Ochelari de soare polarizați, alegerea perfectă pentru sănătatea ochilor mei

Share the joy

Ochelari de soare polarizati, alegerea perfectă pentru sănătatea ochilor mei

Pentru majoritatea dintre noi ochelarii de soare sunt un accesoriu pur estetic, nicidecum nu ne gândim că aceştia contribuie la sănătatea ochilor şi ar trebui purtaţi ori de câte ori lumina este foarte puternică sau razele soarelui ne mângâie faţă.

Aşadar iată-mă la început de octombrie, prezentându-va noua mea pereche de ochelari, ideali pentru a păstra intactă sănătatea ochilor şi în atotimpul rece: ochelarii de soare polarizaţi Rayons.

ochelari soare polarizati

De ce ochelari de soare polarizati?

Pentru a evita afectarea ochilor cauzată de expunerea constantă la radiaţiile solare nu este de ajuns o lentilă colorată ci este nevoie ca lentilele ochelarilor să fie polarizate.

Foarte multe persoane au impresia că aceşti ochelari polarizaţi sunt doar pentru sportivi, luând exemplu pe cei care practică ski, canoe sau alpinism. Însă protejarea ochilor de lumina soarelui este fundamentală pentru obţinerea confortului vizual şi pentru sănătatea vederii noastre.

Fără îndoială cel mai bun mod de a ne proteja ochii este folosind ochelari de soare de bună calitate, care au filtre adecvate pentru radiaţii UV atât de dăunătoare şi polarizate pentru a preveni că razele UV reflectate să ajungă la ochi, de aceea când am descoperit brandul Rayons, nu am stat pe gânduri şi am vrut perechea mea de ochelari de soare polarizaţi.

lentile polarizate

 

Lentile polarizate vs lentile colorate

Culoarea lentilelor şi protecţia acestora împotriva razelor soarelui nu au nici o legătură. Lentilele întunecate distorsionează lumina, uneori obosind ochiul şi nu ne protejează deloc. Astfel păcăliţi de culoarea întunecată, ochii sunt bombardaţi cu raze ultraviolete, fapt ce duce la degradarea retinei. Deci dacă purtăm ochelari cu lentile colorate, fără filtru UV şi fără să fie polarizaţi, în ciuda faptului că nu percepem lumina puternică, în timp pot apărea multe probleme de vedere, de cele mai multe ori ireversibile.

De ce sunt lentilele polarizate atât de speciale?

Ochelari de soare polarizaţi filtrează lumina puternică şi neutralizează reflexiile incomode care provin de la suprafeţe precum drumurile umede, apă, gheaţă sau zăpadă, de aceea în anotimpul rece când totul este acoperit cu strălucirea ca de diamant a zăpezii este absolut necesar să purtăm ochelari de soare polarizaţi, deoarece în acest fel nu ne va deranja reflexia soarelui şi vederea nu va avea de suferit.

ochelari soare polarizati

Ochelari polarizati Rayons

La nivelul confortului vizual, ochelarii de soare polarizaţi au devenit must have pentru mine. Faptul că mă încrunt când ies fără ochelari, mă doare capul de la lumina puternică, dar şi apariţia câtorva riduri de expresie, supărătoare şi inestetice, m-a făcut să încep să cumpăr ochelari de soare tot tipul.

Purtându-i am început să fac diferenţa între lentilele simple, colorate şi lentilele polarizate.

Ochelarii cu lentile simple, unele de plastic care se zarie rapid, altele de sticlă care crapă sau nu stau fix în rame, îmi obosesc privirea şi tot ajung să mă încrunt în spatele lor.

Lentilele polarizate însă, aduc un confort sporit. Nu am mulţi ochelari de soare polarizaţi, preţul din magazinele noastre fiind exorbitant, însă dintre toţi, de departe cei de la Rayons sunt cei mai calitativi şi costă doar o treime din preţ, dacă nu chiar un sfert… Modelul ales de mine, Gliese Sunglasses sunt absolut perfecți, îmi plac foarte tare și deja ii port zilnic.

Toate finisajele ochelarilor sunt perfect realizate. Nu sunt goluri între lentilă şi rame, acestea fiind îmbinate perfect.

Lentilele sunt dintr-o răşină specială, fabricate cu tehnologie TAC. Iar filtru de protecție UV este de 400.

ochelari de soare Rayons

Acest tip de lentile sunt foarte rezistente la zgârieturi şi la şocuri, faţă de cele din sticlă, nu distorsionează imaginea oferind o perspectivă clară şi un contrast perfect asupra a tot ce ne înconjoară, nu au nici un fel de viciu şi sunt foarte relaxanţi la purtat.

Va spuneam că am multe perechi de ochelari. Ei bine, cei luaţi de pe tarabe au câte un viciu la una din lentile, adică se poate formă uşor un efect de lupă şi mi se pare că păşesc în gol, lucru teribil de enervant şi obositor care îmi dădea dureri de cap … fizic vorbind.

Pe site sunt multe modele de ochelari, eu însă i-am ales pe aceştia care în opinia mea sunt un model clasic şi îi pot purta şi iarna fără să par ridicolă. Lentilele sunt negre, foarte odihnitoare, iar imaginea dincolo de ei este perfectă acesti ochelari fiind un accesoriu ideal pentru soferi.

Aşadar lentilele ochelarilor mei protejează complet ochii, atât împotriva reflexiei razelor soarelui şi împotriva deteriorării vederii, dar sunt totodată şi anti-îmbătrânire protejând pielea din jurul ochilor, pentru că lentilele obţinute prin tehnologia TAC resping 99% din razele soarelui.

Ochelarii au venit foarte frumos ambalați, în cutie de carton negru, foarte elegantă. Împreună cu ei am primit un sculeţ pentru a-i pastra și o laveta micuţă specială pentru șters lentilele.

Ochelari polarizaţi Rayons sunt un cadou perfect pentru ochii tai sau pentru cineva drag. Gasesti mai multe modele pe site sau pe pagina oficiala de facebook.

ochelari soare polarizati

ochelari de soare Rayons

3 Comments on "Ochelari de soare polarizați, alegerea perfectă pentru sănătatea ochilor mei"

  1. Foarte frumosi ochelarii.

  2. Stiu ca sr trebui sa port ochelari de soare, dar nu port poate si ca port foarte multe ore ochelari de vedere.

  3. Nice. Eu nu port ochelari de soare dar in ultimii ani soarele e tot mai puternic si ar cam fi nevoie. O sa tin cont de info de aici, merci 😉

Leave a comment

Your email address will not be published.


*