Dieta personalizată, calea spre o sănătate de fier şi o siluetă de vis

Clinica de Nutritie si Estetica Medicala Lotus-Med
Share the joy

Dieta personalizată, calea spre o sănătate de fier şi o siluetă de vis

Început de aprilie, zumzăie pe sub fereastra mea câteva albine vesele, cu aripile gingaşe mângâiate de primele raze timide de soare. Fericirea pare că pluteşte în parfumul florilor de cireş care impregnează aerul. Încă puţin şi sosirea verii ne îndeamnă să începem operaţiunea bikini.

Nu ştiu cum dar, parcă întotdeauna descoperim câteva kilograme în plus, exact înainte de a pleca în concediu. Ni se pare că nu ne mai stau bine rochiţele sau şi mai grav, nu ne place cum se aşează costumul de baie.

De obicei intrăm în panică şi ne gândim că o dietă drastică ne-ar scapă de cele câteva aripioare, aşezate inestetic fix unde nu trebuie. Internetul e plin de tot felul de cure de slăbire miraculoase: dieta balerină, dieta daneză, dieta cu ouă şi tot aşa, diete care vin cu promisiuni că vei pierde 5 kilograme într-o noapte sau 15 în două săptămâni.

Însă niciuna nu spune că fluctuaţiile de greutate corporală periclitează sănătatea noastră sau că acest tip de diete afectează grav echilibrul organismului, provocând carenţe de vitamine şi minerale.

Nu este uşor să pierzi în greutate şi apoi să nu recuperezi kilogramele care s-au pierdut. De aceea astăzi o să va vorbesc despre nutriţie şi estetică dar mai ales despre felul în care ne percepem atunci când ne privim în oglindă.

Nutriție și estetică

Trebuie să ştii că înainte de orice dietă pentru pierderea în greutate, trebuie să te adresezi medicului sau nutritionistului tău, care va alcătui un program de slăbire și va prescrie o dietă care se potriveşte nevoilor tale, fiind raportată la nişte indici specifici, care ţi se potrivesc doar ţie. O dietă personalizată cu rezultate fantastice doar pentru tine.

Indiferent câte kilograme vrei să elimini, întotdeauna este recomandat să ai lângă tine o echipă de specialişti care să te îndrume. Astfel, nu doar că vei obţine greutatea dorită dar, nici sănătatea ta nu va avea de suferit.

O astfel de echipa poţi întâlni la o clinică specializată precum este această clinică nutriţie si estetică Bucureşti .

Într-un astfel de loc, în urmă efectuării unui set de teste şi analize, medicul nutriţionist îți va alcătui un plan de nutriţie integrat şi personalizat.

Aici, analiza compoziţiei corporale cu aparate de înaltă performanţă va determina obţinerea unor indicii asupra cantităţii de apă din organism, masei musculare sau masei grăsimilor corporale, putând ajuta la punerea diagnosticului de obezitate sau determinarea greutăţii ideale. Un astfel de aparat se găseşte la Clinica de Nutritie si Estetica Medicala Lotus-Med mânuit de profesioniști experimentați, unde vei face primul pas spre o greutate ideală.

Tot în clinica de Estetică şi Nutriţie poţi afla rata metabolismului de repaus, o componentă foarte importantă în procesul de slăbire. Această analiză oferă informaţii despre numărul de calorii pe care îl consumă organismul în stare de repaus, determinând tipul de metabolism: lent, normal sau rapid.

În urmă acestei analize, medicul nutriţionist va stabi cu exactitate numărul de calorii pe care trebuie să le consume zilnic organismul, din cele obţinute prin alimentaţie, pentru a slăbi.

Dieta personalizată constă într-un un plan nutritional adaptat şi personalizat. Acesta te va ajută să ajungi la un stil de viaţă sănătos şi atingerea obiectivelor stabilite împreună cu nutriţionistul.

Întotdeauna într-o dietă este nevoie de monitorizare permanentă, pentru că pe parcursul acesteia planul nutritional poante necesita câteva ajustări și doar un nutriţionist cu experienţă te poate ajuta.

Am multe prietene care urmând cu stricteţe aceste planuri personalizate de nutriţionistul lor, au slăbit foarte frumos, eliminând depozitele de grăsime, tonificând musculatura, aducând strălucire aspectului fizic general.

Uneori, intervenea o perioada de stagnare, pe care medicul nutriţionist o elimina ajustând câteva elemente din planul de nutriţie.

Cel mai important lucru în orice dietă este atingerea greutăţii ideale şi menţinerea acesteia. În acest punct, medicul care te-a însoţit de-a lungul procesului de slăbire, va fi alături de tine pentru a te îndruma şi a-ţi oferi sfaturi care vor asigura adoptarea unui stil de viaţă mai sănătos, prin creşterea tonusului, atingerea greutăţii optime şi un nivel de energie mai ridicat.

