Mama și copilul tips – produse de îngrijire a pielii pe timp de iarnă

produse cosmetice mama si copilul
Share the joy

Mama și copilul tips – produse de îngrijire a pielii pe timp de iarnă

Îți place iarnă? Este cea mai magică perioadă a anului, nu-i așa? Acum natura se întrece pe sine și în câteva minute îmbracă totul în mărgaritare uimindu-ne cu fulgii delicați. Dar iarna aduce și alte lucruri ceva mai puțin plăcute, iar unul dintre ele este o piele mai sensibilă, predispusă la deshidratare. De aceea astăzi vă povestesc despre o etapă foarte importantă de îngrijire a pielii copiilor pe timpul iernii și anume: hidratarea, dar și despre câteva produse care îmi plac foarte mult.

Săptămâna trecută în Suceava au fost -25C. Nu știu dacă ție ți se par multe sau puține, dar pentru un copil care trebuie să meargă la grădiniță la ora 8 dimineață e un frig insuportabil. Chiar dacă nu dăm importanță, frigul, soarele “cu dinți” al iernii și zăpada sunt și ele dăunătoare pielii noastre. Ba mai mult, frigul poate irita pielea delicată a copiilor, în special fața. Asta pentru că pielea lor este mult mai fină și mai subțire decât cea a adulților și suferă mult mai mult datorită agresiunile externe.

Prin urmare este foarte important ca noi, părinții, să punem accent pe hidratare și o îngrijire corespunzătoare a pielii în această perioadă, deoarece temperaturile scăzute pot provoca microleziuni și alte reacții negative ce pot avea repercusiuni toată copilăria, afectând chiar și viața de adult.

Hidratarea pielii, o etapă importantă în rutina de îngrijire

Gerul, vântul rece și trecerile bruște de la un mediu cald la frig ne deshidratează pielea, făcând-o să fie aspră și mai puțin elastică. De aceea, în anotimpul rece, trebuie să folosim chiar și pentru copii noștri produse cosmetice care hrănesc și hidratează suplimentar dermul.

Hidratarea și îngrijirea pielii sunt două lucruri care nu pot fi separate, un întreg unitar ce adună la un loc și o alimentație echilibrată și o hidratare internă corespunzătoare, dar și produse cosmetice dedicate, îndreptare țintit spre anumite grupe de vârstă. Am mai vorbit în trecut despre produse de îngrijire create special pentru bebeluși, iar astăzi vă reamintesc importantă utilizării acestora atunci când pielea încă nu și-a format barieră protectoare, fiind încă în stadiu de dezvoltare.

produse cosmetice mama si copilul

Nici eu nu mi-am dat seama cât de important este acest lucru până nu am devenit mamă, gândindu-mă că orice gel de duș este bun pentru mine, poate fi bun și pentru copilul meu… dar nu este chiar așa. În maternitate am primit cadou un coșuleț pentru mama și copilul, iar începând de acolo aveam să pătrund într-o lume complet diferită de universul meu parfumat în care mă scufundăm cu atâta plăcere.

Fără parfum, fără parabeni, sulfiți, detergenți sau coloranți…

Primul lucru pe care l-am descoperit la produsele pentru îngrijirea bebelușilor a fost lipsa parfumului sau dacă aveau o aromă, această era atât de delicată și aproape imperceptibilă, că părea o adiere. Apoi citind cu atenție etichetele am văzut că nu au parabeni, sulfiți, detergenți sau coloranți care ar putea dauna pielii gingașe de pe trupușoarele firave, în schimb au ingrediente care hidrateaza și hranesc pielea până în cele mai profunde straturi.

Dacă mă urmăriți de ceva vreme stiți că fiul meu se confruntă adesea cu episoade de dermatită atopica, așa că veșnic am căutat produse blânde, care să curețe și să hidrateze pielea fără a o agresa. Totodată pielea sensibilă are nevoie și de hidratare suplimentară, cu atât mai mult în timpul iernii. Așa aveam să descopăr gamă Baby Dove.

Baby Dove… ideale pentru hidratare delicată

Cine nu cunoaște produsele Dove cu o pătrime cremă hidratantă? Ei bine de câțiva ani aceștia au introdus în portofoliul lor și produse speciale pentru copii și bebeluși, formulate fără parabeni sau fitalati. În plus sunt deosebit de blânde cu pielea bebelușului, deoarece curăță fără agenți tensioactivi sulfatați și bineînțeles… au o pătrime de cremă hidratantă Dove.

Pentru că fiecare dintre noi este unic și fiecare piele are nevoie de îngrijiri care să i se potrivească Dove a dezvoltat mai multe game de produse pentru bebeluși.

Baby Dove Hidratare profundă cu formulă ce va ajuta la recuperarea nutrienților esențiali ai pielii bebelușului și la menținerea hidratării sale naturale. Această gamă are o ușoară aromă delicată ce nu persistă decât câteva minute după utilizare.

