La ce trebuie sa fii atent când alegi ghete fotbal pentru copii

ghete fotbal
Share the joy

La ce trebuie sa fii atent când alegi ghete fotbal pentru copii

Fotbalul este un sport exigent, unul dintre puținele unde este necesar să aveți echipament și accesorii de bună calitate pentru a-l practica cu succes. Echipamentul unui fotbalist nu se rezumă doar la jambiere și tricou cu numărul norocos. În general tipul de echipament pe care trebuie să îl utilizeze fiecare jucător de pe teren, indiferent dacă este profesionist sau amator, se compune din cinci lucruri specifice: tricou, șort, jambiere, ghete fotbal și protectoare pentru tibie pentru jucătorii profesioniști.

Deși majoritatea jucătorilor poartă doar un anumit tip de ghete fotbal și cei care aspiră la titlul de jucător sau își doresc să joace fotbal cu prietenii trebuie să fie conștienți de importanța acestora. Oricum ar fi, cu siguranță trebuie să fie de cea mai bună calitate pentru a proteja picioarele în timpul jocului.

De ce este nevoie să ai ghete fotbal speciale

O pereche ghete fotbal bune reprezintă unul dintre cele mai semnificative elemente ale echipamentului jucătorilor. Funcția acestora este atât de importantă încât cele mai cunoscute branduri producătoare de îmbrăcăminte sport investesc ani de zile în dezvoltarea acestora înainte de a le introduce pe piață.

Pe teren picioarele fotbalistului au aceeași funcție pe care o are tracțiunea unui automobil pe sosea, iar ghetele sunt anvelopele, menținându-l constant în picioare, fără să cadă când aleargă cu viteză, ajutându-l să paseze mingea și să înscrie goluri fără să alunece.

Achiziționarea unor ghete fotbal dedicate previne accidentările, îmbunătățește mobilitatea și agilitatea, crește viteza jucătorului și îl ajută să aibă stabilitate pe orice vreme.

ghete fotbal

Fotbal pentru copii

Orice băiat își dorește să devină fotbalist și știm cu toții că practicarea sportului aduce multe beneficii pentru sănătatea și dezvoltarea armonioasa a celor mici. Când încep antrenamentele este important ca aceștia să aibă echipamentul adecvat.

În fotbal tricourile sunt inscripționate de obicei cu sigla echipei și a sponsorului, iar pe spate cu numele și numărul jucătorului. Cei mici vor dori întotdeauna să poarte numărul sau numele unui jucător cunoscut, până vor îmbracă tricoul echipei din care fac parte. Tricourile pot fi din materiale moi, care permit pielii sa respire.

Portarul și arbitrul trebuie să poarte un echipament de culori diferite pentru a putea fi distinși de ceilalți jucători. În componența echipamentului portarului intră și mănușile.

Achiziționarea unor ghete de fotbal pentru copii poate fi un proces complicat, mai ales dacă alegem prima încălțăminte de acest fel. Uneori poate fi o adevărată provocare pentru părinți. Nu este același lucru ca atunci când alegem primele mingi de fotbal și este exclus să lăsăm copiii să joace fotbal în teniși sau adidași normali.

Pe piață sunt o sumedenie de modele, așa că ar trebui să căutați bine perechea de ghete de fotbal cu crampoane sau fără, în funcție de terenul unde vor juca, pentru ca cei mici să nu se accidenteze în timpul antrenamentelor.

Ghid pentru cumpărare ghete de fotbal pentru copii

Înainte de a te uita la altceva, confortul ar trebui să fie primul obiectiv atunci când alegi ghetele pentru fotbaliștii familiei. Scopul este să te asiguri că se potrivesc bine și nu îi deranjează în ceea ce privește dimensiunea sau forma piciorului.

Nu uita că cei mici se dezvoltă și cresc foarte repede, de aceea trebuie să verifici cu regularitate dacă ghetele se potrivesc încă.

Dacă achiziționarea de ghete de fotbal se face online, va recomand magazinul sport Hervis care are un sistem de măsuri extrem de bine pus la punct.

Trebuie să știi bine mărimea și marca pe care o preferi, poți măsura lungimea și lățimea piciorului copilului pentru a alege cel mai bine.

Atunci când cumperi încălțăminte dedicată sportului rege este important să ții cont de suprafața pe care se joacă. Cele pentru copii pot fi Firm Ground (FG) pentru teren cu iarbă scurtă fermă, TURF (TF) pentru iarbă artificială și sala interioară sau stradală.

În general, există aproape tot atâtea modele de ghete fotbal pentru copii, cât și pentru adulți. În mod ideal, ar trebui să te uiți cu atenție printre opțiunile pe care le vei găsi și să le alegi în funcție de mărime, teren și de stilul de joc al copilului

Materialele sintetice sunt cea mai bună opțiune pentru copii, deoarece sunt ușoare, versatile, durabile și impermeabile.

Cei mici vor putea alege între culorile lor preferate, pentru că pot alege între tonuri vibrante, culori neon sau clasice precum alb și negru.

Interiorul ghetelor de fotbal și branțul trebuie să fie din materiale care să permită piciorului să respire. În mod ideal, acestea ar trebui să fie ușoare și absorbante de șocuri.

1 Comment on "La ce trebuie sa fii atent când alegi ghete fotbal pentru copii"

  1. Mulțumim pentru sfaturi!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*