Airsoft, un joc cu tenta militara, un mod distractiv de a petrece timpul liber

Share the joy

Airsoft, joaca de-a războiul, un mod distractiv de a petrece timpul liber

În viaţă sunt câteva plăceri mărunte care ne fac să vibrăm de fericire. Să mergi la o îngheţată cu puştiul tău, să vezi un film, să citeşti o carte sau pur şi simplu să priveşti cerul.

Din păcate timpul liber este ocupat de multe responsabilităţi şi cu greu reuşim să rezervăm câteva ore doar pentru noi. Astfel că mâncăm pe fugă o îngheţată pe colţul mesei din bucătărie, iar cartea o transformăm în scenariul unui film, care devine joc video şi… privim cerul prin vizorul unei lunete, într-un shooter virtual.

Jocurile video sunt o provocare pentru copii şi adulţi deopotrivă, mai ales cele care sunt antrenante, asa cum sunt Sniper sau Counter Strike, însă adevărata provocare este obţinerea aceleaşi doze de distracţie în viaţa reală.

Petrecerea timpului liber într-un mod plăcut şi mai ales să faci acest lucru împreună cu prietenii, te binedispune, te ajută să uiţi de stres şi te relaxează.

O activitate interesantă şi un mod inedit de relaxare este jocul de strategie militară Airsoft, care împleteşte tactici militare reale, în simulări de lupte cu replici perfecte ale armelor adevărate.

Ce este Airsoft

Airsoft, este joacă de-a războiul, un mod inedit şi distractiv de a petrece timpul liber. Luptele au loc în spaţii special amenajate, iar adevărata distracție este când sunt implicați mai mulţi combatanţi, adică toată gaşcă de prieteni.

Jocul este foarte asemănător cu paint ball, dar în cazul airsoftului, acţiunea pare mult mai reală, iar nivelul de adrenalină este maxim.

Airsoft se bazează principal pe onoarea jucătorilor, deoarece muniţia de lupta este formată din nişte mici bile din plastic care nu lasă urme cum se întâmplă la vechiul paint ball, fiind aproape imposibi să ştii dacă jucătorul a fost lovit sau nu. Însă totul este atât de frumos încât onoarea nu este încălcată niciodată, echipele acceptând pierderile şi planificând fiecare luptă cu mai mare atenţie.

Airsoft este un sport, o joacă, un hobby care ajută la eliminarea stresului, la construirea unei relații de camaraderie. Ascute simțurile noastre, promovează abilitate, concentrare și agilitate mentală care ocupă mintea cu tehnici și tactici dezvoltate în stare pură de concentrare. Cel mai inedit mod de a petrece timpul și care eliberează de cantități mari de stres.

Echipament

Armele şi echipamentul sunt şi ele speciale şi te transpun în mijlocul unei lupte care pare atât de reală.

Ai nevoie de îmbrăcăminte cu aspect militar, arme şi muniţie şi echipamentul de protecţie: ochelari speciali, măşti şi cască.

Armele sunt replici fidele a celor adevărate, dar sunt făcute dintr-un plastic special, iar muniţia constă în mici bile care sunt propulsate cu aer comprimat, motor electric sau cu arc.

airsoft

Primul joc

Toți adulții am fost copii și ne-am jucat cu patos transformând fiecare băţ în pușcă. Acum pentru că suntem adulți trebuie să nu uităm acele momente și când se ivește ocazia să ne transformăm din nou în copii. Divertismentul colorează viaţa, ne ține ocupați și mai ales ne ajută să ne relaxăm.

Când intri pentru prima dată în luptă, probabil că eşti foarte emoţionat. M-aş îmbracă cu grijă, încercând să respect toate normele de siguranţă. Aş verifica armele şi muniţia şi aş aşeza ochelarii bine lipiţi de faţă.

Prima „luptă” onorabilă ar trebui să fie într-o locaţie cu foarte multe ascunzişuri, astfel aș cădea pradă gloanţelor imaginare încă din primele secunde. Desigur, micile sfere de plastic sunt complet inofensive, dar dacă ești atins trebuie să părăsești cu onoare scena și să privești distracția de pe margini.

M-aş tupila şi aş observa cum acționează coechipierii și adversarii, probabil chiar aș încerca să ochesc prima dată. Nu ştiu dacă aş şi reuşi dar, cu siguranţă că totul ar fi foarte distractiv. La fel ca atunci când eram copil, mi-ar stârni hohote de ras fiecare poticneală a adversarului și cred că aș fi foarte serioasă în a planifica atacuri surprinzătoare.

Primii adversari ar fi colegii sau prietenii. Va fi foarte amuzant să ne căutam în jurul unei clădiri sau printre copacii dintr-o pădurice. Cred ca nici cu „luatul în cătare” nu am fi foarte serioși, asta până adrenalina ar pune stăpânire pe noi.

Apoi prinsă de „microbul” strategiilor militare, aș fi tot mai pretențioasă, aș vrea „arme” tot mai performante, în așa fel încât aproape sa nu fac diferența intre jocurile video și mica mea luptă imaginară. Cu siguranță ca doar replica de sniper mi s-ar potrivi. Să stau undeva pitită și să ii elimin pe toți adversarii.

Airsoft e ca o joacă, un mod inedit de a petrece timpul liber cu prietenii, o aducere la viaţă a jocurilor video, pe care mulţi dintre noi le îndrăgim.

După ce aş capăta experienţă, m-aş echipa din cel mai bine dotat magazin din Romania Airsoft6 care oferă un suport stabil si fiabil pentru toți pasionații de airsoft de pretutindeni, prin asigurarea, atât a produselor de calitate la un preț cat mai accesibil cat și suportului tehnic la cele mai înalte standarde. Replicile perfecte ale armelor adevărate, ar face jocul de-a  războiul, mult mai distractiv.

Tu cum te joci în timpul liber?

airsoft6

1 Comment on "Airsoft, un joc cu tenta militara, un mod distractiv de a petrece timpul liber"

  1. Cristina Dragomir | decembrie 2, 2016 at 3:06 am | Răspunde

    desi cand eram mica eram foarte baietoasa si imi placeau maxim jocurile cu arme, acum nu mai sunt asa. Nu zic ca nu mi-ar placea sa joc asa de proba un airsoft, dar nu cred sa devina pasiune.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*