Baby Dove Sensitive Fără parfum ce este indicată bebelușilor cu pielea cea sensibilă, atopică. Gama Dove Sensitive cuprinde produse hipoalergenice și formule curate ce îngrijesc pielea copilului în cel mai delicat mod posibil și nu are niciun pafum.

Dove Baby Derma Care

Dove Baby Derma Care

Dove Baby Derma Care spală delicat pielea copilului și-i asigură nutriția necesară. Acest produs minunat poate fi folosit în rutina de îmbăiere zilnică. Pur și simplu este de ajuns să udați pielea bebelușului cu apă caldă și să spălați ușor cu mâinile.

  • elimină delicat toată murdăria
  • hidratează intens
  • are acțiune hrănitoare
  • pentru pielea sensibilă, predispusă la alergii

Dove Baby Derma Care are o consistență medie și este de culoare alb, ușor translucid. Aș putea spune că este unul dintre cele mai echilibrate produse de acest gen, foarte cremos și hidratant, formează o spumă deosebit de fină, ce curăță ușor și se clătește la fel de ușor.

Pentru că iarna pielea tinde să se deshidrateze mai mult, puteți completa rutina de ingrijie cu Baby Dove Rich Moisture Lotion, ideală pentru a menține pielea hidratată toată ziua. Se poate aplică atât imediat după duș, cât și pe obrăjori în diminețile geroase.

Nivea Baby șampon delicat

Nivea Baby șampon delicat

Băiețelul meu s-a născut cu o podoabă capilară de toate frumusețea. Deja la două luni îi prindeam o codiță în frunte să nu îl deranjeze părul. De aceea am folosit acest șampon bebeluși de la Nivea, produs căruia i-am rămas fidelă până astăzi.

Șamponul Nivea Baby Baby curăță eficient scalpul, spală bine părul și îl lasă ușor de descurcat, detaliu care capătă o dimensiune importantă când ai un bebe cu părul până la umeri.

Când alegi un șampon bebeluși, alt detaliu la care trebuie să fii atentă este efectul “no tears”, pentru că până te obișnuieșți cu mișcările bruște ale copilului, spălatul cu o mână și atenția excesivă pe care trebuie să o concentrezi aupra pruncului, spuma care ar putea agresa ochii nu trebuie să existe. De aceea acest șampon se regăsește pe etajeră din baia mea și astăzi, când cel mic a învățat să își spele singur părul și o face cu plăcere pentru că nu apare niciun disconfort dacă îi intră spumă în ochi.

Totodată mi s-a părut că îl ajută mult și când are episoade de dermatită ce se întind pe ceafă, urcând pe scalp spre creștetul capului.

Mustela Bébé gel calmant pentru igienă intimă pentru copii

În coșulețul mama și copilul pe lângă suzetă și tetine am avut și câteva am avut câteva produse Mustela, erau format mini și cred că au fost primele pe care le-am folosit în prima săptămână când ne-am întors acasă.

Mustela are un renume sonor în industria produselor farmaceutice europene pentru protecția și îngrijirea mamelor și copiilor. Aceasta oferă o gamă completă de produse special dezvoltate pentru a răspunde cel mai bine schimbărilor din pielea delicată a nou-născuților, sugarilor, copiilor și a viitoarelor mămici.

Gelul intim calmant Bébe Mustela conține avocado Perseose®, provenit din surse durabile, pH fiziologic și aloe vera. Gelul, care a fost special conceput pentru spălarea părților intime, iritate, ale bebelușilor și ale copiilor, asigură efect calmant instantaneu și oferă bebelușului senzație de confort de lungă durată. Este ideal pentru îngrijirea delicată a pielii sensibile și poate fi folosit chiar din primele zile e viață.

Mustela gel calmant mama si copilul

Un real ajutor când ne confruntăm cu iritații de la scutec, gelul calmant Bébe Mustela hrănește pielea și elimina total disconfortul.

Cu 97% ingrediente de origine naturală, Mustela Bébé gel calmant pentru igienă intimă pentru copii este testat dermatologic, nu conține parfum și nici uleiuri esențiale care pot avea impact iritant asupra pielii extrem de sensibile în zona scutecului.

Deoarece conține acid lactic, propriu produselor pentru igienă intimă, glicerină, aloe vera cu efect calmant și extractul de avocado cu rol hidratant și de refacere a barierei de protecție a pielii, eu îl recomand și mămicilor pentru îngrijirea intimă, deoarece mi se pare unul dintre cele mai delicate produse de acest gen.

Ție ce produse pentru mama și copilul ți-au plăcut atât de mult încât au rămas în rutina voastră de îngrijire și după ce pruncii au crescut?

Be the first to comment on "Mama și copilul tips – produse de îngrijire a pielii pe timp de iarnă"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*