian Waring

Manual de creștere a albinelor de Claire și Adrian Waring
Share the joy
 • 29
 •  
 •  
 • 2
 •  
 •  

Învață să devii apicultor -Manual de creștere a albinelor de Claire și Adrian Waring

Apicultura nu este o știință exactă și nici o rampă către succes, ci o artă a cărei realizare necesită atenție, grijă și dăruire, unde cunoștințele trebuie dobândite treptat, documentându-te întotdeauna din surse sigure.

Cu cunoștințe de bază acumulate puteți începe cu puțini stupi. Patru este un număr acceptabil, dar nu începeți niciodată cu unul singur, deoarece în cazul unei ierni grele, a unui an slab sau a unor boli, puteți pierde stupul și dezamăgirea vă va opri să încercați din nou.

Astăzi în apicultură se aplică noi tehnici de management cu stupi dubli, unde pot locui două regine și creșterea albinelor a căpătat alte dimensiuni pentru apicultorul modern, de aceea, chiar și pentru tatăl meu care a crescut între stupi am cumpărat o carte de pe Libris.ro, care să îl ajute să se adapteze noilor metode de creștere a albinelor și să aibă stupi productivi și satisfacții pe măsură.

polen albine

Manual de creștere a albinelor de Claire și Adrian Waring

Manual de creștere a albinelor este o carte de referință în acest domeniu, completă și ușor de citit face o incursiune în lumea interesantă a albinei melifere și destăinuie secretele meșteșugului creșterii albinelor.

Atent structurată, ușor de înțeles, cu imagini și sfaturi sugestive, acest Manual de creștere a albinelor vă oferă date importante despre ciclul de viață al albinei melifere precum și modul în care funcționează colonia, albina meliferă în cadrul mediului înconjurător și importanța ei în polenizare. Va ajuta sa luați decizii corecte in alegerea echipamentului și procurarea albinelor, precum si găsirea și înființarea unei stupine, oferind recomandări pertinente cu privire la prevenirea și controlul roirii, utilizarea mierii, cerii de albine și propolisului cât și multe altele.

Manual de creștere a albinelor

Viitorul crescător de albine trebuie să țină cont că apicultorul are o mare responsabilitate asociată ecosistemelor și mediului și numai cei care simt respect și admirație pentru natură pot deveni buni apicultori.

Nu este nevoie de investiții mari, pasionat de creștere a albinelor, tatăl meu pornind de la 2 stupi. Nici de o parcelă mare de pământ nu ai nevoie, dar ai nevoie să cunoști totul despre albine și să stăpânești tehnicile de manipulare a stupilor moderni, dar și să știi cum să faci față celor mai importante boli de care poate suferi un stup.

Prin urmare, este recomandabil să citiți astfel de cărți de inițiere în apicultură, unde toate aceste lucruri sunt cu atenție descrise și unde puteți înțelege tot ce ține de activitatea de apicultură.

Experiența în sine este fundamentală doar dacă vreți să vă deschideți o stupină. Cel puțin câțiva ani de experiență vă permit să cunoașteți detaliile apiculturii și atunci vă puteți decide între menținerea activității ca hobby sau să deveniți producător de miere.

Apicultură este o activitate sănătoasă și relaxantă dacă este luată că hobby, dar poate fi și periculoasă și frustrantă. Înțepăturile la care sunt supuși apicultorii pot provoca alergii grave și nu aveți idee de câte ori l-am văzut pe tată ba cu un deget umflat, o ureche sau un obraz deformat, doar de la un singur ac. Prin urmare este recomandabil că înainte de a va îndrepta spre această profesie să mergeți la alergolog, pentru a stabili dacă sunteți alergici la veninul albinei.

albina

Apicultura, un hobby cu satisfacții mari

Stupul trebuie privit că un singur organism viu capabil să-și regleze temperatura și umiditatea internă, să hrănească și să păstreze rezervele ca un oraș mare ai cărui locuitori sunt albinele apărându-se singure, atât de organisme mai mici precum bacterii, fungi, microorganisme, cât și de la animale mai mari precum șoareci, șopârle, urși și chiar oameni sau apicultori rău intenționați.

Din această carte veți învăța cum să respectați „regulile” impuse de albine pentru a obține beneficii de care să vă bucurați alături de familie.

Veți înțelege că apicultorul trebuie să contribuie la menținerea în viață a acestui organism, adaptând urdinișul, numărul de rame sau suplimentând magazia la nevoile de extindere și reducere ale stupilor.

Găsiți sfaturi despre protejarea stupilor în timpul iernii, astfel încât șoarecii să nu intre sau despre cum să le deschideți urdinișul vara, pentru a facilita venirea și intrarea albinelor lucrătoare în stup.

Veți învață cum să proporționați mierea pentru a le lasă și lor hrană și a evita astfel pierderea stupului dacă este lăsat cu puține rezerve. Veți ști cum să protejați stupii de intemperii, punând umbră vara și adăpostindu-i iarna, împiedicând să se încingă lemnul sau încercând să obțineți o locație cu apă în apropiere vara etc.

Toate aceste lucruri și multe altele sunt descrise în carte de crescători de albine cu experiență care vă invită să faceți parte din marea familie a apicultorilor.

stup albine

 • 29
 •  
 •  
 • 2
 •  

Be the first to comment on "Învață să devii apicultor -Manual de creștere a albinelor de Claire și Adrian Waring"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*