Tot ce trebuie să știi când cumperi bijuterii pentru copii – ce modele să alegi

bijuterii cireste
Share the joy

Tot ce trebuie să știi când cumperi bijuterii pentru copii

Peste tot în lume copiii poartă bijuterii de la o vârstă fragedă. Tradițiile culturale și convingerile religioase sunt principalele motive pentru care bebelușii și copiii mici poartă bijuterii specifice. În România, fetițele primesc cercei chiar în primele zile de viață, uneori aceștia fiind puși de către o asistentă înainte că tânăra mamă să părăsească maternitatea. Însă cei mai mulți dintre copii primesc prima bijuterie de la nași, chiar în ziua botezului.

Celor mai mulți dintre noi ne place să cumpărăm bijuterii pentru copiii noștri din motive personale, cum ar fi zile de naștere sau sărbători emblematice, cu toate acestea bijuteriile pentru cei mai mici trebuie alese cu grijă, respectând anumite criterii.

Înainte de toate trebuie să alegem pentru copiii noștri doar acele bijuterii care oferă siguranță. Nu este recomandabil să cumpărăm anumite tipuri de bijuterii, cum ar fi cele care conțin nichel, pentru că acestea ar putea provoca iritații sau cele de plastic și silicon care pot provoca leziuni pe pielea delicată.

Un alt lucru de luat în calcul este modelul bijuteriei. Există riscul de sufocare accidentală dacă lănțișoarele sunt prea lungi de exemplu, iar sistemul de prindere a cerceilor poate crea riscul de a zgâria urechiușa. Brățările se pot agață în diverse lucruri și crea disconfort daca au un model prea filigranat.

Bijuteriile pentru copii nu ar trebui să fie deranjante, astfel încât să poată să se joace și să se miște liber fără a se simți inconfortabil.

Copiii mici au pielea delicată și sensibilă care absoarbe nichel, plumb și cadmiu mult mai rapid decât adulții, iar aceste elemente sunt dăunătoare pentru organism. Deci, nu cumpărați bijuterii fără să știți din ce sunt făcute.

Totodată trebuie să ne asigurăm că bebelușul nostru nu este alergic la orice metal, iar pentru a elimina acest risc cel mai indicat este să alegem bijuterii din aur sau platină precum cele de aici.

Nu cumpărați bijuterii pentru copii de la secțiunea de adulți. Bijuteriile pentru cei mici sunt special create astfel încât să ofere siguranță deplină pe toată perioada purtării lor, să fie comode și ușor de scos în caz de nevoie.bijuterii pentru copii

Sfaturi pentru achiziționarea bijuteriilor pentru copii

Jucăriile și hainele sunt un dar minunat, dar bijuterii vor avea o altă semnificație când cel mic va crește, devenind o amintire neprețuită. În plus cei mici vor fi entuziasmați să primească prima lor bijuterie.

Cele mai indicate modele pentru bijuteriile celor mici sunt cu design de elemente din natură și animale precum și cele cu modele Disney.

Cadouri pentru evenimente sau sărbători

Există mai multe etape în viața copilului, iar cele precum botezul sau tăiatul moțului sunt primele ocazii în care cel mic primește cele dintâi bijuterii. Apoi este sfârșitul grădiniței, banchetul de sfârșit de clasă și multe alte zile cu semnificații deosebite pentru familie.

Modele de bijuterii potrivite pentru copii

De ceva vreme au apărut diverse agrafe, suzete și lănțișoare pentru suzete din metale prețioase. Așa cum am subliniat mai devreme nu pot fi considerate un moft. Pentru unii copii care sunt alergici, aceste obiecte realizate din aur sunt foarte utile.

suzeta bijuterie

  • Cercei pentru copii

Cerceii trebuie să fie întotdeauna cu închidere sigura. În mare parte pentru că aceștia se pot deschide și copiii sunt curioși, putând înghiți micile giuvaiere. Totodată, cerceii sunt cei mai ușor de pierdut pentru că cei mici încă nu sunt conștienți de toate lucrurile în jur și nu sunt atenți la aceste mici detalii.

Insecte, vrăjitoare, trandafiri, emoji, căpșuni, soarele și luna și multe alte astfel de simboluri vor înfrumuseța urechiușele și vor aduce un plus de bucurie oricărei zile, făcând mica prințesă să se simtă importantă și apreciată.

cercei pentru copii

  • Bijuterii pentru copii – Lănțișoare, coliere și pandantive

Pe măsură ce copilul crește poate începe să aibă anumite preferințe fie pentru o culoare fie pentru un anumit model. Când ajungem în această etapă putem oferi lănțișoare elegante din aur roz sau galben de care vom agăța pandantive ce pot purta pietre asociate zilei de naștere, inițiala numelui, coroană sau prințese Disney, stele, pandantive infinit sau medalioane în formă de inimă, un model favorit al tuturor timpurilor.

Bijuterii pentru copii - Lănțișoare, coliere și pandantive

  • Inele –  cele mai potrivite bijuterii pentru copii

Eu am un băiețel, așa că nu pot a îmi imaginez cum este să aleg un inel pentru o fetiță. Însă pentru copilul meu am ales cu grijă un lănțișor scurt și o brățară pe care am gravat data nașterii.

Când vine vorba de inele, nu ai putea niciodată să greșești cu inelele care au o piatră semiprețioasă. Alte design-uri acceptate cu entuziasm de micile prințese sunt inelele în formă de inimă și simbolurile care reprezinta animale.

  • Bijuterii pentru copii cu însemnătate religioasă

În diverse culturi din întreaga lume copii poarta semul credinței pe care le-o insuflă înaintașii lor. Așadar indiferent de credințele noastre religioase, întotdeauna putem adăuga simbolism în bijuteriile pe care le oferim copiilor noștri, fie că este un crucifix, micul Buddha, simbolul lui Om etc.

  • Bijuterii personalizate pentru copii

Pentru copilul meu am ales să gravez dată nașterii pe brățară. A fost un impuls de moment și nu regret.

Aceste simboluri personalizate ale copilului, precum ar fi data nașterii, numele, semnul zodiacal și chiar diagrama bătăilor inimii, aceste bijuterii capătă o semnificație aparte și vor fi păstrate în caseta prețioasă pentru tot restul vieții.

Bijuterii pentru copii - peridot

De unde cumpărăm bijuterii pentru copii

Cumpărarea de bijuterii pentru copii poate fi o sarcină dificilă, însă eu am avut o experiență frumoasă cu bijuteria online www.bijuteriilarosa.ro și îmi permit să îi recomand. De aici am un colier absolut fabulos, lucrat extrem de îngrijit și elegant, precum cele de aici. De altfel vi l-am arătat în diverse postări pentru că am fost impresionată de delicatețea și perfecțiune lui.

Pe acest site veți descoperi cele mai speciale idei bijuterii pentru bebeluși și copii, iar atunci când va veni momentul să decideți să cumpărați bijuterii pentru copii, nu veți avea o sarcină dificilă, ba chiar mai mult, puteți alege împreună pentru ca pe site sunt extrem de detaliate și bine puse în valoare.

Dacă doriți să vă educați copiii despre cum să își păstreze bijuteriile, puteți să le cumpărați o cutie specială de bijuterii și să îi învățați cum să le păstreze în siguranță, astfel vor creşte responsabili și vor ști să aibă grijă de lucrurile lor.

1 Comment on "Tot ce trebuie să știi când cumperi bijuterii pentru copii – ce modele să alegi"

  1. Foarte frumoase,mulțumim pentru recomandări.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*