Imaginar de A.F. Harrold, recenzie carte

Imaginar de A.F. Harrold
Share the joy
 • 102
 •  
 •  
 • 3
 •  
 •  

Imaginar de A.F. Harrold

Cărțile pentru copii sunt o modalitate genială de a te relaxa, iar unele dintre aceste sunt chiar grozave. Voi știți deja că eu împart cărțile cu fiul meu și în general citim împreună pasaje întregi sau le povestim, dar Imaginar de A.F. Harrold, mi-a mers la suflet și am citit-o și eu cu plăcere.

Fără îndoială, această carte este o lectură foarte distractivă. Cei mici se pot simți într-o oarecare măsură identificați cu protagoniștii preferați, care nu încetează să trăiască aventuri și care îi vor face să se bucure și să rămână captivați de paginile acestei cărți.

Amanda este o fată cu o imaginație nemaiîntâlnita, o copilă activă și independentă, căreia îi plăcea să poarte teniși mici și murdari. Însă viața Amandei va fi dată peste cap într-o seară ploioasă când întorcându-se în casă de la joacă, descoperă în dulapul din camera ei un copil necunoscut.

Numele băiatului era Rudger și mai târziu a devenit prietenul său imaginar…

Imaginar de A.F. Harrold, recenzie carte

La început nu m-am gândit că a existat atât de mult de povestit în legătură cu prietenii imaginari. Mi-a plăcut ideea ca autorul să ne prezinte aceste personaje, natura lor și multe trucuri pentru existența lor. Totuși, lumea prietenilor imaginari ascunde o mulțime de chestii întunecate. Cel puțin așa crede domnul Bunting și creatura tristă și întunecată care îl însoțește. Ei bine, noi nu il vom crede pe acest domn Bunting, deoarece el este un devorator de imaginari…

Imaginar de A.F. Harrold

Descriere oficiala

Rudger e cel mai bun prieten al Amandei. De cand s-au cunoscut, sunt de nedespartit. Atat doar ca Rudger nu exista. Dar nimeni nu e perfect. Intr-o zi, la usa Amandei bate infricosatorul domn Bunting. Umbla vorba ca el s-ar hrani cu prieteni imaginari, iar acum e chiar pe urmele lui Rudger…

Personajele sunt ceea ce mi-a plăcut cel mai mult din carte, nu chiar povestea în sine. Și deși această carte este destinată unei audiențe de vârstă copilăreasca, cred că noi toți ne-am putea bucura de ea. Este imposibil să nu intri în pielea Amandei și să nu simpatizezi cu fiecare dintre personaje, deoarece adevărul este că ele sunt foarte bine construite și autorul le-a creionat cu atenție sufletele și sentimentele. Toate sunt personaje bune, fiecare cu propria lui personalitate și tabieturile sale. Rudger însă mi-a atras atenția și fost personajul meu preferat de-a lungul poveștii, în timp ce fiul meu a empatizat mai mult cu Amanda.

Rudger este un copil înțelept super-distractiv și transmite foarte multă bunătate. El nu pare că știe foarte bine că nimeni nu îl poate vedea sau auzi. Personajul este atât de bine descris încât și mie mi-a luat câteva pagini bune să înțeleg că este de fapt plăsmuirea imaginației Amandei.

Cartea este presărată de personaje secundare pe care autorul le-a dezvoltat și aprofundat oferind o oarecare importanță fiecăruia dintre ele.

Narațiunea este foarte simplă, deoarece este destinată copiilor. Totuși, aș vrea să subliniez cât de perfect este textul completat cu ilustrațiile realizate de Emily Gravett. Stilul autorului, uneori plin de culoare, dar și întunecat în alte ocazii, este întregit în interpretarea descrierilor de către penelul lui Gravett . Astfel, experiența cititorului se intensifică foarte mult.

Imaginar este o poveste despre prietenie, familie și importanța imaginației, atât în ​​copilărie cât și la maturitate. O carte plină de mesaje pozitive și stimuli despre creativitate. Vor fi multe aventuri, dar și învățături deoarece ne povestește despre ambele părți ale monedei, arătându-ne atât partea fericită și colorată, cât și cea tristă și întunecată, pe care eu va invit sa le descoperiți alături de Amanda și prietenii ei imaginari.

Cartea o găsiți în librăria online libris.ro, unde puteți profita de reducerile de preț sau transportul gratis și puteți petrece și voi o vacanţă fantastică alături de prieteni din lumea cărților.

 • 102
 •  
 •  
 • 3
 •  

Be the first to comment on "Imaginar de A.F. Harrold, recenzie carte"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*