Învață chimie într-un mod distractiv cu Enciclopedia ilustrată a elementelor chimice

Enciclopedia ilustrată a elementelor chimice
Share the joy

Învață chimie într-un mod distractiv cu Enciclopedia ilustrată a elementelor chimice

Când am terminat școala generală și a trebuit să aleg un liceu pe care să îl urmez, m-a atras teribil chimia. Nu mă întrebați de ce, dar îmi imaginam că voi face tot felul de experimente, care mai de care mai interesante, astfel încât m-am oprit la primul liceu din orașul meu care avea profil real fizică-chimie.

În mare parte nu m-am înșelat și viață de liceu chiar a fost interesantă. La laboratoarele de fizică realizăm circuite, iar la chimie am învățat să facem printre altele perle de sticlă și glicerină… adică mărgele de nisip și crema hidratantă pentru mâini… că să fiu în ton cu profilul blogului :Ð

Chimia este o disciplină fascinantă, iar dacă cei mici o vor descoperi cu plăcere, vor prinde drag de ea și vor trece cu ușurință peste toate provocările … chimice.

Dacă aveți un copil curios ce urmează să intre în clasa a şaptea, care nu încetează să vă pună întrebări despre tot și despre toate, dar mai ales căruia îi place să cunoască totul despre știință, astăzi îți propun o carte superba care nu ar trebui să lipsească din biblioteca voastră: Enciclopedia ilustrată a elementelor chimice.

Chimia este un subiect care este uneori dificil de explicat și dificil de înțeles chiar dacă cel care explică ar putea avea ceva experiență, precum cazul meu. Din fericire, astăzi există diferite resurse care ne pot ajuta să transformăm modul de învățarea într-o activitate distractivă, iar cartea Enciclopedia ilustrată a elementelor chimice este poate cel mai bun exemplu în acest sens.

Totul în jur este chimie…

Îmi aduc aminte cu drag de profa’ de chimie și fascinația pe care reușea să o sădească în fiecare dintre noi. Cea mai frumoasă poveste e cea a grafitului – mina de creion – care ar fi putut fi un diamant. Ambele sunt alcătuite din atomi de carbon, însă dispunerea acestora dă valoare fiecărui mineral. Mi-a plăcut mult că am regăsit referire la acest lucru în carte.

Carbon

Fiecare element din tabelul periodic are în spate o poveste mai curioasă, iar cei care au avut de învățat pe de rost tabelul lui Mendeleev știu și poeziile hazlii care ajută la o memorare mai ușoară a tuturor elementelor, fix în ordinea în care apar în tabel.

Tabelul lui Mendeleev în versuri – grupele principale

Poezii tabelul lui mendeleev

Enciclopedia ilustrată a elementelor chimice trece în revistă toate elementele chimice din Tabelul lui Mendeleev. Totodată face referiri la rolul pe care acestea l-au avut de-a lungul istoriei și se referă și la viața unora dintre oamenii de știință care le-au descoperit. Un volum genial care oferă răspunsuri adaptate limbajului celor mai tineri cititori la toate acele întrebări pe care ni le-am pus cu toții la un moment dat și care au legătură cu stiința.

Tabelul lui Mendeleev

Fotografiile frumoase și explicațiile sunt perfecte pentru a da răspunsul celor mai curioase întrebări și fapte despre știință și chimie, cu un limbaj pe înțelesul tuturor. Cartea se adresează celor peste 12 ani, dar și părinților, bunicilor și tuturor acelora care vor să înțeleagă cum funcționează legăturile la nivel atomic din lucrurile aflate în lumea din jurul nostru.

La modul foarte serios vă spun că datorită acestei cărți, tot ceea ce are legătură cu chimia și formarea elementelor care ne înconjoară poate fi explicat într-un mod mai simplu și mai plăcut, atunci când pentru prima dată apare în programa școlară chimia că obiect de studiu.

Carte este destinată tuturor și este o cale genială pentru a-i introduce pe copii universul magic al chimiei și cu ajutorul ei pot dobândi cunoștințe de baza ale elementelor din tabelului periodic într-un mod distractiv și interesant. Imaginile superbe arată multiplele moduri în care fiecare element poate fi găsit în natură, precum și obiecte neașteptate în care se găsesc elementele chimice.

Cumpărarea unei cărți noi poate fi o alegere dificilă, având în vedere cantitatea de titluri care pot fi găsite pe piață. Însa aceasta enciclopedie este atent structurată, menită să vă ofere toate informațiile de care aveți nevoie despre chimia care ne înconjoară.

Cauți carte de chimie pentru copii, perfectă și pentru tine? Îți recomand Enciclopedia ilustrată a elementelor chimice.

Costa doar 29 de lei și o găsești la editura Corint.

Enciclopedia ilustrată a elementelor chimice

4 Comments on "Învață chimie într-un mod distractiv cu Enciclopedia ilustrată a elementelor chimice"

  1. Claudia L Chivu | august 9, 2020 at 6:56 pm | Răspunde

    Și mie îmi placea chimia când eram la școală!

  2. Anghelina Irina | august 9, 2020 at 9:13 pm | Răspunde

    Mi-ar plăcea și mie această carte?

  3. Foarte frumos si mai usor de retinut!

  4. Așa sa tot înveți la chimie.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*