La ce trebuie să fii atent cand cumperi o mașină SH

revizie tehnica masina
Share the joy

La ce trebuie să fii atent cand cumperi o mașină SH

Piața de mașini second-hand este în creștere în ultima vreme. După un timp în care vânzările au stagnat din cauza pandemiei, intârzierile în producerea și livrarea de mașini noi din cauza crizei de microcipuri, materiilor prime și transportului, îi determină pe mulți dintre cei care își doresc o mașină să apeleze la piața second-hand pentru a-și procura cât mai curând un autoturism.

Această cerere provoacă creșterea prețurilor la rândul sau, deoarece cu cât cererea este mai mare, cu atât prețurile tind să fie mai mari, iar tendința de creștere se va păstra și pe parcursul acestui an.

Dacă și tu îți dorești o mașină SH am încercat să adun în acest articol câteva lucruri la care trebuie să fii atent pentru a obține autovehicul visurilor tale fără evenimente neplăcute.

revizie tehnica masina sh

Verificări obligatorii cand cumperi o mașină SH

Cererea de mașini uzate a generat un import masiv de autoturisme second hand de pe pietile vestice. Însă mașinile frumoase și strălucitoare pe care le vedem afișate pe stradă cu intenția de vânzare pot veni cu multe vicii ascunse care în cele din urmă vor duce la pierderi financiare, de aceea înainte de a încheia o astfel de tranzacție cu un contract vânzare cumpărare auto trebuie să faci câteva verificări.

Primul și cel mai important lucru sunt actele mașinii. Cere întotdeauna Cartea de Identitate a Vehiculului și certificatul de înmatriculare al acestuia care trebuie să fie în original. Dacă numele care apare în acte nu coincide cu cel al vânzătorului sau nu există documente care să ateste tranzacția cu fostul proprietar, acest lucru trebuie să fie un semnal de alarmă și să renunți la tranzacție.

Înainte de a cumpăra mașina, puteți verifică antecedentele acesteia cu ajutorul site-urilor de genul VIN Report, care oferă informațîi din istoricul autovehiculului, despre existența unor evenimente rutiere, verificări oficiale din Registrul inspecţiilor tehnice periodice și număr de kilometri reali, fotografiile autovehiculului,
verificarea în baza de date a autovehiculelor furate și multe alte detalii tehnice.

Pentru acest report aveți nevoie de numărul VIN al mașinii care se află în general pe o parte nedemontabilă.

Verificați dacă motorul și numărul de șasiu au seriile nealterate, pentru această verificați că acestea să coincidă cu celelalte părți ale vehiculului și să corespundă cu cele care apar pe cartea de identitate a mașinii

Totodată trebuie să verificați kilometrajul, dacă este prea mic, această poate însemna că vă confruntați cu o înșelătorie.

Pentru verificările tehnice cel mai bine vă adresați unui atelier specializat. Unii vânzători acceptă orice test.

La prima vedere trebuie să priviți cu atenție linia mașinii și vopseaua pentru denivelări, lovituri sau alte indicii ale accidentelor anterioare. Experții recomandă să nu cumpărăm niciodată o mașină care a fost implicată într-un accident. Deși nu trebuie să uităm de inspecția fizică care este, de asemenea, foarte importantă și un moment bun pentru a descoperi dacă mașina este în ordine și în stare bună atât în interior cât și la exterior.

Testează mașina pe șosea

Nu încheia tranzacția fără să testezi singur vehiculul. Dacă nu ai experiență, încearcă să găsești un prieten care te poate ajuta. În timpul acestui test fii atent la vibrații, orice zgomote ciudate și accelerează pentru a testa puterea motorului.

Alt lucru pe care trebuie să îl verificați este cel legat de taxe și impozite. Am găsit pe blogl celor de la autovit.ro un articol foarte interesant despre modul în care se calculează un impozit auto, însă pe lângă acesta mai aveți asigurarea obligatorie și Rovinieta. Calcului impozitului auto se stabilește în funcție de capacitatea cilindrică a motorului autovehiculului tău, exprimată în centimetri cubi.

Coeficientul de calcul al impozitului este simplu de înțeles, iar valoarea datorată către stat crește cu o sumă fixă, în funcție de capacitatea cilindrică a fiecărui motor.

Nu în cele din urmă gândește-te și la locul de parcare. Unele orașe sunt supraaglomerate, străzile mici și înguste sunt tixite de mașini, astfel incta dacă vrei să îți cumperi un microbus de exemplu, trebuie să fii conștient că nu îl poți ține “la scară”. Acest detaliu pare nesemnificativ, însă devine frustrant când găsești să parchezi mașina la câteva străzi distanță de unde locuiești.

1 Comment on "La ce trebuie să fii atent cand cumperi o mașină SH"

  1. Multumim pentru sfaturi.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*