Un implant dentar poate fi calea cea mai rapida spre un zâmbet strălucitor și o sănătate de invidiat

implant dentar
Share the joy

Un implant dentar poate fi calea cea mai rapida spre un zâmbet strălucitor și o sănătate de invidiat

Acum ceva timp în urmă, pierderea dinților ne forța să apelăm la o proteză parțială sau totală, fixă sau detașabilă, care era foarte inconfortabilă și problematică ca să nu mai vorbim de aspectul inestetic. Astăzi un implant dentar rezolvă nu doar problema cauzată de lipsa unei piese dentare, dar poate transforma un zâmbet rușinat și stingher, în cea mai puternică armă de frumusețe.

Nu cred că se mai îndoiește cineva că un implant dentar este cea mai bună și mai modernă metodă de înlocuire a dinților lipsă. S-a dovedit științific, prin studii de specialitate, că aproape 98% din implanturile dentare au rezultate excelente pentru sănătatea bucală, restabilind în totalitate funcția de masticație, aliniază fizionomia și readuc încrederea în sine.

Ce este un implant dentar?

Implantul este ca o rădăcină a unui dinte, creată artificial. Cu alte cuvinte este un șurub de titan inserat în osul mandibulei sau al maxilarului pentru a înlocui dintele lipsă. Acesta va deveni suportul pe care va fi așezat știftul, apoi coroana dentară ce va înlocui dintele natural.

Implanturile dentare au o formă cilindrică sau conică cunoscute și sub numele de șurub, cu lungimea și diametrul selectat în funcție de cantitatea osului unde se implantează. După cum s-a demonstrat deja, implantul dentar nu provoacă nici un fel de schimbare adversă în organism, însă la un procent extrem de mic de pacienți, pot apărea complicații ușoare precum infecțiile sau chiar respingerea implantului de către organism.

implant dentar

Unde efectuăm un implant dentar?

Cel mai bun implant dentar va fi cel efectuat sub atentă supraveghere a specialiștilor. După cum știți nu orice medic stomatolog poate efectua această operație de aceea trebuie să apelați la un medic dentist competențe implantologice precum cei de la clinica Ramis Clinique care nu doar ca vor efectua cel mai bun implant dentar, dar oferă o gama larga de servicii stomatologice, materiale premium și tehnologii moderne.

Cât costă un implant dentar?

De fapt eu aș zice „Cât costă un dentist ieftin”… iar răspunsul e „scump, domle’ scump!” deoarece în această situație sunt eu și o spun cu tristețe pentru că de frica unui implant am lăsat medicul stomatolog să îmi strice doi dinți care erau impecabili. Desigur, asta s-a întâmplat acum ceva timp când nu există implant dentar intr-o zi și recuperarea după un implant clasic era mai anevoioasă.

Astăzi nu mi-aș mai pune întrebarea „cat costa un implant dentar” pentru că prețurile sunt peste tot cam la fel. Acestea diferă doar pentru că sunt personalizate pe nevoile pacientului. Și aici tot pe mine mă dau exemplu pentru că 2 implanturi care pentru mine sunt identice, m-au costat diferit.

Prețul unui implant dentar depinde de mai mulți factori, printre care: tipurile de implant, marca implantului dentar și pregătirea premergătoare acestei operații etc.

alegerea clinicii stomatologice

De ce să apelezi la un implant dentar?

În primul rând pentru că sănătatea întregului organism ține de sănătatea bucală. Alimentele care nu sunt mestecate bine vor dauna tractului digestiv, iar de aici se va crea un lanț vicios care de-a lungul timpului va dauna sănătății generale.

Totodată implanturile dentare împiedică resorbția osoasă, cum se întâmplă în cazul extracțiilor ce lasă locul liber. Cred că avem cu toții cel puțin o extracție și putem observa cum în lipsa unui suport, gingia s-a retras, iar cu trecerea timpului rădăcinile dinților limitrofi s-au descoperit și s-au sensibilizat. Dacă lipsește un dinte, adică coroana și rădăcina, osul se retrage și el și aspectul fizic se schimbă. Un implant dentar împiedică ca acest proces să aibă loc, iar aspectul fizic și sănătatea orală sunt conservate.

Implanturile pot înlocui unul sau mai mulți dinți fără a mai fi nevoie de pilirea dinților alăturați. Așadar un alt avantaj al implantului este că salvează dinții vecini unei extracții. Ca să nu mai vorbim că în cazul unui implant dentar de o zi zâmbetul frumos și luminos poate fi recăpătat extrem de rapid deoarece implanturile dentare oferă încrederea și senzația de a avea dinții naturali care nu se mișcă precum o lucrare cu punte.

Implanturile dentare sunt pentru totdeauna, căci odată introduse, nu cauzează durere sau inflamații precum jena cauzată de o proteză dentară. Dacă avem grijă de ele, implanturile vor dura foarte mulți ani.

Cu o rată de succes mai mare decât orice altă tehnică de restaurare dentară, implantul este un tratament conservator deoarece menține restul dinților intacți, îmbunătățind calitatea vieții pe toate planurile.

Cu cel mai bun implant dentar puteți să zâmbiți, să mâncați, să vorbiți fără griji și fără disconfort.

implant dentar

Care este prețul zâmbetului tău?

Be the first to comment on "Un implant dentar poate fi calea cea mai rapida spre un zâmbet strălucitor și o sănătate de invidiat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*