Legume iubitoare de soare și căldură – o listă cu recomandări și păreri Grădinamax

dovlecei
Share the joy

Legume iubitoare de soare și căldură – o listă cu recomandări și păreri Grădinamax

Nimic nu reflectă mai bine cuvântul vară decât o grădină bogată în plante, gata să își ofere recolta bogată. Dacă ai o grădină, mai mult ca sigur că știi despre ce vorbesc. Vara este o perioadă propice pentru numeroase plante de grădină, mari iubitoare de căldură și soare, pentru a-și dezvolta fructele și a ne oferi o gamă largă de opțiuni atunci când vine vorba de o dietă ușoară și sănătoasă.

Partea bună atunci când este cald afară este că semințele de plante încolțesc mult mai repede. Trebuie doar să ai grijă să menții solul reavăn, pentru a stimula încolțirea. Eu am încercat diverse semințe de la Grădinamax, toate răsărind destul de repede cu puțină grijă și atenție. Așadar, dacă ești interesat(ă) de Grădinamax păreri, din partea mea ai doar cele mai bune păreri. Tot ce am ales de la ei a fost de calitate și rezultatele au fost pe măsură. Desigur, am depus și eu efort în a oferi plantelor cele mai bune condiții de germinare și creștere, ceea ce mi-a asigurat succesul. Fără asta este puțin probabil să ai succesul dorit. Dacă te grăbești și vrei plantele mai repede în grădină, poți întotdeauna opta pentru răsaduri gata crescute. Doar că există puțin risc la transplantarea în grădină și pe perioada de acomodare, când ar trebui să le ții sub observație.

Ce fel de plante iubesc vara și ne oferă fructe gustoase? Mai jos ai o listă cu cele mai populare și preferate plante și legume de vară.

  • Dovleceii

În ziua de azi putem găsi o varietate mare de soiuri de dovlecei, deci nu este greu deloc să găsim ceva pe gustul nostru. Unde mai pui că dovleceii sunt foarte ușor de crescut, nu au nevoie de prea multă atenție, și sunt și foarte productivi. De la tradiționalul dovlecel, la zucchini și dovleacul plăcintar, te poți bucura de varietate la tine în grădină.

Dovleceii trebuie amplasați acolo unde au parte de mult soare. De asemenea, trebuie udați periodic. Recoltarea fructelor odată coapte va încuraja planta să mai producă și alte flori și fructe, oferindu-ți o recoltă îndelungată, pe întreaga perioadă a sezonului cald.

dovlecei Grădinamax

  • Roșiile

Cui nu-i place o roșie bine coaptă, fie în salate sau ca atare, ca garnitură la o gustare? Nu știu de ce, dar mie îmi place foarte mult și mirosul plantelor de roșii. Așadar, implicit, îmi place să lucrez cu aceste plante și să le am în grădină. Roșiile au nevoie de multă căldură și soare pentru a-și forma fructele și a le coace, ideal undeva la 6 până la 8 ore de soare pe zi. Deoarece au o perioadă mai lungă de creștere și fructificare, este bine să plantezi roșiile de îndată ce vremea s-a încălzit suficient. Cu alte cuvinte, încă mai poți planta roșii în luna lui iunie, dacă nu mai aștepți foarte mult.

Revenind la Grădinamax păreri, poți găsi la ei o gama foarte generoasă de soiuri de roșii. Dacă te simți mai aventuros(oasă), încearcă soiuri cu fructe de culoare galbenă, cu formă alungită, sau de culoare violet închis. Probabil că este cam târziu să experimentezi cu semințe de roșii acum, dar poate fi o idee grozavă pentru la anul.

  • Castraveții

Atunci când au condiții bune, plantele de castravete sunt foarte prolifice și productive. Poți mânca fructul direct de pe viță, în salate, sau îl poți mura pentru sezonul rece. Din acest motiv castravetele nu ar trebui să lipsească din grădină. Pe lângă soare din plin, castraveți își doresc și porții bune de apă. O udare corespunzătoare va ajuta planta să producă fructe pe parcursul întregului sezon. Atunci când crești castraveți ar fi bine să le oferi un suport pe care să se poată cățăra. Astfel fructele vor fi mai ușor de cules și nu se vor murdări după ploi.

castraveti de gradina Grădinamax

  • Fructele de tufă sau arbuști

Dacă ai porțiuni de curte cu soare, ar fi păcat să nu profiți de acest lucru pentru a planta anumiți arbuști ce produc fructe delicioase și sănătoase.

Zmeura, murele, coacăzul, agrișul, toate sunt foarte ușor de crescut, contrar părerilor pe care le ai. E bine de știut că anumite varietăți ar putea fi plantate și în ghivece de dimensiuni mai mari, în cazul în care nu este loc în grădină. Fructele lor sunt pline de vitamine și antioxidanți, pot fi gustarea ideală pe timp de vară sau pot face parte din deserturi și salate creative.

Eu mi-am achiziționat câțiva butași de zmeură și coacăz de la Grădinamax, și le merge foarte bine. Coacăzul are deja fructe ce încep să se coacă, iar zmeura este la nivel de flori momentan.

Este ceva plăcut în a putea culege fructe în propria curte, știind că sunt curate și crescute cu grijă.

1 Comment on "Legume iubitoare de soare și căldură – o listă cu recomandări și păreri Grădinamax"

  1. Si eu am de la ei câte ceva.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*