Îngrijirea mâinilor în timpul iernii pentru a preveni îmbătrânirea pielii

creme de maini
Share the joy

Îngrijirea mâinilor în timpul iernii pentru a preveni îmbătrânirea pielii

Mâinile sunt una dintre zonele corpului nostru care îmbătrânesc mai repede. Deoarece nu li se oferă îngrijirea minima necesară pentru a le menține sănătoase, pielea lor tinde sa se degradeze mai repede. Mâinile sunt întotdeauna vizibile și sunt, împreună cu fața, una dintre zonele cele mai expuse la agresiuni externe. Acestea provin în principal din mediul înconjurător, cum ar fi soarele, frigul, schimbările de temperatură sau din contactul cu substanțe chimice. Rezultatul este că, în timp, toate acestea duc la o piele aspră și uscată.

Pielea mâinilor este subțire și fragilă, astfel încât, în cazul neglijării acesteia, pot apărea consecințe precum ar fi petele de pe piele, riduri profunde, mâini crăpate, cuticule uscate și unghii fragile.

Pentru a avea grijă de mâinile noastre, idealul este să le spălăm cu un săpun cu pH neutru, deoarece o schimbare a PH-ului pielii noastre spre alcalinitate sau aciditate excesivă poate provoca iritații sau uscăciune. Totodată trebuie sa ne obișnuim sa folosim creme mâini indiferent de anotimp și mai ales sa nu uităm de protecția solară.

Îngrijirea mâinilorPielea mâinilor are câteva particularități specifice. Pe spatele palmei textura sa este foarte subțire și fragilă, are puține glande sebacee și, având mai puțină grăsime, tinde să se usuce mai ușor, ceea ce provoacă și îmbătrânirea prematură, mai ales ca este constant expusa la soare. Pe palme, pielea este mai groasă, nu există, de asemenea, glande sebacee, ceea ce favorizează deshidratarea.

Evident ca şi în aceasta zonă există glande sudoripare, astfel încât unii oameni pot suferi de hiperhidroză, o afecțiune care face ca palmele sa transpire mai mult.

Factori care afectează mâinile în timpul iernii

  • Frigul, vântul și umiditatea favorizează uscarea pielii și apariția unei atingeri aspre, uneori, are chiar fisuri adânci în piele și cuticule care sângerează.
  • Temperaturile scăzute pot modifica de asemenea și filmul protector al pielii făcând ca mâinile să devină iritate și roșii în timpul iernii.

Pentru a avea mâinile moi și pentru a evita îmbătrânirea prematură a pielii, trebuie să urmam câteva sfaturi de bază, pe care majoritatea specialiştilor ni le dau.

O hidratare corecta este vitală în orice anotimp. Apa este crema hidratantă naturală importantă și esențială, astfel încât pielea să nu-și piardă umiditatea.

Utilizarea mănușilor când folosim detergenții și alte produse de curățare, este de asemenea un lucru important. Aceste produse sunt de obicei foarte toxice și agresive și dăunează pielii mâinilor.

Utilizarea unei creme de la neutrogena, hrănitoare și hidratante, specifice anotimpului rece este un lucru benefic pentru sănătatea mâinilor noastre. Acestea oferă protecție împotriva agresiunilor frigului și a consecințelor sale.

creme de la neutrogena

Deteriorarea produsa de razele soarelui provoacă aproape 80% din îmbătrânire, astfel încât mâinile noastre sunt expuse în mod constant la soare, prin urmare, este important ca după spălare și hidratare să aplicați întotdeauna protecție solară.

Exfolierea o dată pe săptămână va ajuta procesul de recuperare celulară și va permite cremei de mâini să pătrundă mai bine în piele. Celulele moarte superficiale și urmele de murdărie sau reziduuri de produse sunt îndepărtate cu acest pas de îngrijire și pielea se va regenera mai rapid.

Bineînțeles nu uitați sa purtați mănuși ori de cate ori temperaturile coboară sub zero grade.

Tu ce faci pentru sănătatea mâinilor tale?

1 Comment on "Îngrijirea mâinilor în timpul iernii pentru a preveni îmbătrânirea pielii"

  1. La partea cu mănusile m-ai nimerit, am o alergie la frig de numa’ !

Leave a comment

Your email address will not be published.


*