#mâncarecunotificare, iti spune cand vrea la racoare

#mancarecunotificare
Share the joy

 #mâncarecunotificare, îți spune când vrea la răcoare

Lanţul frigului, element cheie în siguranţa alimentară

Pierderea temperaturii optime de refrigerare în orice etapă a procesării, ambalării, manipulării sau transportului unui produs alimentar, pune în pericol siguranţa şi calitatea acestora.
Acest concept si denumire, a apărut în industria alimentară pentru a sublinia importanţa păstrării alimentelor la aceeaşi temperatură, refrigerate sau congelate, până sunt consumate, protejând astfel sănătatea consumătorului.

După cum ştiţi, temperaturile scăzute, adică frigul, încetineşte degradarea alimentelor şi a propietăţilor senzoriale: gust, miros, culoare, etc. Menţinerea intactă şi fără fluctuaţii a temperaturii recomandată de producător pentru orice produs, este esenţială pentru asigurarea securităţii alimentare pentru produsele perisabile, astfel încât toate lumea implicată: producători, distribuitori şi comercianţii cu amănuntul, trebuie să acorde o atenţie deosebită pentru a păstra intact lanţul frigului.

Însă trebuie să recunoaştem că tot acest efort comun, nu ar avea nici o importanţă, fără cooperarea consumatorului final. Noi cei care luăm produsul de pe raft şi nu acordăm importantă acestui concept care păstrează integritatea alimentelor noastre.

Conservarea prin răcire este cea mai cunoscută metodă de a păstra alimentele pe termen scurt, pentru că frigul inhibă dezvoltarea bacteriană şi procesele care pot duce la alterarea alimentelor.

Despre toate acestea eu personal am învăţat le orele de tehnică alimentară dar, pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu termenii şi nu îşi dau seama cât de important este acest lanţ al frigului, Caroli Foods a scos pe piaţă o #mancarecunotificare, salamul Semenic Extra, a cărui etichetă afişează un carolimetru termic.

Caroli „app” #mancarecunotificare îţi spune când vrea la răcoare

Astăzi suntem obişnuiţi să acordăm atenţie elementelor vizuale care ne amintesc că trebuie să facem un lucru sau altul. Dacă a apărut sticla cu leduri, care se luminează când trebuie să ne hidratăm, chiar diverse aplicaţii mobile pentru a mânca la ore fixe, a uda orhideea, hrăni peştii sau orice altceva vă trece prin cap, iată că în industria alimentară şi-a făcut apariţia eticheta sensibilă termic, care te avertizează când trebuie să aşezi din nou alimentul în frigider.

Astfel, ţinând cont de aceste considerente, Caroli Foods ne arată cât de importanţi suntem pentru ei, noi, consumatorul final şi extind grija pentru alimentele pe care le produc, până dincolo de uşile supermarketurilor, chiar până în casele noastre.

Carolimetru termic aşezat de Caroli Foods pe eticheta salamului Semenic Extra, face parte dintr-o nouă eră a etichetelor care nu doar că sunt inovatoare, creative sau interesante dar, sunt şi extrem de utile. Astfel de fiecare dată când aceste îşi vor schimba culoarea, ne vom aminti că lanţul termic este pe cale să se întrerupă şi trebuie să punem alimentul la rece.

De când sunt mamă, am încercat să îi ofer fiului meu tot ce este mai bun. Sandvişurile cu salam Caroli nu ne-au lipsit niciodată de la micul dejun.

Pruncul a crescut frumos şi sănătos iar acum, la aproape 9 ani, a început să îşi prepare singur sandvişurile. Însă copiii nu pot fi atât de grijulii ca noi adulţii şi de multe ori găseam salamul pe masă. Prichindeii nu au noţiunea timpului şi când îl întrebam când a scos salamul din frigider, îmi spunea că „mai înainte”, însă acest lucru putea foarte bine sa însemne, că l-a lăsat pe masă de dimineaţă.

#mancarecunotificare

Acest lucru nu se va mai întâmpla de acum, pentru că însăşi eticheta îmi va spune dacă mai înainte, înseamnă… puţin mai devreme sau… dimineaţă devreme.

sub 8°C are culoarea verde
peste 8°C începe să să coloreze în galben

Verde – hai, galben – stai, #mancarecunotificare care îţi spune când vrea la răcoare

Caroli Foods este un producător conştiincios, care se gândeşte la sănătatea consumatorilor care îl iubesc pe… Şerveţel şi salamurile de calitate, astfel că monitorizează întregul lanţ frigorific al produselor sale de la primul cubuleţ de carne, până la produsele delicioase ce ajung pe rafturile magazinelor. De aici este treaba noastră să avem grijă de sănătatea noastră şi a familiei noastre. De aceea este indicat ca atunci când cumpărăm alimente perisabile, să folosim pungi frigorifice, care vor păstra lanțul frigului neîntrerupt.

Verde vom găsi carolimetru, peste tot în magazine unde salamul este păstrat în vitrine frigorifice, dacă e galben, nu e bine, înseamnă că temperatura nu e adecvată şi posibil ca acel salam să nu mai fie bun de mâncat.

Produsele Caroli Foods, au un conţinut de carne de peste 90%, iar carnea, după cum se ştie, este foarte perisabilă, de aceea această eticheta termosensibilă este binevenită.

#mancarecunotificare

Cadranul termosensibil îşi va schimba culoarea în funcţie de temperatura produsului, iar dacă ai avut răbdare să citeşti până acum şi în faţa ta s-ar fi aflat un baton de salam Semenic Extra de la Caroli, ai fi observat că eticheta termosensibilă începe să se îngălbenească, întocmai că eticheta virtuală #mancarecunotificare, pe care am împrumutat-o de la Şerveţel să ți-o arăt si ţie, să înţelegi cum funcţionează. Un scroll  cu rotiţa mouse-ului tău până în josul paginii şi o plimbare cu vestitul Şervetel, îţi vor demonstra cât de repede şi uşor se pot strica alimentele.

Aşadar #mancarecunotificare este un mod de monitorizare inteligentă a produselor pe care le aşezăm în farfuria noastră. Carolimetru care este încorporat în etichetă îşi schimbă culoarea pentru a te asigura că produsul este consumat în cele mai bune condiţii, fără a -ţi pune în pericol sănătatea. În acest fel, Caroli Foods îmbunătăţeşte nu doar modul de prezentare a produsului, prin schimbarea etichetelor tradiţionale ce cele termosensibile, dar se asigură că salamul cel mai fin şi mai delicios de pe piaţa românească, va avea acelaşi gust unic şi aceeaşi savoare, ori de câte ori îl aşezăm în farfurie.

Scopul carolimetrului termic, este de a ajuta consumatorii să păstreze intacte caracteristicile produsului şi de a avea grijă de sănătatea lor.

 

1 Comment on "#mâncarecunotificare, iti spune cand vrea la racoare"

  1. Geniala inventia. Toti producatorii de carne ar trebui sa o folosesca.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Castigatori campanie Descopera singura #mancarecunotificare - Blogal Initiative

Leave a comment

Your email address will not be published.


*