Lenjerii de pat bumbac, 4 sfaturi pentru un somn confortabil

lenjerii de pat bumbac
Share the joy

Lenjerii de pat bumbac, 4 sfaturi pentru un somn confortabil

Decorul casei noastre a căpătat o importanţă deosebită în ultimul timp, deoarece spune o mulţime de lucruri despre personalitatea noastră şi despre felul nostru de a fi. Modul în care accesorizăm fiecare cameră, calitatea lucrurilor şi ambientul creat, nu are doar valoare estetică, de asemenea contribuie la starea de bine şi insuflă sentimentul liniştitor de „acasă”.

Dar decorul nu se rezumă doar la accesorii şi bibelouri. Dintr-un ambient plăcut fac parte şi lenjeriile de calitate, pernuţele şi chiar pilotele şi păturile. Acestea fiind o categorie foarte importantă deoarece contribuie la odihna noastră.

Odihna adecvată este esenţială pentru a ne reface energia pe care o consumăm în fiecare zi. De aceea este foarte important să dormim confortabil şi relaxat, doarece somnul de calitate este un factor decisiv care influenţează foarte mult starea noastră de sănătate şi randamentul de peste zi.

lenjerii de pat bumbac

Te-ai întrebat vreodată de ce nu dormi bine?

În general dăm vină pe saltea dar, niciodată nu ne gândim că lenjeriile sunt primele care vin în contact cu pielea noastră şi totodată primele care ne asigură un somn liniştit.

Cele mai bune lenjerii de pat bumbac, perne pufoase, o saltea înaltă şi o somieră de calitate vor asigura un somn odihnitor şi un nivel de stres scăzut.

Iată câteva sfaturi în alegerea unei lenjerii de calitate, care să îţi mângâie pielea şi să te îmbrăţişeze în căldura sa.

1. Foarte importantă este calitatea ţesăturii.

Indiferent cum ar fi, dacă alegi lenjerii de pat bumbac, vei avea parte de un somn la răcoare vara şi un cuib cald şi primitor iarna. Mătasea, fibrele sintetice , satenul şi alte materiale de acest tip, pot provoca iritaţii, nu lasă pielea să respire şi nu se adaptează anotimpului pentru a oferi confortul dorit.

Bumbacul insă, are calitatea de a lăsa pielea să respire, asigurând un confort optim. Acest material este cel mai recomandat pentru lenjerii. Este uşor, moale, pufos dar, totodată este un bun izolator şi iarna este plăcut şi călduros, iar vara, dacă ai lenjerii de pat bumbac, pielea ta va fi răsfăţată de materialul fin care absoarbe transpiraţia şi lasă pielea să respire.

2. Mărimea lenjeriei

De câte ori nu ai achiziţionat o lenjerie şi ai descoperit că plicul este prea mic sau prea mare pentru pilota, că cearceaful de pat nu cuprinde salteaua sau că tu ai perni pătrate, iar lenjeria ta are fete de pernă dreptunghiulare.

Atunci când te hotărăşti să cumperi o nouă lenjerie, trebuie să fii atent la dimensiuni. Cumpără din magazine de încredere care au afişate toate detaliile.

3. Îngrijirea lenjeriilor din bumbac

Chiar dacă nu vi se pare important, dacă ai lenjerii de pat bumbac, ai posibilitatea de a le spăla şi de a le călca la temperaturi mai înalte, decât cele din amestec de fibre sintetice.

Lenjerii de pat bumbac pot fi şi creponate. Acestea au avantajul că nu necesită călcare şi datorită modelului sunt perfecte pentru iarnă, deoarece reţin mai bine căldură, iar vara nu stau lipite de piele şi sunt răcoroase.

lenjerii de pat bumbac

4. Model, culoare, lenjerii de pat bumbac

Lenjeriile din bumbac sunt prietenoase cu pielea, iar coloranţii care le înfrumuseţează sunt ecologici, stabili şi antialergici, majoritatea cu certificare Oeko Tex. Acest tip de coloranţi nu se împrăştie la spălat şi lenjeriile rămân impecabile pentru timp îndelungat.

Potrivit experţilor, confortul este esenţial pentru odihna noastră şi un decor frumos şi elegant al dormitorului influenţează starea de spirit, contribuind la stabilitate emoţională şi lipsa de stres.

4 Comments on "Lenjerii de pat bumbac, 4 sfaturi pentru un somn confortabil"

  1. Sunt asa frumoase de mici nu stii pe care sa o alegi. Cea cu maci mi-a ramas si mie la suflet.

  2. O lenjerie de pat din bumbac si cu imprimeuri frumoase este tot ce am nevoie pentru un somn linistit.

  3. Prima lenjerie mi se pare geniala, e buna pentru insomniaci ca au de citit 😀 Lasand gluma la o parte sunt superbe toate si de buna calitate

  4. Eu ador lenjeriile, mai ales dupa ce sunt spalate si lasate sa se usuce in adierea vantului. Apoi intinse pe pat… prospetimea lor imi da o stare de bine si ma ajuta sa am parte de un somn linistit si de calitate. Chiar daca e scurt, macar e de calitate.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*