Beneficiile purtării unui aparat dentar

aparat dentar
Share the joy

Beneficiile purtării unui aparat dentar

Nu mulți oameni au avut norocul să fie înzestrați de la natură cu o dantură perfectă. Din fericire, stomatologia oferă soluții estetice pentru toate persoanele care nu au dinții drepți. Astfel, probleme precum dinți înghesuiți pe arcadă, foarte spațiatic sau aliniați incorect pe mușcătură, pot fi rezolvate printr-o vizită în cabinetul dentar și întocmirea de către specialist a unui plan de tratament ortodontic.

De ce să porți aparatul dentar?

aparat dentar ieftinPoate te întrebi de ce medicii stomatologi recomandă purtarea unui aparat dentar. Este, într-adevăr, o soluție? Sigur că da. Și nu este doar o soluție de natură estetică, ci și una de natură funcțională.

Dacă urmezi un plan ortodontic potrivit necesităților tale,  te vei bucura de cele mai bune rezultate, pe termen lung. Indiferent de tipul de problemă de malpoziționare a dinților, aparatul dentar este soluția potrivită.

În plus, purtarea acestui dispozitiv contribuie semnificativ la prevenirea cariilor dentare și a acumulării tartrului în exces. De asemenea, soluționează problemele pe care le creează o mușcătură incorectă și îmbunătățește dicția. Mai mult decât atât, pacienții își recapătă simetria feței grație poziției corectate a dinților de pe arcadă.

Aparat dentar – preț și principiu de funcționare

Cum funcționează aparatul dentar? Acest dispozitiv exercită o anumită presiune continuă asupra dinților pentru o anumită perioadă determinată de timp (stabilită de ortodont). În felul acesta, mișcarea le este indusă într-o anumită direcție, ceea ce determină ca maxilarul să se adapteze la o nouă formă.

Cât costă un aparat dentar? În București, prețul unui aparat dentar depinde de clinica stomatologică aleasă și de tipul de aparat dentar pentru care optezi. Orientativ, costurile pot fi cuprinse între 4000 și 13500 RON.

Ce tipuri de aparate dentare există? Clasificarea aparatelor dentare se realizează în felul următor – există aparate fixe și aparate mobile. O altă împărțire se poate realiza în funcție de materialele din care sunt confecționate și a beneficiilor pe care le oferă. De obicei, aparatele dentare au componente confecționate din metal, ceramică, plastic sau oțel inoxidabil. Așadar, dacă vom merge în clinici și în cabinetele dentare vom avea de ales dintre următoarele opțiuni:

Aparat dentar safir – din ceramică monocristalină

Spre deosebire de aparatele metalice, acest dispozitiv asigură un grad de confort sporit așadar devine recomandarea nr. 1 a medicilor ortodonți. De asemenea, mulți pacienți optează pentru un aparat dentar de safir deoarece este transparent. Nefiind vizibil, aspectul estetic al danturii nu este afectat. Ceramica mono-cristalină este materialul din care este confecționat acest aparat.

Aparat dentar Incognito – Invisalign

Pe lista preferințelor multor pacienți se numără aparatul dentar Incognito  – care se montează pe partea linguală a dinților – datorită beneficiilor numeroase pe care le oferă.

Având în vedere că acest model de aparat dentar este mobil, poate fi scos în timpul meselor – ceea ce îi conferă un mare avantaj spre deosebire de clasicele aparate dentare care impuneau utilizatorilor o serie de restricții alimentare.

În plus, brackeții aparatului sunt concepuți dintr-un aliaj de aur ce nu conține nichel, astfel că este eliminat din start riscul de alergii. În plus, designul acestui dispozitiv asigură beneficiarului un grad maxim de confort și o adaptare rapidă a vorbitului.

Dacă ai probleme de natură ortodontică, nu ezita să mergi la medicul ortodont. Nu uita că pe lângă soluționarea acestora, un aparat dentar eficient poate contribui la menținerea sănătății orale.

1 Comment on "Beneficiile purtării unui aparat dentar"

  1. Mulțumim pentru recomandare.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*