Dacă sunteţi din Bucureşti, puteţi găsi un astfel de sprijin la Clinica Lotus-Med. Sub îndrumarea echipei de nutriţionişti, nu doar că vei obţine o siluetă perfectă, dar totodată sănătatea ta va fi protejată şi îmbunătăţită.

nutritie si estetica

Iată și câteva lucruri de bază pe care trebuie să le știi despre dietele de slăbire şi cum să menţii o greutate sănătoasă.

 Nu încercaţi să coborati rapid în greutate.

Multe diete vând iluzia pierderii rapide în greutate şi promit să te scape de câte kilograme vrei, în doar câteva zile. De obicei, sunt regimuri drastice care trebuie să fie urmate pe o perioada scurtă de timp, de la 3 zile la maxim două săptămâni. Apoi, când revii la dieta obisnuita şi stilul de viaţă pe care îl aveai, nu doar că recuperezi rapid, dar pui şi în plus.

Reducerea dimensiunii porţiunilor.

O dietă pentru reducerea greutăţii ar trebui să includă toate tipurile de produse alimentare, secretul nu constă în înjumătăţirea porţiilor, ci în reducerea cantitativă a acelor alimente care oferă mai multe calorii. Reducerea porţiilor, va lasă un gol în stomac şi senzaţia de foame. Dar mâncând aceeaşi cantitate doar că alimente cu indice caloric scăzut, stomacul va fi plin şi senzaţia de foame nu va apărea la jumătate de oră după ce aţi terminat masă.

Consumă cât mai multe fructe şi legume.

Fructele şi legumele sunt surse de vitamine dar şi de zaharuri naturale, de aceea trebuie să fie alese cu grijă. Într-o dietă bogată în roadele naturii veţi mânca mai puţine alimente bogate în grăsimi şi calorii. Acest lucru va duce la o scădere treptată a depozitelor de grăsime.

Mens sana in corpore sano

Orice dietă trebuie să includă miscare. Orele de fitness sau orice altă activitate fizică efectuată în mod regulat, duc la tonifierea musculaturii, păstrarea sănătăţii inimii şi eliminarea depozitelor de grăsimi.

În timpul antrenamentelor creşte cantitatea de calorii pe care corpul tău foloseşte,astfel vei arde grăsimile şi vei reduce din surplusul de greutate. Ori de câte ori se poate, uită de lift şi mergi pe scări. Urcatul treptelor este un exerciţiu complex care lucrează mai multe grupe de muşchi şi solicită organismul mai mult decât orice exerciţiu parcticat la sală. Aceste activităţi, prin arderea unor calorii suplimentare, duc la reducerea greutăţii corporale.

Atunci când te gândeşti că trebuie să slăbeşti, cel dintâi lucru pentru care o faci, trebuie să fie întotdeauna sănătatea ta, apoi poţi să te gândeşti şi la rochia pe care ai cumpărat-o la sfârşitul verii trecute, o mărime mai mică, pentru că era la reducere.

Totodată trebuie să fii conştientă că dacă doreşti o siluetă de vis şi o sănătate de fier, trebuie să faci schimbări majore în stilul tău de viaţă, iar acestea ar trebui să fie permanente, nu doar temporare.

Estetică

Desigur nu în ultimul rând, trebuie să amintesc cât de bine ne simţim admirându-ne în oglindă. Dar să nu uităm că în general, după ce pierdem câteva kilograme şi ajungem la o greutate pe care ne-o dorim, pielea îşi pierde elasticitatea, iar în unele cazuri chiar devine inestetică, dacă numărul kilogramelor eliminate este mare. De aceea după ce slăbim sunt recomandate şi câteva tratamente corporale, cum ar fi: radiofrecvenţă tripolară o procedură anticelulitică şi de tonifiere sau drenajul limfatic cea mai eficientă metodă pentru eliminarea toxinelor.

Aceste proceduri cu multiple beneficii, care aduc vitalitate, prospeţime şi o stare de bine generală, se pot efectua tot la Clinica de Nutriţie şi Estetică Medicală Lotus-Med, unde sub atenta supraveghere a specialiștilor vei atinge perfecţiunea dorită.

dieta

2 Comments on "Dieta personalizată, calea spre o sănătate de fier şi o siluetă de vis"

  1. Multumim pentru informatiile utile.Chiar asa este, avem nevoie de indrumarea specialistilor pentru a reusi sa scapam de kilogramele in plus intr-un mod cat mai sanatos.

  2. Un nutritionist nu poate da decat sfaturi si retete de slabit bune.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*