Învață engleza studiind 20 de minute pe zi, trucurile mele pentru învățarea unei limbi străine

invata engleza
Share the joy

Învață engleza studiind 20 de minute pe zi, trucurile mele pentru învățarea unei limbi străine

Acum mulți ani drumurile vieții m-au purtat spre alte meleaguri, obținând un fel de bursă în Spania. Spaniolă nu știam ninguna palabra, nu mi-au plăcut nicicând telenovelele… Engleză știam doar ce am învățat pe băncile școlii. Un limbaj de lemn, cuvinte nearticulate și multe propoziții și fraze simple, învățate pe de rost să pot lua note bune la teste.

După cum era de așteptat, în locul în care am ajuns, aproape toți cei care învățau și lucrau acolo erau cel puțin bilingvi, dar pe cuvânt că majoritatea vorbeau cel puțin patru limbi străine. Atunci mi-am dat seama că încercările mele de a învăța o a două limbă străină la școală au fost în zadar și asta în mare parte pentru că nu aplicam corect metoda de învățare, dar mai ales pentru că nu puteam repeta oral ceea ce scriam pe caiet, iar în puținele momente când o făceam, mă rușinam de propria-mi dicție și nu mai învățam.

După ce am locuit în Madrid aproape 8 ani, am ajuns în cele din urmă la un nivel excelent de conversație în limba spaniolă și de atunci mă străduiesc să nu îl pierd. În fiecare zi ascult muzică, știri, vizionez filme și chiar citesc și urmăresc diverse pagini în spaniolă. De altfel ăsta ar fi un truc general valabil atunci când învățăm o limba străină: să renunțăm la subtitrări și să încercăm ca tot conținutul media care ajunge la noi să fie în limba pe care încercăm să o învățăm.

Unii oameni susțin că ai anumite abilități pentru a învață o limbă străină, încă de când te-ai născut, dar eu nu sunt de acord cu această afirmație. În cazul meu, mi-am dezvoltat interesul de a învăța când am avut ocazia de a studia spaniola. Relația cu oamenii din această țară mi-a stimulat curiozitatea pentru a afla mai multe despre cultura lor și acum, ori de câte ori am ocazia să plec în concediu, Spania e prima destinație aleasă.

În prezent pot spune că nivelul meu de spaniolă scris/vorbit este excelent, putând să port o conversație cu oricine și despre aproape orice în această limbă, iar în mare parte acest lucru se datorează învățatului din mers, în conversații orale cu colegii și vorbitorii nativi. În România însă, limba spaniolă nu are prea mare căutare, cel puțin nu în provincie, engleza fiind cea mai vizată limba străină când o anumită companie caută un candidat pentru un loc de muncă, astfel că atunci când s-a invit ocazia să învăț engleza, am fost extrem de fericită.

curs engleza

Cursuri de Engleza nivel Incepatori Interactiv

Acest curs de engleza l-am început din dorința de a avea un serviciu de acasă, de a pune în balanță abilitățile mele de content writer și de a scrie articole și pentru alte companii, decât review la haine din magazinele asiatice.

În străinătate, mi-am dat seama că bariera lingvistică poate crea frustrare, pentru că nu poți exprima rapid și fluid ceea ce dorești să comunici. De asemenea am observat că unii oameni se simt panicați când trebuie să se exprime în limba engleza. Acest lucru poate fi din mai multe motive, dar în parte datorându-se metodelor tradiționale de învățare care nu și-au diversificat conținutul și metodologia, cursurile de la școală fiind făcute după metode învechite și de mult timp depășite.

Pe de altă parte la anumite cursuri de limbi străine, profesorii acordă o mare importanță învățării gramaticii, cam așa cum am făcut eu în liceu…adică pe de rost. Mai puțin timp este petrecut practicând conversații simple din situații reale. Lucru complet greșit, pentru că mulți oameni învață o limbă străină, în general engleza, din cauza nevoii de a comunica în timpul călătoriilor sau a job-ului lor.

Cursul de engleză de la Eurocor este complet diferit, oferind un suport modern și lecții bine structurate care te fac să prinzi drag de învățat.

engleza curs

Cursuri de Engleza nivel Incepatori – învăță din zbor

Repetând doar 15-20 de minute zi de zi, poți avansa cu o rapiditate uimitoare. Chiar dacă pornești de la zero și nu cunoști aproape deloc engleză, dar ești determinat și vrei să înveți, în doar câteva săptămâni ajungi să știi foarte bine materia cuprinsă în fiecare curs… și cu fiecare curs, evoluția ta este surprinzătoare.

Cursurile Eurocor sunt simplu de urmat. Poți alege mai ușor lecția potrivită, timpul de studiu , dar mai ales momentul în care studiezi, altfel spus ai libertate totală să îți stabilești propriul ritm.

CD-ul audio este în opinia mea cea mai importantă parte de curs. Dacă nu am timp să studiez sau să fac exerciții din caietul de lucru, pur și simplu ascult CD-ul și repet după el. Uneori fac acest lucru și când merg cu mașina, în special pe drumul spre muncă. Este modalitatea perfectă de a ocupa intervalele de timp care sunt de obicei plictisitoare și uneori le pierdem cu lucruri inutile.

Cursuri de Engleza nivel Incepatori – metodă de învățare care se potrivește cel mai bine nevoilor mele

Cei care studiază cu ajutorul Cursurilor Eurocor îți pot spune cât de liniștitor este faptul că îți poți adapta metodele de studiu la timpul tău.

Persoanele care preferă rutina își pot crea programul propriu, în care pot include de exemplu, revizuirea lecției anterioare și completarea unei noi lecții.

Pe de altă parte, suntem noi, cei care nu avem timp să ne facem o rutină, adică cei care nu pot să facă același lucru în fiecare zi. Mulți dintre noi avem famile, job și diverse alte taskuri zilnice, astfel încât un curs cu prezența fizică de exemplu, ar fi imposibil.

Aici cursul Eurocor este mână cerească. Poți învăța când vrei, cum vrei și mai ales cât vrei. Dar vă garantez că 10-15 minute pe zi sunt de ajuns să înveți rapid engleză.

Un alt truc genial este de a încerca să vorbești cu cineva în limba pe care vrei să o înveți… Nu e dificil, poți conversa pe chat, mess, în grupuri pe rețelele de socializare.. DAR… poate deveni obositor la un moment dat, mai ales dacă nu stăpânești bine limba.

Aici intervine suportul audio de la Eurocor, care e pur și simplu genial. Repeți după… vorbești cu… V-am mai povestit eu, de când învăț engleza cu Eurocor, toți în casă au început să spună câte ceva în engleză… pentru că e funny!

învăța rapid engleza

Învață engleză în 20 de minute de studiu pe zi

Cel mai important lucru este să faci ceva în fiecare zi. Chiar dacă sunt doar 10 minute, în loc de 15 sau 20, un pic este mai bun decât nimic. Deși dedicarea a 20 minute pe zi este obiectivul ideal al învățării limbilor străine. Pentru a stăpâni o nouă limbă tot secretul este practica zilnică. Dacă sunteți constanți, veți vorbi o limbă nouă într-un timp foarte scurt.

Începe să înveți engleză acum! Durează doar 20 de minute pe zi!

De la Eurocor poți cere o lecție demo să vezi și tu cât de ușor este!

înveți rapid engleza

Be the first to comment on "Învață engleza studiind 20 de minute pe zi, trucurile mele pentru învățarea unei limbi străine"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*